Hur jag tänker om gymnasieval?

Hej! Detta inlägg tänkte handla lite om hur jag tänker kring gymnasiet till hösten. Jag har som sagt valt samhälle inriktning mot beteendevetenskap. För mig var det ett lätt beslut att just välja samhälle med beteendevetenskap för att jag brinner för just ämnet psykisk ohälsa. Det intresserar mig och jag vill bara lära mig mer och mer om just ämnet. Innan jag blev sjuk i psykisk ohälsa hade jag redan satt upp ett mål att en dag bli psykolog, så programmet för mig var självklart från första start. Men när jag blev sjuk vart det mer uppenbart att jag skulle välja att läsa beteendevetenskap på gymnasiet. För jag vill kunna hjälpa unga människor precis där jag var när jag var som sjukast eller där jag just är idag. Sen älskar jag verkligen ungdomar och barn i all utrustning.

Jag tycker att man ska välja ett gymnasie där man brinner för just i de ämnena. För man kommer prestera desto bättre, om man tycker att skolan är rolig. Säger inte detta för att låta kunna saken! Men jag rekommenderar detta för jag har i mina funderingar och tankar kring just att man ska välja ett gymnasie och program man mår bra av och klarar av. Jag tänker så här att alla gymnasieprogram har sin charm och sina inriktningar. Så välj efter intresse! Ja det är ett stort val, men om man gör fel! Har man extremt många år att rätta till det, man kan plugga på distans efteråt. Om man skulle vilja välja en utbildning efter gymnasiet som man inte har behörighet till. Då finns det alltid lösningar! Det handlar inte om liv och död som många tror. Det viktigaste är att man mår bra och tycker gymnasietiden är rolig. Det andra kommer lösa sig, jag lovar er!

(OBS välj inte efter kompisar för man hittar alltid nya vänner. Oftast hittar man mer "lika" vänner som en själv, för man gillar ungefär samma ämnen i skolan och liknande personlighetsdrag. Se på mig bara jag känner ingen i min nya klass och det ska bara bli kul att träffa nytt folk och få en andra chans. Ingen känner dig eller har några värderingar om just dig! Men samtidigt kan jag inte tveka om att det är sjukt läskigt samtidigt, men det ska det nog vara). Kram❤️

Gillar

Kommentarer

Nattis
Nattis,
Intressant att läsa 😊
nouw.com/nattis
ByAlma
ByAlma,
Vad glad jag blir❤️
nouw.com/byalma