Hej mina hjärtan! Hur når man egentligen framgång under livets gång? Idag ska vi prata om strategier för att hitta den bästa framgången inom arbetsmarknaden. Många tror exempelvis på att de som arbetar hårdast och får A i slutbetyg, når det bästa jobbet och mest betalda arbetet inom arbetslivet. Detta är fel, för man behöver inte vara den klokaste i klassen för att lyckas i livet. Det spelar ingen roll om du fått toppbetygen i skolan efter att du kommit in på gymnasiet eller universitetet. Ex)
Stina är legitimerad läkare, och hjälper andra människor att må bättre. Hon har inte A i matte, utom D i matematik, men hon är skicklig på sitt jobb samt älskar hon att hjälpa andra människor. Hennes patienter ger alltid henne högsta betyg, under behandlingens gång!
Åsa är legitimerad läkare, och hjälper andra människor att må bättre. Hon fick A i matematik och resterande ämnen, men hon har svårt att nå fram till sina patienter. Hennes patienter klagar på henne, och rekommenderar inte henne som läkare inför sina vänner... OBS: Hon valde läkarprogrammet för att tjäna massvis utav pengar!


Frågan lyder: Vem skulle ni vilja träffa som utbildad läkare om ni exempelvis hade åkt på en influensa? Jag tror att de flesta utav er hade svarat Stina. Eller har jag fel? Vem kommer längst i slutändan? Ja, Åsa kanske kan rabbla gångertabellen utantill, men vad gör det - när hon inte får några patienter eller jobb?
Framgång handlar mycket om att använda rätt strategi när man planerar sin arbetsdag och sitt liv; prioritera det som är viktigast, säg nej till tidstjuvarna - och påminn dig själv om att vara närvarande. Hellre undersöka en patient samt bota den sjukdomen, en att fullborda halvklara projekt, som inte blir korrekta. Hellre rädda en människa från en sjukdom, en ingen människa!? Eller hur? Förstår ni vad jag menar och detta syns inte på betygen. Men det kommer komma fram i slutändan under arbetsåren...
Kanske lite halvdant inlägg, men jag hoppas ni förstår principen? Kram❤️

Gillar

Kommentarer

Denevigaresenären
,
ByAlma
,
Tack vännen❤️nouw.com/byalma
IP: 82.99.3.229