Del 5 - Matsal/Kost, Idrottshall/undervisning/duschar och min klass gemenskap/grupperingar & jämlikt mellan könen? 

Var äter ni? Har ni skolmat eller får ni matkuponger - räcker pengarna isåfall? Är maten god? Äter eleverna i matsalen, eller köper dem annan mat? Äter eleverna maten, eller petar dem mest i maten? 

I dagsläget äter vi mat på skolresturangen, Makeriets lokaler som ligger nästintill bredvid skolans entré. Innan det åt vi elever samt "lärare" på Harrys. Jag har aldrig varit med om matkuponger under min tid på Jensen Gymnasium, dock så vet jag att andra Jensen skolor har det runt omkring Sverige.

Ja, maten är god! Ibland har riset exempelvis varit hårt, men efter lite tillsägelser blev det desto bättre. Grönsaksbuffen är helt fantastisk, då det alltid finns kyckling, tonfisk, kebab eller liknande på sidan av den varma maten, om man inte exempelvis skulle gilla det som serveras. Detta gör att man aldrig behöver känna sig hungrig. Min klass äter alltid i matsalen, medan exempelvis många i min tvillingsysters klass köper mat på restauranger runt omkring stan. Detta tycker jag dock är knäppt, när vi får god skolmat...

De flesta i min klass äter "mycket" mat och petar inte i maten. Medan några enstaka tar desto mindre och petar samt rör om i maten... Men så har det alltid varit, under alla mina skolår.

Var ligger eran idrottshall? Är träningspassen jobbiga? Varierar idrottsläraren/idrottslärarna på undervisningen? Duschar eleverna sig efter idrotten?

Skolan är så pass liten att vi inte har någon egen idrottshall. Därmed blir det väldigt mycket olika träningspass varje vecka, som är bra! Ibland är vi på gymmet (Actic som är vår "idrottssal" där vi mestadels byter om), idrottshallar förekommer och lite idrottspass utomhus. Beror på väder! Teori förekommer till stor del också...

I min klass duschar nästintill alla tjejer efter idrottslektionerna, om det inte är sista lektionen för dagen. Killarna vet jag inte, men är rätt säker på att dem också gör det i herrarnas omklädningsrum. Andra klasser på skolan, har jag ingen aning om...

Hur är din klass- gemenskap? Är det grupperingar? Umgås tjejer och killar för sig själva, eller tillsammans? Är det ungefär lika många killar och tjejer i din klass/på skolan? 

Varje klass har mer eller mindre grupperingar. I min klass är det så, man dras mer till vissa än andra. Dock så tycker jag att vår klass gemenskap är bra, för jag kan prata med alla om vardagliga sysslor eller skolarbete. Men självklart kan gemenskapen bli ännu bättre, precis som i alla andra klasser på alla skolor och årskurser.

Både ja och nej så umgås tjejer och killar tillsammans under rasterna. Detta beror på vilken "gruppering" man tillhör. Men som sagt är vår gemenskap bra, så båda könen umgås tillsammans mer eller mindre som vänner.

I min klass är det ungefär lika många killar som tjejer, precis som i naturvetenskapsklassen. Det skiftar lite grann i min klass, då det är lite färre killar än tjejer (samhällskunskap inriktning beteendevetenskap.) Samhällskunskapsprogrammet, samhälle profil mot kriminologi samt juridik är det lite mer tjejer tror jag. Ekonomiprogrammet är det nästintill bara killar i min årskurs. Resterande årskurser på skolan har jag ingen aning om, utan Sam- beteende i åk 3:e, där det är nästan bara tjejer. Sammanlagt så är könen ungefär jämlikt på hela skolan.

Gillar

Kommentarer

FrokenA
,
Härligt med bra skolmat!! Många klagar också på skolmaten bara för att det är det man "ska" göra. Men jag som jobbar i grundskolan vet att det skiljer sig otroligt mycket mellan matleverantörerna. I vår skola har vi medelbra mat. Inte jättedålig men inte heller fantastisk. Ris och potatis har jag hört är rätt svårt att få till bra i storkök där så mycket åt gången kokas. nouw.com/frokena
ByAlma
,
Åh tack att du delar med dig, om din skolas skolmat! Håller verkligen med dig, om vad du skriver... Så kommer det nog också alltid vara - kramis❣️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229