Frågor & Svar angående Jensen Gymnasium - del 2

Del 2: Breda linjer, Liten/Stor skola & Antal Elever i varje klass och Var ligger Skolan/Kontakt?

Är programmen breda linjer? Vilka individuella val ska du välja?

Alla högskoleförberedande gymnasieprogram är breda linjer, du kan i princip bli vad du vill, om du får fina betyg. De olika högskoleförberedande gymnasieprogrammen ger olika behörighet till utbildningar på högskolan och universitetet.

Grundläggande behörighet kan du skaffa dig genom en gymnasieexamen, fullständigt betyg från gymnasieskola. Du kan ibland behöva ha läst vissa specifika kurser för att uppfylla kraven på grundläggande behörighet för att komma in på ett visst universitet eller högskola. Dock så har Jensen Gymnasium i Örebro lagt till många av dessa ämnena på exempelvis samhällskunskap och ekonomi programmet, bland annat naturkunskap 2. Dessutom har du möjlighet att lägga till det ämnet/ämnen på det Individuella valet om du saknar 1-2 kursers behörighet.

Om du läser naturkunskapsprogrammet har du möjlighet att söka till vad du vill på universitetet eller högskolan (tror jag). Medan samhällsprogrammet samt ekonomiprogrammet kan du bli nästintill vad du vill bli, du kan exempelvis inte bli läkare eller tandläkare. Men om du ångrar dig efter dessa 3 år på gymnasiet, kan du plugga upp betygen via komvux eller folkhögskola.

Jag hoppas att jag får lägga till 2 mattekurser på mina individuella val. Men jag är osäker på om man får göra det när man inte läser naturvetenskapsprogrammet? I så fall ska jag lägga till matte 3 & 4 - då jag älskar matte. Är dock inget A barn i matte, men jag tycker det är kul - så varför inte? Annars kanske det blir 1 mattekurs (matte 3) och 1 tyskakurs (tyska 3) då jag hoppade av tyskan på grundskolan på grund av min anorexi, depression och ångest. Det blev helt enkelt för mycket för mig... Dock så har jag svårt i språk (förutom svenska) så jag vill mycket hellre lägga till mattekurser, men jag vill ju också sikta på de där meritpoängen.

Är Jensen Gymnasium en liten/stor skola samt hur många elever är det i varje klass?

Jensen Gymnasium i Örebro är en liten skola med ca. 170 elever på hela skolan. Dock så är 1 nya linje tillagt, Ekonomiprogrammet- Juridik samt så ska klasserna öka tills efter sommaren med högst 22 elever i varje klass. I min klass på Samhällskunskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap, andra året så är vi endast 15 stycken elever, så det skiljer sig från klass till klass på skolan.

Var ligger Jensen Gymnasium i Örebro? Telefonnummer? 

Skolan ligger mitt i Centrala Örebro City.

Adress: Kungsgatan 4, 702 11 Örebro

Telefon: 019-760 79 10

Klicka på länken för att ringa eller mejla eventuell speciell person på skolan såsom rektor, kurator, skolsyster eller SYV: https://www.jensengymnasium.se/orebro/kontakt

Gillar

Kommentarer

MoaIrene
MoaIrene,
Vilket intressant inlägg! 😊nouw.com/moairene
ByAlma
ByAlma,
Tack vännen❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229