Psykisk ohälsa

Hur märkte du att du var sjuk i en ätstörning?

Oj, det vet jag faktiskt inte riktigt då jag fortfarande i periodvis har svårt att inse att jag faktiskt lider av anorexia. Sjukdomen har blivit min vardag, något jag inte reflekterar över. Jag har jättesvårt att se ett liv utan att tänka på mat, kropp, vikt och allt som hör till vid en ätstörning. Men tillbaks till frågan så skulle jag nog säga att jag första gången tog till mig "orden att jag faktiskt lider av sjukdomen" var när jag drabbades av mitt första epilepsianfall, eftersom läkarna trodde att en stor andel berodde på min låga kroppsvikt samt mina dåliga värden. Tyvärr är det ofta det fysiska som skapar en förståelse.

Blir man verkligen expert på att ljuga,  för läste att anorektiker är världens bästa lögnare...?

Jag kan verkligen bara hålla med. Ja, man blir verkligen en perfekt lögnare. Jag kan erkänna att jag aldrig har varit någorlunda bra på att ljuga. Det har alltid kommit upp på ytan i slutändan på ett eller annat sätt. Men alla mina lögner om mitt fuskande eller mitt negativa mående är sällan att dem väcks till liv. En anorektiker blir så bra på att spela med så att man tror på sina lögner själv tillslut, eftersom sina intalande ord blir verkliga. Ibland kan jag till och med tro på min egen lögn så illa att jag tror på mig själv.

Hur hanterar du viktuppgången?

Jag kan inte hantera min viktuppgång och det är därför jag behöver hjälp utifrån, dygnet runt. Om jag skulle klara av min egen viktuppgång skulle jag aldrig hamnat på botten där jag var när jag var inlagd på sjukhuset, eller stå i kö till ett behandlingshem. Dessutom skulle inte min hemkommun satsa på mig eftersom eftersom en vistelse på ett behandlingshem inte är gratis. Långt ifrån, det kostar tusentals kronor varje dag.

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

alvaalinnea
,
❤️❤️❤️nouw.com/alvaalinnea
ByAlma
,
Emmaengstrom
,
Tycker verkligen det är så starkt att du är ärlig, och kan känna igen mig mycket i det du skriver eftersom jag också har problem! Tycker det är så hemskt hur man kan lura folk på det sättet "anorexian lär en att ljuga på", det är ju inte en själv egentligen! Har varit på behandlingshem i Varberg och gillade verkligen det stället, och är så glad att jag fick chansen att komma dit! Hoppas verkligen att du kommer få den hjälp du behöver <3nouw.com/emmaengstrom
ByAlma
,
Tack fina du! Glad jag blir att läsa att du gillade stället. Det gör jag också även om de är tufft ibland❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229