Psykisk ohälsa

Varför äter du bara inte & gör allt för att bli frisk, när sjukdomen är så hemsk som den är?

Om det bara var att äta så skulle jag ha gjort det för länge sen. Jag har inte valt att bli sjuk i denna fruktansvärda sjukdom eller valt att inte äta. Det är ångesten som styr och har styrt mig till att inte ta den där första men framförallt inte den där sista tuggan. Det är som ett stort obehag och oro som känns i hela kroppen. Musklerna blir svagare, magen sväller upp, lungorna får arbeta hårdare för att andas, hjärtat pumpar medan kroppen signalerar en fara - spring för ditt liv.

Hur tycker du det är att fira högtider med anledning av din anorexi?

Oj, den här frågan tycker jag är jättesvår att besvara eftersom det beror lite på dagens mående. Men för mig stiger oftast matångesten mer när exempelvis en högtid eller födelsedagsmiddag väntar, eftersom allt fler anhöriga kommer och då blir man allt mer uppmärksam över vad man stoppar i sig. Jag vill aldrig vara till något större besvär och därmed äter jag oftast mer vid specifika tillfällen, medan dagen innan eller efter svälter jag mig allt mer. Observera att detta beteende är inte alls bra, men ett sätt för mig att klara av umgängeskretsar. Dessutom har jag blivit expert med tiden att se så glad ut som möjligt inför andras ögon medan i själva verket kan jag må jättedåligt inombords.

Vad har varit det värsta under din sjukdomsperiod?

Helt klart har det varit all ångest, rädsla, oro, aggression och utbrott som jag har brottas med. Men även för min omgivning specifikt min familj. Min ångest har drabbat dem medan deras oro har drabbat mig, genom deras frustration såklart. Det har inte gått många dagar utan vilda diskussioner, gråt eller skrik här hemma på grund av mig. Det har jag just nu och haft väldigt mycket skuldkänslor över samtidigt som jag själv inte har kunnat styra mitt dåliga mående.

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

IsabellePettersson
,
Du är en riktigt KRIGARE!! Kämpa på❤️❤️❤️nouw.com/isabellepettersson
ByAlma
,
Åh så fin du är! Det är du som är det❤️nouw.com/byalma
happyM
,
Åh just den där första frågan har jag också fått så många gånger under tiden jag mådde dåligt ❤️ Så himla fint att du delar med dig ❤️ Stor kram ❤️nouw.com/happym
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229