”Förjävligt”

Hej mina hjärtan! Dygnet runt matas vi med krav och ideal som leder till ätstörningar. En sjukdom som tystnas ned av tabu. Som ställs i skymundan av okunskap. Och som alldeles för sällan tas på det allvar som den faktiskt innebär.

Insjuknade av ätstörningsproblematik minskar i åldrarna. Men det är väl inge konstigt när reklamen matar oss. Gå ner de där extra kilona inför sommaren. Till och med när vi elever upptäcker att det är rullande reklam om bantning i skolböckerna. Jag har inte varit med om detta med egna erfarenheter. Men däremot har jag läst i en tidning om att en pappa som förhört sin tolvåriga dotter inför ett fysikprov där han mötte på bantningsreklam. Då höll jag på att ramla av stolen och jag var inte ensam, även pappan gjorde det som väljer att vara anonym.

Mer eller mindre kändisar gör reklam med syftet att få enorma ekonomiska fördelar med att låta gratis krafter tar över. Jag tror och hoppas att de kända personerna till kommun har låg bildningsnivå när de publicerar den här typen av frågor och inslag. De kanaler som tillåter att släppa sådan information på deras plattformer saknar strategier, kompetens och resurser för att hantera digitaliseringen. Jag menar om reklam skapar ohälsa står jag fast besluten om att sluta omedelbart att justera dessa artiklar. En ätstörning är en dödlig sjukdom. Om en ung människa drabbas på grund av reklam ”ÄR DET ETT MISSLYCKANDE AV SAMHÄLLET”. Kram, Kramis❤️

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh du har såååå otroligt rätt i det du skriver och det är sååå vidrigt hur det är idag!!!!❤️ Stor kram
nouw.com/happym
ByAlma
ByAlma,
Jag håller med dig! Fy till samhället. Kram på dig❤️
nouw.com/byalma