Föreläsning | barnkonventionen

Hej på er! Idag har jag varit på mitt första mötte på mitt sommarjobb i sommar. Det ska bli jättespännande att kunna få göra skillnad mer eller mindre för alla barn här i världen/Sverige. Jag ska ju fördjupa mig i barnkonventionen och det är ett ämne jag brinner lite extra för.

Jag tycker att alla barn ska bli lika behandlade, samt att alla barn här på jorden är lika viktiga. Jag tänker att forskningen får bättre och bättre resultat hela tiden. Min tanke på det hela är att en 15 åring "kan" lika mycket som en dam på 60 år. Jag menar att forskningen blir bättre och bättre för varje minut som går och det leder till att ungdomar lär sig extremt mycket saker. Framförallt när man är barn, då forskningen visar att barn lär sig snabbare än en 40 åring.

Om jag gissar vilt tror jag att ungdomar lär sig extremt mycket på sina datorer och oftast är "tonåringen" bättre på elektronik än en gammal tant på 80 år. För att utvecklingen går framåt. Barnet kanske inte kan läsa eller skriva lika bra som den äldre människan, men vad fasen gör det! För om 20 år kommer vi leva ett liv inom elektronikvärlden. Därför tror jag att ungdomar kan lika mycket som de äldre människorna, men de kan olika saker samt svårighetsgrader. Eller vad tror ni?

Därför tycker jag att barn i alla åldrar ska ha chans att ge förslag och förbättra världen. Barn är barn men vad spelar det för någon roll! Alla barn ska bli lika accepterade som sina föräldrar. Därför vill jag fördjupa mig i barnkonventionen/ barnens rättigheter i samhället. Det kanske blev ett ganska brett ämne och inte bara barnens rättigheter. Men vad spelar det för roll? Så får ni ha en jättebra kväll, kram❤️

Gillar

Kommentarer