Mina funderingar & frågeställningar

#MeToo kampanjen!

Hej mina hjärtan! I Sverige och många fler delar i världen har det varit mycket debatter om just ämnet #metoo kampanjen. Jag tror de flesta vet vad det innebär, så därför tänker inte jag gå in djupare på det. Men däremot tänkte jag dela med mig om mina tankar, om just detta ämne. (OBS: "Jag har aldrig blivit illa behandlad sexuellt", men jag vet tyvärr folk som har blivit det.)

För det första så tycker jag med all rätt att MeToo har prisats. För det är inte rätt att många kvinnor blir illa behandlade, och detta måste vi arbeta vidare med. Detta måste bekämpas, genom en bestraffning för de "män" som utför sexuella trakasserier. Exempelvis ge hårdare straff till de som utför handlingarna. Men även gå ut med det i skolor, tidningar och på TV, att sexuella trakasseriers innebörd, för den drabbade men även konsekvensen för den skyldiga. Så att samhället förstår att handlingarna kan förstöra en människas liv. Där med så kanske fler framförallt killar ser allvaret på problemet och att fler slutar med beteendet. Självklart kommer inte alla fall att hindras, för de finns folk i allting. Men det är en bra början!

Men ändå är inte #metoo kampanjen bara guld och gröna skogar. Då kampanjen har blivit som en handling för kvinnorna att använda, i fel situationer. (OBS: Självklart gör inte alla kvinnor det, men det finns ett par stycken - i ett antal situationer!) Allt fler oskyldiga har pekats ut för eventuella sexuella handlingar, som inte har någonting med saken att göra. Precis som jag skrev förut, så har drabbades liv förstörs, men det finns även många icke våldtäktsmäns framtider som förstörs, pga. alla felaktiga rykten.

Men även drabbas familjer till de som är oskyldiga eller drabbade. Så detta måste också finnas i beräkningen. Så därför bör samhället ta #MeToo kampanjen med en nypa salt, men samtidigt ta det på största allvar. Ja, det är svårt att veta vad, men ta reda på exakt vad som hänt - innan du/jag sprider ryktet vidare. För det kan som sagt förstöra en människas liv, det är ingen värd - om man inte är den skyldiga våldtäktsmannen... Kram på er & sköt om er <3

Gillar

Kommentarer

Nettan
,
Kika gärna in på min blogggtävling idag, där du kan vinna en skinroller 😊nouw.com/nettan
IP: 82.99.3.229