Psykisk ohälsa

Kan inte ni berätta lite om er relation till era föräldrar och sjukdom? Om ni är sjuka och bor hemma eller har flyttat och bor själva? @emeliesofialouise

Hej! Bra fråga! Tyckte att jag kunde göra min tolkning om hur mina föräldrar tycker om sjukdomen. Aa, jag bor hemma och har gjort det hela mitt liv. Jag och min familj!

Självklart har det varit en tuff resa för hela min familj. Jag tror att jag aldrig har bråkat så mycket som under min sjukdomsperiod. När mina föräldrar fick veta att jag var sjuk och jag behövde hjälp. Så var de kontrollerande dygnet runt, de såg till att jag fick äta lunch med någon jag kände mig trygg med. Varje dag kom farmor, farfar, mormor, morfar eller mamma för hämta mig under skoltid för att jag skulle få i mig en skaplig lunch.

Sen trodde de nog att allt skulle ordna upp sig, när jag fick hjälp från ätstörningsenheten eller blev inlagd på sjukhuset. Men anorexi var och är inte så enkelt som de trodde. Men under resans gång har de lärt sig väldigt mycket om psykisk ohälsa över lag, men inte minst om min ätstörning. Men äntligen har de försätt att det inte är deras uppdrag att göra mig frisk, utan att det är mitt uppdrag och jag som har ansvaret. Men att de kan vara stöttepelare tillsammans med mina behandlare.

Mina föräldrar har säkert varit jätte oroliga, stressade och arga pga mina ätstörningar. Men jag tror att jag har utvecklat min relation till mina föräldrar. Inte att vi hade en dålig relation innan, men nu har den blivit ännu bättre. Vi kan verkligen prata om allt, då menar jag allting!

Min syster har säkert varit orolig och känt att jag tagit för mycket plats i familjen kanske. Att mamma och pappa har varit tvungna att trösta mig efter måltider eller när jag vägrat äta. Och det förstår jag, för jag skulle vara precis lika arg och stressad, om jag såg min tvillingsyster ha panikångestattacker eller varit deprimerad. Det skulle vara fruktansvärt! Men samtidigt har vi också fått en bättre relation även hon och jag.

Så hoppas jag att ni fick en liten förståelse och tyckte att detta inlägg var helt okej ändå. Men kom ihåg det här är min tolkning av hela denna historia och inte deras tolkning. Men är 99% säker på att de håller med mig. Så får jag säga hej och hejdå för detta inlägg, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
,
Åh fina du! Familjen är verkligen så bra att ha!❤️nouw.com/starkareändutror
ByAlma
,
En av det viktigaste sakerna i mitt liv, så håller verkligen med! Ha en bra dag, kram❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229