Psykisk ohälsa

Hej! Jag är så jäkla irriterad på myter kring ätstörningar. Jag kan säga att ungefär 6% är riktigt underviktiga som har ätstörningar, resten 94% är normalviktiga eller överviktiga. Vad säger detta om myter kring ätstörningar!

1. Ätstörningar drabbar bara unga tjejer!
Fel, det kan drabba vem som helst, kvinna eller man spelar ingen roll. Ung eller gammal har heller ingen betydelse. Men det drabbas oftast flickor i ung ålder, första gången!

2. Alla med ätstörning är samla!
Absolut inte, de flesta är normalviktiga! Några är underviktiga eller överviktiga som jag sa i början av inlägget.

3. Det går inte att bli frisk från ätstörning!
Det går att bli frisk, bara att man kämpar 100% in i mål. Men det finns motgångar och det är lång process att gå igenom. De flesta som söker vård blir helt friska.

4. Man bestämmer själv om man blir drabbad utav en ätstörning!
Blir arg bara att jag hör det. Att bli sjuk i en ätstörning är inget val. Det är en sjukdom eller om jag ska vara petig så är det en diagnos. Det är en farlig sjukdom, som i värsta fall vara dödlig.

5. Det blir allt vanligare med ätstörningar!
Internationell forskning säger att ätstörningar inte har ökat, i så fall extremt lite inom dem 25 senaste åren. I vissa kretsar kanske diagnosen blir vanligare. Men framförallt ökar medvetenheten kring ätstörningar, som leder till att fler söker vård för sitt förhållande till mat.

Hoppas ni uppskattade detta inlägg. Imorgon tänkte jag prata lite om hur jag upplever myter och ätstörningar. Så glöm inte att kolla in det på min blogg imorgon. Sov gott och massa kramar från mig❤️🙈

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229