Dröm om morgondagen - Minns gårdagen - Lev livet

Hej mina hjärtan! Har ni det bra i Sverige, eller var ni än befinner er i världen? Jag mår bara bra, tack! Jag har funderat och grubblat på en massa saker sen sist jag bloggade. Varför ska man drabbas av obehag när man reser, fast att man egentligen mår superbra av själva resan. När jag inte befinner mig på hemmaplan, så är jag alltid uppstressad. Varför har jag inte svaret på, men det är nog så att tryggheten finns på hemmaplan - samma språk, bra sjukvård och sina egna vardagssysslor. Borta bra men hemma bäst, brukar jag säga!

Men reseångesten eller vad vi ska kalla det för? Själv så blir jag mer stressad och ångestfylld av att lämna hemmaplan framförallt så här lång tid, som nu när jag befinner mig i Thailand. Innan jag åkte hemifrån var jag livrädd för massa negativa saker som skulle hända på vägen dit, under resans gång samt på hemfärden. Det som snurrade/snurrar i mitt huvud är exempelvis tänk om jag missar flyget?

"Hjälp, den där kön till check-in ser ju jättelång ut, tänk om jag inte hinner genom säkerhetskontrollen i tid? Har jag verkligen med mig passet och alla dokument som jag behöver? Flygplanet är ju en stor metallcylinder, varför riskerar jag livet med denna egentligen? Tänk om jag blir akut sjuk på planet, det finns inga läkare - kommer jag dö? Tänk om bagaget är försvunnet när vi kommer fram, ska jag springa naken på stranden? Tänk om jag inte hinner med alla mina inplanerade aktiviteter, har jag förbrukat mina pengar då? Man kan inte få några konstiga sjukdomar här väl? Har katterna någon speciell sort av rabies? Eller, tänk om jag blir mat- eller drinkförgiftad? Tänk om jag tappar bort någonting eller blir bestulen? Hur var det nu, låste jag verkligen hotellrummet i morse? Och låste jag hemma innan jag reste? Nej, nu ska jag bara koppla av och njuta av den här semestern, ingen mer oro. Jag måste bara komma ihåg att kolla plånbok, pass och flygbiljetter innan jag åker till flygplatsen sen. Jag klarade det! Och jag oroade mig bara lite grand denna gång. Nu är det dags att åka hem och ta semester från stressen på semestern. Måste bara kolla..."

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Jag förstår dig, finis, men försök att bara vara. Ge dig lite ”space” från alla katastroftankar för du har säkert inget att vara orolig över. Kram finaste ❤️❤️
nouw.com/denevigaresenären
ByAlma
ByAlma,
Ska försöka tänka så positivt som möjligt, fast att det är så svårt. Men det känns bättre för varje dag som går... Massa kramar till dig och ta hand om dig❣️
nouw.com/byalma
mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Känner igen mig sååå mycket i det som du skriver fina du ❤
nouw.com/mittlivsomsofia
ByAlma
ByAlma,
Så tråkigt att höra, vi klarar detta tillsammans❤️
nouw.com/byalma