Psykisk ohälsa

Hej mina hjärtan! Tänk att vi har gått in i augusti månad. Helt sjukt egentligen! För ett år sedan idag var jag i Thailand tillsammans med min familj. Jag var nyfiken över att få börja andra året på gymnasiet. Men det jag inte visste var att min anorexi tog mig allt djupare ner i mörkret. Varje vecka som gick, gick jag ner hekto efter hekto. Min hjärna sa det motsatta ”Alma! När du kommer hem kommer du att ha gått upp X antal kilon”. Dem kilona var inte en viktstabilisering eller en viktökning utan tvärsom. Det jag inte förstod var att mina klasskamrater skulle få börja andra året på gymnasiet däran men inte jag. Istället skulle jag bli så sjuk och svag att mitt liv började se dystert ut.

Under tiden som jag var sjukast i anorexin förra året, var jag i en helt annan bubbla. Under denna period kände jag mig som allra starkast och mådde som allra bäst. Ja, jag kanske inte hade lika mycket ångest när det var de dagar som passerade när jag knappast åt någonting. Men herregud hur dåligt jag mådde rent fysiskt, samt psykologiskt i efterhand, när jag påbörjade sondmatningen.

Nu i efterhand kan jag faktiskt inte begripa att jag har lekt med döden samtidigt som jag kände mig som mest tillfreds. Hur i hela friden kan anorexin ta över så mycket makt, när man är i så pass svår svält som jag faktiskt var? Helt ärligt är det skandal och vidrigt! Jag vill verkligen inte att någon människa ska behöva hamna i samma helvete, som ätstörningar faktiskt är. Det är långt ifrån värt det, det kan jag lova. Att knappast orka kliva upp från sängen utan att ramla, på grund av yrseln - då bör man inse att någonting inte står rätt till... Ta hand om varandra. Men glöm aldrig bort DIG själv. Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer

happyM
,
Helt galet hur snabbt tiden går!!! ❤️ Stor kram ❤️nouw.com/happym
ByAlma
,
❤️❤️❤️nouw.com/byalma
FilippaTryggmo
,
Du är sååå stark!!! ❤️❤️❤️nouw.com/filippatryggmo
ByAlma
,
Tack fina du❤️💓nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229