Självbiografi

Ett stycke ur min självbiografi:

Min familj började se tecken på att allting inte stod rätt till och kontaktade ätstörningsenheten ännu en gång. Snabbt därefter fick jag påbörja en terapiform som kallas för KBT-E. Cognitive behavioral treatment for eating disorders, CBT-E kallas behandlingsmodellen på engelska. Behandlingsmetoden är en kognitiv beteendeterapi anpassad till alla olika former av ätstörningsproblematik. Transdiagnostisk innebär teorin och terapiformen, med endast små utvecklingar i tillfrisknandeprocessen är brukbar för alla typer av ätstörningar.

Jag fick en ny behandlare som var helt underbar och gav mig massvis av kunskap. Hon såg mig som person och inte ätstörningen. Vi påbörjade behandlingen och arbetade efter en manual och en fallformulering som var anpassad efter just min individuella problematik och mina aktuella svårigheter för att just jag ska bli frisk och fri från anorexin. Meningen med behandlingen var en möjlighet för mig att skapa ett helt nytt liv.

MEN planerna gick inte som planerat. Istället för att fortsätta viktstabiliseringen rasade jag i vikt. Jag var så fast i att jag ville bli smal, precis som alla andra. Jag såg mig själv som ett monster i spegeln. Ful, fet och fel på alla tänkbara sätt. Vecka efter vecka gick jag sakta men säkert ner i vikt, tills en vacker dag. När jag inte fick ha makten i mina egna händer ytterligare ännu en gång. Jag blev inskriven på sjukhuset med tvång utifrån mina föräldrars riktlinjer. Mamma och pappa fick order om att de fick välja om jag skulle bli tvångsinlagd utifrån vårdens perspektiv - lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT), eller inlagd på mina föräldrars beviljande.

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

happyM
,
Fina du ❤️nouw.com/happym
ByAlma
,
Du är finast❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229