Dessa frågor får jag tätt intill

1. Fråga: Har du några syskon?
Svar: Ja, en tvillingsyster, som heter Tilde och vi är födda den första Juni 2001.

2. Fråga: Hur lång är du & hur mycket väger du?
Svar: Jag är ca. 170 cm lång. Varför frågar man en person hur mycket den väger och framförallt en ätstörd? Så pass på den frågan, alldeles för personligt...

3. Fråga: Varför började du blogga?
Svar: Jag en tjej som älskar mode och skönhet och det ville jag dela med mig med andra människor, som också gillar mode och skönhet. Det var det ända jag tänkte blogga om från första början. Hade gjort en planering på hur upplägget skulle bli. Men i bak tanken hade jag en annan önskan, nämligen att blogga om att stoppa tabun mot psykisk ohälsa. Då jag själv är drabbad utav olika diagnoser och inte har mått bra i alla situationer. Det ända jag har i baktanken är att jag är långt ifrån ensam och därför ville jag dela med mig om min vardag.

4. Fråga: Hur är det att leva med en tvillingsyster?
Svar: Jo tack, det är mycket bråk (syskonkärlek) men det är absolut min bästa vän. Jag finner inga ord hur mycket denna tjej betyder för mig! Vi har nästan alla våra starkaste minnen tillsammans. Exempelvis alla våra underbara resor tillsammans, eller våra bus som vi utfört under barndomen.

Jag finns alltid där för Tilde och hon finns alltid där för mig. Vi är extremt tajta, nästan lite för tajta. Då vi alltid kan prata om allting! Men självklart har vi minnen som är extremt krävande och utmanande också. Exempelvis när jag varit sjuk i psykisk ohälsa och skrikit, gråtit och fått panikångestattacker, då har Tilde alltid fått titta på. Men hon har alltid peppat mig nästintill alla dagar i veckan. Jag förstår inte riktigt hur hon har orkat stått bredvid mig när det var som värst. För sig, hon har väl inte haft något annat val!? Men en sak jag kan säga är att hon är världens bästa syster, till 100%.

5. Fråga: Vilka diagnoser har du?
Svar: Egentligen spelar det ingen roll, för jag är jag och inte mina diagnoser. Men dessa diagnoser är jag drabbad av: Ätstörning UNS & Anorexia (det skiftar lite år från år), Depression & alldeles nyligen har jag drabbas utav utmattnings- depression. Ett år tillbaks fick jag diagnosen GAD, som jag utreds för. Men troligtvis så lider jag ytterligare av fler diagnoser, inte vet jag?

6. Fråga: Hur gammal var du när du drabbades av anorexi?
Svar: Först och främst när jag insjuknade i en ätstörning, fick jag inte diagnosen anorexia pga. att min mens inte hade försvunnit i 3 månader i rad, dock så var min mens väldigt oregelbunden under denna period. Så jag fick diagnosen Ätstörning UNS, ätstörning utan närmare specifikation. Den diagnosen fick jag när jag var 13 år ungefär, men jag har nog uppfyllt kriterierna från 10 års åldern, tror jag!

Men efter att jag hade gått på ätstörningsenheten några månader, uppfyllde jag alla kriterier för Anorexia Nervosa. Då var jag ca. 13-14 år gammal.

Kram, Kramis <3

Gillar