Den somriga mango & crabfish- salsan

Hej mina hjärtan! Igår publicerade jag ett inlägg där jag tipsade er om en ljuvlig, god måltid. Tacos, men inte vilken tacos som helst utan min påhittade tacos. Jag älskar tacos i alla olika sorter, och ibland behövs det lite variation. Några av er har sannolikt bytt ut den svenska traditionella köttfärsen mot kyckling eller kebab. Men det finns fler variationer såsom böner, räkor, musslor, krabba, hummer, lax, torsk med mera. Igår fredagskväll kom jag på den briljanta iden att testa på crabfish tacos med mangosalsa som tillbehör tillsammans med grönsaker och naturligtvis tortillabröd. Det påhittade receptet blev en höjdare och succé, som jag självklart vill dela med mig av till er. Dock så glömde jag att fotografera måltiden, så följ ingredienserna noggrant.

Ingredienser för 4 personer - mango och crabfish- salsan: 1 mango (fryst mango fungerar också), 1/2 gurka, 1 röd chilipeppar, 1/2 rödlök, 2 lime, 2 msk olja, salt, 1 kruka koriander och 1 paket crabfish.

Gör så här: Skala och tärna mango och gurka. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skär crabfishen i små bitar. Blanda allt i en bunke. Pressa över limesaften. Blanda i oljan och salta. Grovhacka koriandern och vänd ner i salsan.

Hacka och sönderdela grönsaker (såsom tomat, gurka, paprika, isbergssallad, majs, oliver...) på sidan av i en annan skål. Värm tortillabröden i mikron och servera. Smaklig måltid. ;)

Kram, Kramis <3

Kram, Kramis <3

Gillar