Mina funderingar & frågeställningar

Strunta i att jaga flyktiga kickar och fokusera istället på det som är vetenskapligt bevisat att göra dig lyckligare. Här är 8 lyckofaktorer enligt forskningen!

1. Att bo i ett demokratiskt, individualistiskt land utan stora ekonomiska klyftor. Globalt sett ligger Sverige och övriga Skandinavien i topp när det gäller hur lyckliga vi känner oss.
2. Att vara i en bra kärleksrelation, där vi stöttar och lyssnar på varandra.
3. Mycket pengar ger i sig ingen lycka, på längre sikt. Men använder vi dem till välgörenhet eller umgänge och vänner så ökar lyckan.
4. Motion. Fysisk träning utsöndrar inte bara en massa endorfiner och skyddar mot depressioner – det är också lika stimulerande för hjärnan som att lösa ett matteproblem. Hjärnan utvecklas hela livet, framförallt om vi aktivt tränar den.

5. Att acceptera sig själv som man är. Skapa perspektiv genom att tänka drastiskt: Det här är mitt liv, och sedan dör jag. Med utgångspunkt från det: Vad gör det om jag gör fel ibland? Kan jag förhålla mig på ett annat sätt, som jag mår bättre av?
6. Att fokusera på sina styrkor mer än bristerna. Ingen är perfekt, och det ska vi inte vara heller. Ifrågasätt normerna: Kanske det du sett som en svaghet i själva verket är en styrka?
7. Utbildning och förkovring ger oss tankeverktyg att ifrågasätta, analysera, se sammanhang och tänka självständigt.
8. Social samvaro. Att umgås, känna gemenskap och att man är uppskattad för den man är.

Gillar

Kommentarer

Viktor Högnäs
,
Vilket bra inlägg! www.nouw.com/viktorhognas
ByAlma
,
Tack snällaste du❤️nouw.com/byalma
Emmaengstrom
,
Alltså wow vilket inlägg, så bra skrivet! <3nouw.com/emmaengstrom
ByAlma
,
Tack vännen! Du verkar så ödmjuk & snäll - kramis❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229