Cairnterrier, populär hundras | Enya

Cairnterriern är en av de mest populära hundarna i terriergruppen av flera anledningar. Hunden har egenskaper som älskas av många.

Några av cairnterrierns egenskaper:
I regel delar cairnterriern egenskaper som liknar dem hos andra terrierhundar. Cairnterriern älskar att skälla, gräva och jaga. I synnerhet tycker den om att jaga mindre djur. Rasen är godhjärtad, intelligent och nyfiken. Hunden har även en tendens att vara självständig. Cairnterriern älskar uppmärksamhet från sin familj och avskyr att lämnas ensam under längre perioder, vilket kan leda till att den blir destruktiv.

Cairnterrierns temperament:
Cairnterriern är en vänlig, glad och pigg hund som älskar att möta nya människor. Hunden har även en tendens att bli självständig, i synnerhet om dess ägare inte tydligt visar vem som är flockens ledare. Hunden älskar att gräva, skälla, och jaga smådjur av naturen. Då cairnterriern är duktig på att skälla anses de vara goda vakthundar som också uppmärksammar sina ägare på alla besökare.

Cairnterriern är tillgiven sin familj och älskar ta del av sina ägares alla aktiviteter. Hunden fungerar väl tillsammans med barn och kommer följa dig vart du än går i huset. Hunden är även känslig och tycker inte om att blir utskälld och blir upprörd när du visar att du inte är nöjd med dess beteende.

Cairnterrierns temperament påverkas av många faktorer, så som arv, miljö, träning och socialisation. Det rekommenderas att träna hunden vid ung ålder så att den blir en väluppfostrad och balanserad vuxen.

Gillar

Kommentarer