Busshållplatsen och panik

Hej på er! Just nu har jag precis klivit på bussen vid busshållplatsen. Ännu en dag avklarad! Det känns faktiskt jättebra! Klassen verkar helt okej och lärarna verkar helt fantastiska. De bryr sig verkligen om eleverna.

När jag kommer hem ska jag bara slappa lite och förbereda mig för morgondagen. Det sämsta hittills är att vi ska ha en diagnos i matte imorgon. Hela jag stannar upp och blir fruktansvärd rädd. Panikkänslorna kommer närmare och närmare mig! Men jag gör mitt bästa och bättre kan jag inte prestera. Bara så svårt att inse att man inte kan prestera 100% varje prov man utför. Men jaja det måste fungera nu på gymnasiet.

Är ni också rädda för att misslyckas? Kram❤️

Gillar

Kommentarer

linaahnberg
linaahnberg,
Har precis samma känslor som du med att misslyckas och det tar verkligen på det. Lättare sagt än gjort, men försök att bara släppa alla krav. Jag menar, vad ska du med bra betyg till om du ändå inte kan gå i skolan för att du har kört slut på dig!❤ Massa kramar, du fixar detta!
nouw.com/linaahnberg
FrokenA
FrokenA,
Var lugn! Diagnoser är inte prov! De är till för att visa var eleverna ligger för att veta på vilken nivå man ska lägga undervisningen och se om någon behöver mer hjälp och med vad i så fall. Men...jag vet! Jag är också livrädd för att misslyckas och har alltid varit! När jag gick på universitetet trodde jag efter VARJE tenta att jag inte skulle bli godkänd och så hade jag ofta inte bara G utan VG(=väl godkänd). När jag gick en fortbildning för lärare på universitetet för tre år sen var det samma sak. Jag var övertygad om att jag skulle få F på arbetena och så blev det A eller B! Helt sjukt egentligen! En gång berättade jag om det här för en kollega och en av mina elever (12 år) hörde vårt samtal och sa då: "Men fröken, du måste tänka positivt och tro på dig själv, det säger du ju alltid till oss!" Haha, jag sa till henne att hon ska sluta att lyssna på vad jag säger 😊 Hade rätt kul åt det där! Det är så lätt att säga till andra, men när det kommer till en själv...Så ja, jag är jätterädd för att misslyckas än idag och det är inte en bra egenskap. Man kör slut på sig själv, tyvärr. Försök att bara ta det lugnt! Lärarna är där för att hjälpa dig! Kram!
nouw.com/frokena