Hej! Jag har tänkt på en sak väldigt länge. Möter även på det på nätet och i tidningar. Men det är iallafall ätstörningar och traditioner. Personer med ätstörningar har extremt mycket ångest vid högtider. Kan själv relatera till detta. Framförallt när jag höll min ätstörning i hemlighet. Då jag var tvungen att komma med ursäkter eller gömma maten. Det var extremt jobbigt, det handlade inte bara när det var högtider. Utom också vid fester och tillfällen där det var mycket med folk.

Om jag ska säga egna erfarenheter tycker jag inte alls att det är lika jobbigt som förut. Det beror säkert nu på att jag vet vad jag ska äta. För att hålla vikten! Man lär sig exakt hur mycket kcal det är i olika produkter. Men tillbaks till ämnet så är det inte bara jobbigt med maten för ätstörda människor. Det är även allas koll på en, vad man äter. Hur mycket man äter eller hur man äter det. Det känns som att om man äter för mycket, så tappar man kontrollen som är lika med ångest. Om man äter för lite blir det diskussioner med alla möjliga. Då känns det som att man misslyckads inför dem man älskar. Allt blir bara fel!

För mig idag känns det inte lika jobbigt, då jag vet ungefär hur mycket jag äter. Men det är fortfarande jobbigt, då jag inte gillar att äta med mycket folk omkring mig. För det känns som att jag äter för mycket eller äter fel helt enkelt. Jag och många andra med anorexi eller annan ätstörning har ofta höga krav på sig själva. För min del handlar det också om hur jag bemöter andra människor. Då jag vill att allt ska bli så bra som möjligt.

Hoppas ni förstår mig lite iallafall. Men de som har ätstörningar förstår mig säkert, vad jag menar! Så får ni ha en jättebra påskafton, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Freedomfight
,
Har inte någon ätstörning men känner ändå igen mig i det du skriver.och jag förstår vad du vill säga.
Sen kom ihåg att folk älskar dig för den du är, inte för din vikt.
nouw.com/freedomfight
ByAlma
,
Åå tack snälla💖nouw.com/byalma
GabrielaRyden
,
ByAlma
,
Tack snälla du!💞nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229