7 positiva saker med att vara tvilling!

Hej på er! Hur är det egentligen att inte vara tvilling? Jag och min tvillingsyster har tänkt att lista ut 7 saker som är bra med att vara tvilling och nästa inlägg kommer handla om 7 dåliga saker med att vara tvilling. Så hoppas ni kommer tycka det är intressant. Vad ska vi vänta på?

1. Man har alltid en vid sin sida dygnet runt iallafall vi. Ett exempel när jag hade bråkat med en kompis fanns min tvillingsyster vid min sida och peppade mig och jag gör tvärs om för min tvillingsyster. ALLTID!

2. Tvillingar lever längre sägs det av forskning. Enäggstvillingar blir igenom snitt 2 år äldre än den övriga befolkningen. Orsaken till detta är tvillingarnas livslånga kommunikation. Statistik visar att tvillingar inte rökar lika mycket och motioner mer, som leder till mindre stor risk för hjärt och kärlsjukdomar.

3. En studie visar att svenska tvillingar får oftast högre betyg en den övriga befolkningen. De läser också oftast vidare på universitet eller högskola. Det sägs att det är så här för att tvillingar ställs för samma uppgifter i skolan och kan hjälpas åt mer.

4. Tvillingar är perfekta donatorer tex om ena tvillingen skulle få njursjukdom kan den andra tvillingen rädda den andras liv, pga att den andra kan donera sin njure till sin tvilling. Det vanligaste problemet med transplantationer är avstötningsreaktioner att mottagarens immunförsvar stöter bort den främmande organet. Men i enäggstvillingars fall förekommer ingen avstötningsreaktion.

5. Tvillingar döms för färre våldsbrott och narkotikabrott, 21% lägre än den andra befolkningen visar en svensk studie. Forskarna tror att tvillingar får mer social träning och därigenom utvecklar den empatiska förmågan.

6. En dansk studie visar att tvillingar inte begår självmord lika ofta som resterande befolkningen. Den nära samhörigheten ger positiva effekt, konstaterande forskarna.

7. Om vi skulle bli ovänner och 5 minuter senare är vi bästa vänner igen. Tilde och jag bråkar konstant jämnt men vi är nästan lika bra vänner dygnet runt.

Hoppas ni uppskattade detta inlägg så ses vi snart igen, kram❤️

Gillar

Kommentarer