30 saker du inte visste att du ville veta!

1. Det finns inget som hindrar att man kan lära sig ett nytt språk vid 70, eller skaffar nytt jobb på 63-årsdagen. Med rätt träning kan hjärnfunktionerna hållas intakta nästan hur länge som helst. Ny forskning har visat att nya nervceller kan bildas långt upp i sjutioårsåldern.

2. DNA kan överföras från en person till en annan så enkelt som genom en handskakning. Vilket gör att man kan hitta en persons DNA på en brotts- plats trots att han eller hon aldrig befunnit sig där.

3. Dom Perignon, benediktinermunken, anlitades ursprungligen av sin abbot för att t a b o r t bubblorna ur champagnen, enligt en ny bok om konsten att göra champagne.

4. Barn till rökare är sämre i skolan, särskilt i matematik och språk.

5. Kvinnor över 50 år besöker krogar nästan lika ofta som kvinnor i 30-årsåldern, dricker mer vin och sprit och shoppar lika mycket som sina egna barn.

6. Vi håller oss friska framför datorerna – men blir sjuka av att jobba på dagis och fritis. Det visar Arbetslivsinsttutets kartläggning. I topp bland friskusarna ligger datorspecialister och övrig kontorspersonal. Sjukast blir lärare, förskollärareoch fritidspedagoger.

7. Skräcktoppen (enligt 1000 utfrågade britter): 1. Spindlar och andra småkryp 2. Terrorism 3. Ormar 4. Höga höjder 5. Döden

8. Män klarar sprit sämre än kvinnor. – Mannen tappar kontrollen först, säger en ledande psykolog.

9. I genomsnitt tar vi bara 27 minuters lunch. Mest stressade är kvinnor. En av fyra lämnar inte ens skrivbordet för måltiden. Tendensen är att luncherna blir kortare och kortare. 2000 så gjordes en liknande undersökning, då var lunchtimmen 36 minuter.

10. Fyra av tio tonårstjejer är missnöjda med sitt utseende.

11. En av tre holländska män skulle hellre se sitt landslag spela i EM än att fira sin frus födelsedag.

12. Värmen från en bärbar dator, samt sittpositionen som krävs för att balansera datorn, kan skada mäns fortplantningsförmåga.

13. Pappa är bra som chaufför. Annars är mamma bäst på allt annat. En ny undersökning visar vad brittiska tonåringar egentligen tycker om sina föräldrar.

14. Idealet för vår drömpartner ser olika ut i landet. Den viktigaste egenskapen är förmågan att få den andra att skratta. De enda som tycker annorlunda är män i Norrbotten. För dem är det viktigare att partnern städar och diskar efter sig.

15. Pablo Picasso var en av de män som arresterades 1911 misstänkta för stölden av "Mona Lisa".

16. I en ny undersökning har blondiner från hela England svarat ärligt om sin hårfärg. Över 80 procent av blondinerna erkände att de var falska blondiner.

17. Tre av fyra 15-24-åringar använder sms för att flirta, enligt en schweizisk undersökning. Bland de över 65 år har nio procent någon gång skickat ett kärleksmeddelande via sms.

18. Var tionde svensk är beredd att plastikoperera sig. Antalet svenskar som är redo att lägga sig under skalpellen för att förbättra sitt utseende är nästan dubbelt så många som för ett år sedan.

19. 30-åriga kvinnor ljuger mest i sin cv. 77 procent av kvinnor i 30-års åldern ljuger i meritförteckningen.

20. Svenska män sover minst i Västeuropa. Svenska män över 35 år sover minst av alla – 6 timmar och 53 minuter per natt.

21. De som lyssnar på snabb och hög musik krockar dubbelt så ofta som de som lyssnar på lugn musik.

22. En norsk studie visar att ögonfärgen kan ha stor betydelse för hur berusade vi blir. Blåögda personer är oftare blyga – vilket gör att de dricker mer alkohol för att slappna av.

23. Poeter dör unga - i genomsnitt blir poeter 62 år, pjäsförfattare 63 år och romanförfattare 66 år, enligt en forskare i Kalifornien.

24. Amerikanska flickor i tre- till elva-års åldern har i genomsnitt tio Barbie-dockor.

25. Forskare som skapat en vetenskaplig formel för skräckfilmer har slagit fast att "The Shining" är den perfekta skräckfilmen. Några nyckelingredienser: isolerad miljö, stegrande musik och jaktscener.

26. Det är inte de smutsiga kalsongerna på sovrumsgolvet eller de tomma hyllorna i kylskåpet som får svenska kvinnor att tröttna på sina män. Det som stör svenska kvinnor mest är att den andra hälften inte pratar med dem.

27. Plastikoperationer utfördes redan år 600 före Kristus.

28. Sill kommunicerar genom att prutta.

29. Bilen betyder mer för din vikt än inkomst, kön, utbildning och ursprung. Ju mer tid du spenderar i bilen på väg till jobb eller ärenden, desto större risk för övervikt.

30. Brysselkål rymmer tre gånger mer c-vitamin än apelsiner.

Källa: Expressen (Måns Ivarsson)

Kram, Kramis <3

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Så kul att läsa! 😍 Och jag visste!!! Småkryp och spindlar-bljak! 😂
nouw.com/denevigaresenären
ByAlma
ByAlma,