Mina funderingar & frågeställningar

Hej på er igen! Detta inlägg tänkte jag ge er en idé. Många av er kommer tycka att jag är helknäpp, men då får ni tycka det. Men iallafall detta inlägg tänkte jag berätta hur skönt det egentligen är att skriva dagbok. Ni kanske tänker att det enbart är lågstadieelever som gör det. I sina rosa prinsess dagböcker eller blåa dinosaurie dagböcker. Jag säger inte att ni behöver skriva en kärlekslista eller skriva vilka killar/tjejer som är snyggast i klassen...

Mitt tips till er är att ni bara skriver vad ni gör precis just nu, tänker på, eller vad ni gjort under dagen. Om man är ledsen, arg, besviken, glad, rädd eller något annat känslomässigt ämne, både gott och ont. Låt bara handen skriva ner vad den vill. Det finns inget som är för stort eller för litet. All hänsyn till just dig!! När ni börjat skriva, är det svårt att sluta. Glöm aldrig heller att ingen annan behöver läsa det du skriver i din dagbok. Man behöver heller inte fundera på om alla ord är rättstavade, om det blev en konstig mening eller om det är en röd tråd på det hela.

Det är som en slags terapiform som alla människor behöver i mellanrum. Tänk er en stressig dag i skolan eller på jobbet och få komma hem och sätta sig ner i soffan med en kopp kaffe i handen medan hjärnan formulerar sin stress, press, ångest och aggression. Man kan skriva att alla människor är jobbiga och dumma i huvudet om man känner för det. Eller hur fanatiska alla människor är här på jorden. Allt är frivilligt! Det finns inget rätt eller fel.

För ungefär två år sedan skaffade jag min allra första dagbok på århundraden. Då jag inte mådde så bra och inte visste riktigt vart jag stod. Genast kom jag på i efterhand att man behöver inte må dåligt för att skriva dagbok. Tvärsom! Sen dess har jag skrivit dagbok i perioder. Tycker helt ärligt talat att alla ska göra det. Tips, tips!!

Hoppas ni tog åt er det jag har rekommenderat - BÖRJA SKRIVA DAGBOK. Glöm inte att dela med er till andra. Följ gärna min blogg eller gilla inlägget så blir jag jätteglad. Ha det gott!! Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer

Gott & Blandat

Hej mina hjärtan! Jag surfade runt lite på peppande citat och fann detta oerhört vackra citatet; De bästa stunderna i livet finns i hjärtat...! Detta behöver inte vara rätt men för mig, så finns det ett innebörd i detta citat. Något vackert!
Jag uppfattade det som att positiva händelser som uppstått i ditt eller mitt liv, är äkta om dem alltid stannar kvar i våra hjärtan - som något positivt! En fantastisk händelse försvinner inte från en dag till en annan, utan finns kvar där. LÄNGE!

När jag tänkte på detta citat kom 3 händelser upp i mitt huvud, efter lite tids tänkande. Dessa händelser förknippar jag med detta citat. Och nej, det finns fler händelser i mitt liv som betyder kanske lika mycket eller mer, som jag troligtvis heller aldrig kommer glömma. Men här är 3 av dem:

1. När jag träffade min älskade hund Enya för första gången - vilken glädje <3

2. När jag började skolan i första klass på lågstadiet, den dagen kommer jag aldrig glömma. En spänd, förväntansfull dag med massa skoj och bus.

3. I årskurs 7 när jag fick mitt första A någonsin på ett prov. Det låter säkert helt sjukt för er, att jag tänker på det som en så stor händelse. Men för mig var det så - eftersom jag hade pluggat extremt mycket inför detta prov. Det var ett svenskaprov i grammatik. Jag fick 1 fel på hela provet, som var ett slarvfel. Jag kom ihåg i stunden hur besviken jag var, men efteråt kändes det magiskt, när resultatet låg på min bänk framför mig. När jag hade uppnått mitt första A någonsin. Jag fick inte A i slutbetyg, men på mitt FÖRSTA prov och den känslan... Ja, du! Den var ”fan” magiskt!! Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer

Mina funderingar & frågeställningar

Hej mina hjärtan! Man ska alltid passa in och vara en av de bästa, hela tiden. Man kommer helt enkelt aldrig bli nöjd över saker och ting, för det finns alltid saker att förbättra. Samma sak gäller prylar man fått eller köpt. Det blir som en vardag att bara få saker och ting hela tiden, utan att ens stanna upp och reflektera över det positiva samt fina man faktiskt har eller får. Man nöjer sig liksom aldrig med sina saker, utan strävar efter att få nya saker hela tiden. Jag måste ha de där byxorna och den där sängen, för då blir jag lyckligare och nöjdare osv.

Jag kan erkänna att jag har svårt att stanna upp och reflektera över hur dagen har varit. Eller vilken fin tröja jag fick av mamma eller köpte utav mina egna sparade pengar. Dagarna bara flyger förbi och timmarna bara går. Känslan av att vara tacksam över saker och ting, det hinns inte. Man kan nog inte skylla på tiden, för tid har man. Fem minuter eller tio minuter per dag har man alltid tid med, annars så är det något som inte står rätt till i ens vardag. Det handlar mer om att ta sig den tiden att just reflektera över de senaste timmarna, dagarna, veckorna eller till och med de senaste åren. När satte jag mig ner i soffan och dagdrömde? En sak är säker det var inte igår om man säger så...

Ta er tid över att vara tacksamma över saker och ting. Ja, den pojken eller flickan i skolan eller på jobbet har kanske bättre betyg eller lön. Men du har ingen aning om hur den människan mår...! Hen kanske endast pluggar och sliter ihjäl sig där hemma? Eller så är kanske turen med honom/henne under arbetsintervjun - vem vet? En sak är säker, livet är orättvist! Men man kan alltid göra det bästa av situationen och vara tacksam över det man har, samt över sig själv. Du är du och du kan inte vara bättre på att just vara du. Ingen annan kan vara bättre på att just vara du! Glöm aldrig det - man är faktiskt bäst på en sak. Det kan ingen annan säga någonting om. Du är bäst på att just vara du. Precis som jag är bäst på att just vara jag. Ta hand om er och sköt om varandra. Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer