Almond spread

Hej!
Idag har jag varit i skolan och det gick väldigt bra. Massa nya kurser har börjat nu och jag är extremt nyfiken på filosofin. Under en håltimme satt jag med två av mina fina vänner och planerade lite roliga saker!

Då jag kom hem så hade jag fått ett paket jag beställt. Det är "bjäst" eller mer känt som "nutritional yeast". Jag har tänkt att beställa det under längre tid men det har aldrig blivit av men nu så! Det är som en krydda som innehåller B-vitamin och har en lite nötig och ostig smak. Jag beställde det på apotea.se

Då jag fick hem det och la det i en burk så ville jag direkt testa det! Så jag testade göra nästan som en paté alltså ett pålägg man kan ha på mackor eller kex. Det var väldigt lätt att göra och smakade jättegott, konsistensen kunde vara bättre men det var ett misstag av mig. Rekommenderar verkligen att testa, du behöver inte ha "bjäst" för att göra det.

Ingredienser
1 1/2dl mandlar
1/2dl vatten
1msk olja
2msk bjäst
Kryddor
Örter (gräslök valde jag)

1. Börja med att lägga mandlarna i vatten över natten eller i minst 5 timmar.
2. Häll av vattnet och ta bort skalet från mandlarna.
3. Blanda mandlar, vatten, olja i en matberedare och kör tills det blir lent eller den konsistens du vill ha.
4. Lägg i bjäst och kryddor ex: salt, lökkrydda, paprikapulver.

Färdigt!

Till detta åt jag en wook gjort på risnudlar, blomkål, broccoli och lök. Kanske kommer ett recept på det ;-) det var supergott!

Nu ska jag bara vila och plugga lite körkortsteori då jag planerar att ta körkortet innan jul!

Hejdå! xo

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229