Varför är det Ok?

Ja nu måste jag få vräka ur mig lite.

Varför verkar det vara mer Ok att fälla en nedvärderande kommentar till en petite, smal eller vältränad person?

Detta fenomen stör mig verkligen.

Det är Aldrig OK att fälla nedvärderande kommentarer om en annan persons kropp oavsett hur kroppen ser ut, vill bara poängtera det. Oavsett om kroppen är smal, vältränad, fyllig eller överviktig.

Men av nån anledning verkar vissa tycka att det är mer ok att fälla sådana nedvärderande kommentarer om kroppen är smal eller vältränad .. Nej, det är lika illa oavsett. Basta.

Och nej. Jag personligen har inte fått nån sån kommentar, men jag ser väldigt mycket av den sortens nedvärdering på sociala medier speciellt på instagram.

Jag tycker personligen att det luktar en hel del avundsjuka bakom såna kommentar. Då ska man nog jobba mer med sig själv, istället för att nedvärdera andra människor.

Ja det var denna dagens åsikter. Nån som skulle vara intresserad av fler såna här inlägg?

Gillar

Kommentarer

Hannativeskog
Hannativeskog,
Tycker också det är fel att kommentera någon annans utseende om det inte är positivt så klart!
nouw.com/hannativeskog
by_anniess
by_anniess,
Verkligen! Kram
nouw.com/by_anniess
Carolina,
Trist. Man ska aldrig kommentera någons kropp eller liknande. Visst får man säga att en person är vacker oavsett sin fyllighet eller ej, men däremot ska man inte säga något fult om en annan människa! 😊
Sv; håller helt med om det. Rött är det man ska ha på sig på julafton tycker jag, men grönt är också super fint också!
knaset.com
by_anniess
by_anniess,
Carola ,
Så så sant och bra skrivet fina vän! Heja dig, fattar INTE hur folk kan ta sig sådana friheter. Fruktansvärt dålig stil, bra att du tar upp detta och river ifrån, det är nog inte alla som vågar så bra att du tar ställning för dem tycker jag. Heja dig <3 du är bäst! <3
nouw.com/imittpsyke
by_anniess
by_anniess,
Therese,
Tycker verkligen inte att det är ok!
www.theresemolander.se
by_anniess
by_anniess,
åsa,
Tråkigt och onödigt med sådan kommentar. Elins farmor sa till Elin i somras att Elin nu var så smal och fin, att hon tidiggare varit en tjockis... och nu har ju Elins lärare påpekat två, tre gånger att Elin blivit smal och kanske har hon anorexia... båda dessa kommentarer gör ju inte Elin glad eller lycklig och kan påverka hur hon tänker om sig själv och sin kropp, helt fel sak att säga.

Yes jag går igång när det gäller kommentarer om folks kroppar...

kram
naltanorrland.blogspot.com/
by_anniess
by_anniess,
Amanda (Swedish Passport),
Förstår verkligen inte poängen i att prata nedvärderande om andra, framförallt inte över hur de ser ut! Nä fy, det är snart 2019 och man hade ju hoppats att vi hade kommit längre än så.
swedishpassport.com
by_anniess
by_anniess,
Matildaberlin
Matildaberlin,
Nej! Det är verkligen aldrig okej oavsett kroppsform! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
by_anniess
by_anniess,
Hilma
Hilma,
Håller med om det du skriver, det är aldrig okej att ge en nedvärdernade kommentar oavsett vad den handlar om. Man vet aldrig hur saker och ting tas emot, man borde tänka några extra varv! <3
nouw.com/hilma
by_anniess
by_anniess,
Åsa,
svar Mm fördomar på så vis att jag inte tror att folk i större samhälle/stad stannar och pratar bort en stund med en alkoholpåverkad sunkig karl... jag tror att i mindre samhällen då alla känner alla så blir viss kontakt mellan typ olika samhällsskikt mer naturlig
naltanorrland.blogspot.com
by_anniess
by_anniess,
Lene,
Jag håller helt med dig. Sådana kommentarer är aldrig ok..någonsin.
Ha en fin kväll

kramar Lene
www.nouw.com/mingyllenesparv