När någon du verkligen älskar blir sjuk... Du ser hur dåligt han mår och att han har riktigt ont, men du kan inte fråga var, eller bara förklara hur sjukt mycket han betyder för dig....för ni pratar inte riktigt samma språk. Det är nog det värsta! Att inte bara kunna prata...
Min häst Wille hade problem med magen och låg bara i sin Box och vi såg hur han led. Vi var så rädda att förlora han. Jag satt vid han och han la sitt huvud i mitt knä medan jag försökte göra allt för att han skulle förstå hur mycket jag älskar han.....
Vi fick sedan köra han till hästkliniken i Helsingborg. Det var jobbigt att lämna han där ensam. Det kändes som man övergav han när han behövde än som mest. Men det värsta var att vara hemma, och försöka få tiden att gå så att vetrinären skulle ringa och brätta hur det var med han, om han blivit bättre eller sämre och så....
Nu är han tack och lov hemma igen och om det hade funnits ord för hur lycklig jag är hade jag sagt de....
Men när något sånt här händer är det som att någon trycket på en pausknapp. Allt annat runt omkring stannar upp och tappar mening...
Vad ska man säga...? Tänk alltid på vad ni har, för ni kan faktiskt förlora det...

Bilderna är tagna 2014 av caluva fota. Älskar dessa bilder med min prins <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bannister running camp 2015 - Ett minne för livet!
I helgen var jag tillsammans med min kompis från KA2 IF på ett super roligt löparläger. Det var från fredagen till söndagen 13-15 november för ungdomar 12-16år.
Det var väldigt givande med bra träningar. Man fick även många ny vänner.
På fredagen körde vi ett backintervall-pass 8x60s.
På lördagen sprang i ett distanspass ca 30-40min + fotstyrka på förmiddagen och ett distanspass ca 20-30min + NOP (styrka/smidighet) på eftermiddagen.
På söndagen sprang vi grusintervaller. 2min, 3min, 1min, 2min, 3min, 1min, 2min. Och lyssnade på en väldigt intressant föreläsning av Klara Bodin som tävlat i 3000m häck i VM.
Utöver detta gjorde vi mycket annat kul!
Tack alla för en underbar helg :)

Likes

Comments

Asså så som vi människor behandlar våra djur är så inte okej! Och det är något som gör mig riktigt förbanad...... Jag förstår inte hur man kan skada, misshandla eller bara överge ett djur helt utan anledning.. Det fegaste som finns är människor som ger sig på djur. Dom som är i underlägge och snarare i beroende ställning till oss. Ett  djur som aldrig  skulle skada oss utan  anledning .... 

Ni har säkert alla någon gång hört om katter som blivit misshandlade. Det var en nyhet för inte så längesen om någon som hittat en död kattunge på sin trädgård tömd på blod mm.... HUR FAN TÄNKER MAN?

Och det här med slakteri ..... Jag är inte den personen som tycker att alla ska sluta äta kött för jag tror att man behöver det. Däremot, på vissa sett djur behandlas iblan är inte okej! På vissa ställen föds dom upp, för att sitta i en lite bur , misskötas och sedan slaktas... Varför ska dom behöva ha det så? Jo, för att vi människor vill ha billigt köt! Så Ego! Jag tycker det är okej att slakta för att få köttet, men vi ska behandla dom med värdighet och som levande varelser..  Och vi vill nog inte öns ta upp hur mycket kött som sedan slängs!

Asså är detta okej??  Vi har lagar som ska skydda djuren men varför gör man inget åt tex slakterien? Man vet ju om problemet men gör ju inget åt det! Djur lider varje dag pga oss och vi måste börja göra något åt det nu!  Så att vi kan vara stolta över att kalla oss människor. För det kan jag säga att jag inte är iallafall.

Det är svårt att förklara hur dåligt jag personligen mår när jag ser eller läser om djur som far illa. Kanske är det för att jag lever med så många djur runt omkring mig, men det berör mig hårt!

All cred till djurskyddsinspektörer mm som faktist försöker göra något åt detta. Ni ska veta att ni gör en stor insatts!

Dela gärna detta inlägg. 

<3 <3 <3 <3 

Likes

Comments

Idag har vi varit och hälsat på Fanta.
Fanta är en liten ponny med mycket humör som vi hade innan. Men när vi köpte våran andra häst Ior blev det lite knas och vi var tyvärr tvungna att sälja henne...
Det var så skönt att se att hon hade det bra och att hon var sig lik!
Jag saknar henne, då vi haft sjukt kul tillsammans. Hon var mitt fösta helt egna djur. Vi brukade hoppa, kela, promenera och springa.
Men det viktigaste är iallafall att hon har det bra!
Och det gläder mig att hon får fortsätta göra andra glada.
Det är så häftigt när man kommunicerar med ett djur, utan att prata....

Var rädda om era djur, vänner och familjer...

Likes

Comments

Mina djur betyder så mycket för mig​!

Här är jag och våran hund Leica, henne skulle jag inte byta mot något.....Att ett band mellan en människa och ett djur kan va så starkt, trotts att man inte kan "prata" förstår man varandra och man känner att det är riktig kärlek.


Idag har jag sprungit 7 km i ca 4:30 min per km. Är nu igång! och satsar. Efter det var vi ute och red en runda. Nu är det bara en dag kvar, sen är det höstlov. Så har varit på riktigt bra humör! Hoppas ni också haft en bra dag.

Kom ihåg att njuta av livet!

Likes

Comments

"Livet är en balans mellan att vara perfekt och att faktist leva"

Inledde med ett citat jag tycker är så klockrent!
Nu är jag igång med träning och allt igen, och det är super skönt...! Har slarvat lite med mitt bloggande, men ska försöka att bli bättre.
Känns nu att det är höst på riktigt, vilket jag personligen älskar. Det ända tråkiga med de är att man vet att man går mot en lång, mörk, kall vinter.... Jag har haft en riktig bra helg, då jag hunnit allt jag velat och ändå känt att jag haft tid med saker som inte varit planerade. Jag har sprungit ett lång pass på 16 km, och umgåtts med den underbara personen som är med på bilden. Min bästa vän Bianca. <3
Nu är det söndag (och jag har riktig söndags ångest). Dax för en ny vecka med nya utmaningar!

Likes

Comments

En riktigt bra dag idag!
Steg upp halv 6 för att hinna knoppa manen och göra Wille lite fin för dagens tävling.
Startade min första klass Lätt C1 08:15. Det gick väll helt ok men han va seg som bara den. Stort grattis till Emelia (tjejen till höger på bilden) som vann den klassen.
Ca 2 timmar senare startade jag andra klassen Lätt B1. Framridningen gick bättre än någonsin! Men när han kom in på banan ville han inte längre och la nästan av.... Tråtts de fick vi ihop strax över 66%, vilket räckte för att vinna den klassen.
Var även super kul att få se Cornelia rida sin nya ponny (Willes förra ägare) som var sjukt fin.
Vi tävlade även i lag där vi kom totalt 3a efter 3 st tävlingar.
Tack vänner, familj, min underbara häst och alla som hjälpt till att anordna tävlingen för en riktigt bra dag.

Likes

Comments

​THE COLOR RUN 2015!

Idag delar jag en länk till en video som jag lagt på youtube....     Det är en video från när jag, två av mina bästa vänner och våra familjer va i Lund i Septemper och sprang The Color run....

Vi hade sjukt kul! Det är verkligen ett minne för livet!

https://www.youtube.com/watch?v=7Ex9IkXufW0


Likes

Comments

Nu börjar min och Mickes bad tid igen och gud vad jag längtat.

Nu ligger det på ca 13 grader i vattnet, och vi taggar julbad...! det är saker som detta som gör vardagen lite bättre!

Likes

Comments

Nu har jag varit sjuk i en vecka och det börjar krypa i hela kroppen.....

Det är så jobbigt när man bara vill igång igen, träna, rida mm, men kroppen inte tillåter det. Men jag får försöka se det som min mamma sa "det är bara en förkylning", å det är ju precis vad det är....

Veckan som kommer nu ska jag hård satsa på att bli frisk, så hoppas jag att kunna komma igång igen nästa vecka, med ny energi och motivation, redo att satsa på riktigt!

Likes

Comments