Vardagen rullar på. Har lite korvstoppning i huvudet, både på jobbet och hemma men det ska väl rätta till sig så småningom.

I söndags ville grabbarna kolla på coola skotrar, det var Artic cat cup i stan. Så vi åkte ut till skoterstadion för en trevlig förmiddag, trodde jag! Jordan hade nog inte sin bästa dag så han satte igång direkt. Kröp under baracken medan jag betalade in oss, tiggde mat av folk som fikade, sparkade sönder snöskapelser som andra barn hade gjort, klättrade upp på en läktare och kunde inte ta sig ner så en snäll kvinna fick bära ner honom, ställde sig i vägen för en fyrhjuling som körde, klättrade upp på skotrar, pillade på skotrar, kastade mat, sprang iväg, sparkade på bilar, kröp under stängsel... Ja, jag kan nog fortsätta med listan. Behöver jag nämna att vi var där i bara 1 timme! Det är tur att Gabriel är snäll och bara hakar på när jag får springa efter Jordan.

G hade önskat att få tillbringa tid med moffa så dom fick lyxa till det med en eftermiddag på bio.
Då passade jag på att ta egentid med Jordan. Det har nog aldrig hänt att vi har varit själva tillsammans utan några inplanerade måsten. Lyxigt tänkte jag och hoppades att han kanske skulle vara lite lugnare när vi var själv, men tänk vad fel jag hade. J ville fika på stan. Dum idé!
Han var verkligen i sitt esse med att inte lyssna, springa iväg, röra allt han inte skulle, slänga ur sig dumma saker till okänt folk osv. Han tjatade oxå oavbrutet att han ville vara med våra grannar när han kom hem.
När vi väl kom hem (gick ganska snabbt faktiskt) så fick Jordan gå till grannarna för jag var tvungen att sätta mig ner och räkna långsamt till 500, typ... Det är sån tur att vi har världens absolut bästa grannar, barn som vuxna, som förbarmade sig över honom och tog med honom ut för en lekstund medan jag fick sitta i soffan med Linda, sätta igång en film och stoppa fötterna i fotmassagen. Vi blev sen bjudna på middag. Perfekt avslut på en mycket kämpig dag!

Imorgon är det dags för grabbarna att åka till sin pappa igen. Det är alltid med blandade känslor, jag saknar dom som en tok så fort jag har släppt av dom på förskolan men samtidigt är det rätt så skönt oxå att ha de där 2-3 dygnen för sig själv. Eller ja, hälften av tiden tillbringar jag ju på jobbet... Vi får se vad mer dagarna kommer bjuda på!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fick grabbarna sin första veckopeng. Jag startade med det i måndags och i utbyte mot veckopengen vill jag att de bäddar sin säng, plockar undan från matbordet, hänger upp sina ytterkläder och hjälper mig när jag ber om det, t.ex duka eller städar undan leksaker. Även bråka så lite som möjligt och hjälpa till att laga något man har förstört (det sista gäller främst Jordan som har sina svårigheter med impulskontrollen)

Dom har lyckats superbra under veckan och har verkligen imponerat på mig. Imorse blev Jordan så besviken när jag, av bara farten, hade bäddat hans säng. Han ville ju göra det själv!

Idag fick dom som sagt sina pengar, 15 kronor, att lägga i sina plånböcker. Dom var väldigt nöjda!


Likes

Comments

Jag måste väl erkänna att den här veckan har varit lite kämpig. Det har gått superbra på jobbet och grabbarna har skött sig utomordentligt bra hela veckan men jag har ändå varit helt slut varje morgon och kväll. Därför är den här helgen väldigt välkommen!

​​Fredagsmyset började med tacos innan vi placerade oss i soffan. Vi satte igång Djungelboken och efter en stund kliver Jordan upp, går fram till tvn, pekar på Mowgli och frågar bekymrat ”Har inte han någon mamma?”. Jag försöker ge ett pedagogiskt svar varpå Jordan rycker på axlarna och säger ”Äh, dom är nog döda”. Och så var det inget mer med det! 

Likes

Comments

16 dagars ledighet är nu till ända. Imorgon är det dags för vardagen igen och klockan står på klockan 06.00.
Det kommer bli riktigt kämpigt att kliva upp. Tur det blir en mjukstart med bara planering.

Vi avslutade i alla fall ledigheten på Storsjöbadet. För ett år sedan sa jag att det enda stället jag inte åker själv med grabbarna är badhuset men det har jag släppt nu. Dom sköter sig så bra! För det mesta...
Jordan får ju för sig att springa iväg ibland men tack vare armpuffarna och duktiga badvakter så är jag inte särskilt orolig.
Omklädningsrummet brukar vara en svettig del av badhusbesöken och i vanliga fall brukar jag lösa det genom att de får kika på telefonen medan jag klär på mig men imorse fick dom skärmförbud över dagen när jag blev less på allt bråk så då fick dom ta med sig en varsin bil och det funkade ju hur bra som helst.
Vi avslutade besöket med en glass.


Likes

Comments

Det blev en sväng till pulkabacken idag. Några åk hann vi med innan grabbarna bröt ihop. -15 grader blev för kallt för dom och de vill åka hem.

Tog en sväng i bilen så de fick somna och passade sen på att springa in på affären för att hämta ut några paket. Det var världens kö och jag var hyffsat stressad ifall grabbarna skulle vakna eller det skulle hinna bli kallt i bilen. När jag äntligen var framme, tjejen i kassan hade hämtat mina paket och skulle scanna in dom så gav datorn upp! Det var bara att ge upp och åka hem igen. Får försöka hämta ut dom imorgon istället...

Nu ligger grabbarna nerbäddad framför en film. Med 3 filtar och 2 täcken blev dom nöjda.

Likes

Comments

Pass nr 2 avklarat. Blev rastlös medan grabbarna kikade på film så då passade jag på. 7 minuters workout + 6 minuter magträning av Ida Warg.

Att börja så här lugnt är bra för mig då jag annars har förmågan att gå all in direkt. Nu kan jag bygga upp lite styrka för att sen köra på lite längre och hårdare pass när jag har fått igång ett flyt i träningen. Om lusten finns i helgen så ska jag passa på att ta en springtur medan grabbarna är hos sin pappa.

Det korta träningen jag gör nu känns på rätt bra i min kropp ändå. Träningsvärken gör så jag har problem att ta mig upp ur sängen och gå i trappan.

Likes

Comments

Jag satt och kikade på instragram med Jordan när det dök upp en bild på en vältränad man (jag klagar inte). Jordan säger direkt ”Wow, vilka muskler. Så stora vill jag oxå ha”. Jag förklarar för honom att då måste man träna hårt och äta mycket mat, frukt och grönsaker. Man ska inte heller äta godis. Jordan funderar en stund innan han säger ”Men mamma, jag måste ju äta godis. Då får det vara”.


Likes

Comments

Jag är något av en planerare. Så nu sitter jag och kikar lite på resor för mig och grabbarna.
Jag tycker ju även om utmaningar så nästa resa (charter) blir själv med vilddjuren.
Kruxet är ju att jag även vill göra en roadtrip som i somras... Tänk vilka problem man kan ha och tänk om man kunde få allt. Men jag fortsätter väl helt enkelt att hänga på ving.se och alla de andra sidorna, för dyker det upp något fynd så kör jag på det. Just nu lutar det åt Bulgarien eller Turkiet i alla fall. Billigt är bra.Likes

Comments

Så var det den där måndagen igen. Men det finns väl ingen måndag som passar bättre för en ny start än första dagen och måndagen på ett nytt år.

Så, nu kör jag igång. Får se hur länge det håller den här gången :)


Då jag har väldigt begränsad möjlighet att ta mig iväg till ett gym eller ut och springa så är det hemmaträning som gäller. Att träna hemma kan vara jättesvårt, speciellt när man har massa måsten och barn som kräver uppmärksamhet.
Därför tycker jag att alla olika träningsappar och träningsvideor är superbra. Speciellt "7 minutes workout" och "30 fit". De är snabba, tar bra och barnen kan oxå haka på. Ibland gör de övningarna själv och ibland sitter de på mig medan jag gör övningarna.

Idag blev det 7 minute workout, från youtube.(https://www.youtube.com/watch?v=cxnvdtiV7a4)

Till det körde vi några träningsvideor från GoNoodle.
Sammanlagt blev det 30 minuter. Alldeles lagomt start!

Likes

Comments

 1. Bara handla det jag behöver - inte det jag vill ha.
 2. Betala av krediter.
 3. Göra en budget, och hålla den.
 4. Träna 104 gånger (2 gånger i veckan).
 5. Äta godis endast fredagar och lördagar (+ helgdagar)
 6. Mobilparkera under eftermiddagarna/kvällarna.
 7. Ha egentid med grabbarna, varannan månad.
 8. Sluta använda hot och mutor mot grabbarna.
 9. Njuta av hemmadagar.
 10. Minst 1 resa med grabbarna och 1 resa själv.
 11. Säga vad jag tycker och tänker.Likes

Comments