Tankar från kvällens yin yoga


Kom precis hem från ett pass yin yoga som anordnades av Lululemon i deras butik. Kan verkligen rekommendera deras event! De är oftast kostnadsfria och ger massor av positiv energi.

Just detta pass anordnades av Jimmy Tjärnlund. Det var som en blandning mellan en långsam yoga och guidad meditation. Man stannade i varje position i ca tre minuter och under tiden fick vi reflektera med hjälp av guidning från Jimmy. Tänkte dela med mig några av dem insikter som jag tar med mig. Temat för passet var förlåtelse.

  • Vad innebär egentligen förlåtelse? Man kan dela upp processen i olika steg: 1. Förnekelse 2. Förståelse 3. Acceptans 4. Förlåtelse. Det innebär att man först oftast varken vill förstå eller acceptera en situation. Man förnekar och vill helst av allt att den vore ogjord. Nästa steg när man går vidare från det är förståelsen för vad som hänt för att sedan kunna acceptera verkligheten. Först efter man gjort det kan man förlåta.
  • Hur förlåter man? Något jag tänkte på efter detta passet är främst att förlåtelse framförallt är något man gör för sig själv. Det krävs inte att en person säger förlåt till dig för att du ska kunna förlåta. Det är ett arbete hos dig själv, för att du ska kunna gå vidare och för att du ska må bättre. Det spelar ingen roll om du tyckte att det som en person gjorde var fel. Det handlar om att du ska kunna gå vidare och acceptera verkligheten för vad den är. Jag tror att det är bra att ta sig tiden att aktivt reflektera och bearbeta över händelser som man känner att man inte har förlåtit än för att kunna leva ett mer kärleksfullt liv. 
  • Tänk på att alla gör sitt bästa. Detta kan verkligen hjälpa när det gäller förlåtelse. Om du verkligen inser detta kommer du inte känna samma behov att få ett "förlåt" från någon. Om personen verkligen gör sitt bästa, vad är det då den ska säga förlåt för? Tänk på att alla gör så gott de kan och alla vill vara lyckliga. Det kan handla om ens förälder, kollega, partner eller någon annan. De gjorde vad de trodde var bäst i situationen.
  • Vet du om hur värdefull du är? Detta var något Jimmy sa under lektionen. Jag tyckte att det lät så vackert. Alla förtjänar att inse hur värdefulla de är. En fin påminnelse att komma ihåg att säga det till sina nära och kära men kanske framförallt till sig själv. Du är värdefull.
  • Hur mycket älskar du dig själv på en skala 1-10? Det är kanske inte så ofta man hör den frågan så blev lite ställd först. Men den är så viktig att reflektera över. Det är kanske en klyscha att man måste älska sig själv innan man kan älska andra men det finns en anledning till det. Älskar du dig själv kommer förutom relationen till dig själv förbättras men även din relation till andra. Om du tänker att du är en omtänksam och snäll person men om du samtidigt är elak mot dig själv - hur snäll är du då egentligen? Du kommer att fyllas med känslor eller osäkerheter som det är lätt att föra över på andra och därmed påverka relationen till dem. Vi alla förtjänar att älska oss själva.
  • Frihet är att kunna välja sina tankar. Det är ju egentligen fantastiskt, att vi kan välja våra tankar som sedan blir till känslor. Det betyder att vi bär på nyckeln hur vi vill reagera på olika situationer. Vi kan välja optimistiska tankar.
  • Yoga och guidad meditation är förberedelser för tyst meditation. ​När du utövar yoga skapar du sensationer i kroppen genom olika positioner som du kan fokusera på. Det är ett bra sätt att träna fokus. Detta gäller även guidad meditation när du lyssnar på en instruktör. Men det är först när du gör tyst meditation och fokuserar på din andning eller gör body scanning när du fokuserar på kroppens olika delar som du kan höra din inre röst. Det är först då du på riktigt riktar fokus inåt och kan lösa mentala utmaningar. 

Massa kärlek till er!

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
yoga är ju verkligen superhärligt för både kropp & knopp 🥰✨nouw.com/emmaakarlegrund
Businessanddreams
Businessanddreams,
Jaaa verkligen! 😃 <3 nouw.com/businessanddreams
Cassiesdagbok
Cassiesdagbok,
Något man kanske skulle ta sig för att prova på 😊nouw.com/cassiesdagbok
Businessanddreams
Businessanddreams,
Jaa va roligt! Rekommenderas varmt! 😊nouw.com/businessanddreams
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229