Gästinlägg del 1 – Elin Oresten, grundare av KONDENS

Hej!

Så kul att få skriva ett gästinlägg och berätta lite kring min resa! Jag heter Elin Oresten och är grundare av märket KONDENS. Idén kring Kondens startade flera år sedan och har sedan dess haft olika former och visioner. Det var jag och min man Sebastian som resonerade kring att det inte finns tillräckligt med bra och inspirerande skandinaviska varumärken för olika typer av väskor och accessoarer. Det fanns ett par aktörer på marknaden men dessa höll inte måttet, enligt oss. Varje gång vi köpt en väska gick den sönder eller säckade ihop inom ett år. När vi båda sedan försökte hitta varsitt laptopfodral i läder insåg vi att det finns väldigt få varumärken som erbjuder något annat än det traditionella, funktionella och ganska mossiga utbudet.


Tillsammans med Sebastian valde vi att förverkliga vår idé. Vårt mål är att fylla ett hål och möta en efterfrågan på marknaden kopplat till högkvalitativa accessoarer med skandinavisk design. Vi båda har alltid haft en förkärlek till mode och även varumärken och bolag. Dessutom hade vi alltid drömt om att skapa något tillsammans, vilket vi nu fått göra.

Kondens är ett varumärke som erbjuder premiumaccessoarer (väskor och liknande tillbehör) i skandinavisk design. Den skandinaviska stilen består ofta av en nedtonad färgskala, inte sällan bara vitt och svart eller möjligtvis beige. Kondens produkter ska komplettera den skandinaviska stilrenheten med såväl färg som edge. Våra accessoarer ska möjliggöra självuttryck och ge en känsla av självförtroende och kreativitet hos dem som bär dem.

Första produkten som går att köpa på vår hemsida (www.kondensstudios.com) är laptopfodral i flera olika färger och lädervarianter. Vi är mycket stolta över kollektionen då vi efter många iterationer har lyckats hitta rätt känsla och kvalitét i produkterna.

Våra fodral är ”made to last” - skapta för att hålla flera datorgenerationer. Vår vision är att vara en självklar aktör bland slow fashion-aktörerna på marknaden. Vi producerar produkterna i Estland och har medvetet valt bort exempelvis Kina som produktionsland, bland annat för att säkra arbetsförhållanden samt ha kortare resväg vid leverantörsbesök. Våra material i produkterna kommer också endast från Europa, som exempelvis Italien och Polen.

Hållbarhet är något som vi kommer fortsätta jobba med, och inom kort kommer det nyheter på den fronten som vi är taggade på att få presentera.

Ha det bäst så hörs vi snart igen,

/Elin

PS!

Business and Dreams är våra vänner och ambassadörer och ni i nätverket får självklart rabatt vid köp av ett fodral på vår hemsida. Skriv in ”DREAMS20” i kassan så får ni 20 % rabatt på köpet, med fri frakt dessutom. En perfekt julklapp till dig eller någon i din närhet!

Gillar

Kommentarer