GÄSTINLÄGG DEL 1 - Anisa, medgrundare av det hållbara märket Nature Hommage

Hej!

Mitt namn är Anisa och jag är medgrundare till varumärket Nature Hommage och får nu chansen att skriva ett gästinlägg! Varumärket Nature Hommage lanserades sommaren 2019 med en vision att vara ett träningsmärke för kvinnor där kvalitét och hållbarhet står i fokus. Vi vill visa att det faktiskt går att handla snygga och funktionella träningskläder och samtidigt bidra till att städa planeten. Nature Hommage erbjuder därför tidlösa träningskläder producerade av återvunnet material från havet.

Här är vi, jag (Anisa) och Jenny :)

Bild på två av våra plagg från Nature Hommage

Idén till varumärket kom när jag tillsammans med min medgrundare Jenny diskuterade ämnet hållbarhet och det gränslösa resursslöseri som modebranschen rymmer. Efter en stund kom vi in på träningskläder och hur man skulle kunna gå tillväga för att kombinera modet för träning med just hållbarhet. Detta födde varumärket Nature Hommage - ett namn som betyder “respekt för naturen”, vilket vi valde för att tydligt signalera vad vi stod för. Jag är dessutom väldigt intresserad av dykning och har själv sett hur mycket plast och avfall påverkar vår marina miljö.

Vid sidan av jobb och studier inledde vi ett sökande efter lämpliga leverantörer som kunde producera kollektionen vi ville skapa. Sökandet var inte helt lätt då utbudet av leverantörer som nådde upp till våra krav inte var speciellt brett. För vårt varumärke är det väldigt viktigt att leverantörens anställda har goda arbetsvillkor och tillämpar en hållbar tillverkningsprocess för produktionen. Efter en tid hittade vi rätt leverantör som var kapabel att producera vår första kollektion! Vi bestämde träff och började sedan skissa på kollektionen.

Tyget som vi använder för vår produktion var vi tidigt överens om. Ett tyg som produceras från omhändertagen plast från havet och återvinningsstationer. Genom att tillämpa en återvinningsprocess nyttjas betydligt mindre resurser och energi från vår miljö. För 1000 Nature Hommage-plagg sparar vi 210 liter olja och 1430 kg koldioxid (till skillnad från traditionell produktion av träningskläder).

Känslan vi vill förmedla med Nature Hommage är tidlöshet och kvalité, där hållbarhet och miljö står i fokus. För vår första kollektion har vi valt neutrala färger som håller i tiden, i och med att vi vill komma ifrån slit- och slängkulturen som modebranschen rymmer.

Våra beställda plagg paketeras sedan i påsar skapade av återvunnen stenpapper, ett material som inte kräver något vatten vid produktion. Vi har även valt att sluta ett samarbete med organisationen Plastic Bank där en del av våra intäkter går till att samla in plastflaskor från haven (80 plastflaskor per såld produkt).

I nästa inlägg berättar jag mer om Nature Hommages resa, vägar som vi tog för att växa varumärket och tips till de som är själva intresserade av att starta sitt egna märke.


Tack för att ni läste mitt inlägg!

Anisa Nordén - Cofounder av Nature Hommage

Läs gärna mer om oss på vår hemsida:
www.naturehommage.com

Gillar

Kommentarer

Celine
,
Åh vad spännande! Älskar när folk vill dela med sig av sin företagsresa. Jag och min vän är precis i uppstarten av att starta ett klädmärke men tycker det är otroligt svårt att hitta en fabrik. Vi har precis som ni krav på bra arbetsförhållanden och speciella material som vi är ute efter. Har ni tips på hur vi kan gå till väga i letandet?

Stort lycka till! Kram
Businessanddreams
Businessanddreams,
Heej bästa du! Förlåt, såg din kommentar först nu! ÅH va roligt, så spännande!! Bra fråga, Anisa är expert på detta så testa att skicka ett mail till henne: [email protected] Kram! <3
nouw.com/businessanddreams