Att vara modig


Något jag tycker vi kan bli bättre på är att ge komplimanger till andra och till oss själva när vi har varit modiga - oavsett om vi sedan lyckades eller misslyckades med det vi tog oss an.

För att utvecklas krävs det att man tar risker för annars är man bara i sin safety zone och där händer ju inte så mycket. Risk innebär att saker kan gå mycket sämre än önskat eller mycket bättre än önskat. För att det någon gång ska gå mycket bättre än önskat så krävs det alltså att vi tar risk och är modiga. Det betyder inte att det alla gånger vi tar risk kommer leda till något positivt. Men de gånger det inte gör det kommer det alltid finnas möjlighet att lära sig något.

Jag tror att det finns många som läser detta som har drömmar om att göra något som man inte gör idag. Men man är rädd att göra det för risken att misslyckas. Man fokuserar för mycket på risken för misslyckas och missar risken för framgång. Detta kan i vissa fall göra att man bli handlingsförlamad.

Just detta är en stor del till varför vi tror på Comfort Zone Challenge. Vi har gjort utmaningar som att lägga sig raklång på gatan mitt bland folk och dansat till låten "Baby Shark" vid tunnelbanestationen. Det är inte bara det att det kan vara kul att ibland skämma ut sig lite för folk på stan. Det handlar om att utmana sig själv och inse hur ofta det faktiskt inte var så farligt som man trodde. Det jobbigaste är oftast innan, det är då man oroar sig och bygger upp mentala skräckscenarier i ens huvud. Men går man vidare och ignorerar dessa tankar gång på gång inser man tillslut att det bara är mentala barriärer, inte en realistisk verklighet.

Jag vill verkligen hylla alla personen som vågar ta risk. Som är modiga. Som misslyckas. Och som tillslut, efter många försök, lyckas.

KRAM

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229