Att hitta sin passion

Igår skrev vi om en vanlig fråga vi får, nämligen hur man hittar en mentor. En annan vanlig fråga är hur man egentligen hittar det man är passionerad inom. Det är nog många som känner att de vill satsa och kämpa men kanske inte riktigt vet inom vad. Alla vill ju att jobbet egentligen inte ska kännas som jobb utan något man gör för att man älskar det. Vi tänkte nedan tipsa om några sätt hur du kan hitta din passion.


1) Först och främst skulle vi vilja byta ut ett ord vi precis använde ovan och som ofta används. Vi vill byta ut "hitta" en passion till att "skapa" en passion. Det finns en myt om att ens passion ska knacka på ens dörr och en dag uppenbara sig. I själva verket provar man ofta på många olika saker innan man hittar något man verkligen gillar. Våga därför experimentera massor och testa nya saker regelbundet.

2) Vårt andra tips är att ge saker tid. Ofta provar man på något och eftersom att allt har en uppförsbacke i början så är det många som tror att de inte är lagda för just den aktiviteten och ger upp. Problemet är att saker oftast blir roliga när du lärt dig lite mer om dem. Ge det därför mer tid. Sätt en gräns på förhand, tex "Jag ska testa att måla en dag i veckan i tre månader". På så sätt har du tid att se om du verkligen gillar det.

3) Vårt tredje tips är att fundera vad du gillade att göra som barn. Var det att måla? Skriva böcker? Spela tennis? Göra roliga serier? Ta hand om djur? Vi glömmer ofta bort våra hobbys som vi hade som små. Testa att skriva ned alla intressen du hade och prova på dessa igen.

Ha en jättefin helg bästa ni! <3

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229