Nu längtar jag så mycket att jag nästan spricker efter att GG ska flytta in. Inatt drömde jag till och med att jag var iväg och hämtade honom, dock var det en sån där krånglig dröm där det hände massa saker så vi kom liksom aldrig hem. En rolig grej däremot var att han i drömmen åt rökt lax, fryst ananas, någon typ av inlagda svampar eller liknande, och andra konstiga grejer (som kaninmat inte består av), och min enda tanke var "han kommer inte gilla mig när jag byter ut detta mot pellets". 😄

Fortsätter ni hålla tummarna för att han kommer hit imorgon? 😘

Likes

Comments

Nu är allt klart inför GG's hemkomst. Bolådorna är på plats, toalådorna fyllda med strö, grinden till köket sitter där den ska. Allt är färdigt och jag är mer än redo för att få hem mitt långöra! Åh vad jag längtar. Har jag tur kommer han redan på tisdag morgon, håll alla tummar och tår :)


Likes

Comments


Senaste dagarna har jag smidit planer om hur jag ska såga ut hålen i HOLarna så GG kan komma in i sina hus. Alla andra jag sett som byggt liknande saker har använt en sticksåg, men jag har ingen sådan och har inte hittat någon jag kan låna heller. Så, idag var jag hos mina päron och hämtade en vanlig, liten, såg, tänker att såg som såg, det borde väl funka det också? Jag återkommer med svaret på den frågan...

Likes

Comments

Jag nojar så mycket nu, inför förändringen som blir i och med GG's hemkomst. Undrar om de små växterna i den stora krukan i vardagsrummet har giftiga blad? Undrar om vi borde ta bort ljuslyktan i köksfönstret, ifall han skulle hoppa upp på sitt bo, vidare upp på bordet och sedan ta sats och hoppa över till fönsterbrädan och råka ha ner ljuslyktan? Undrar om jag borde lägga upp gardinerna? Undrar om toalådan är för hög? Undrar hur jag ska såga ut hålet i lilla HOLen för att göra det så smidigt som möjligt att skutta in? Undrar om han kommer hoppa in under soffan och inte vilja komma ut?

Som ni ser, så många funderingar... Jag blir lite så här när jag har så pass lång tid på mig att förbereda. Jag vill ju att allt ska vara perfekt. Att han ska trivas, och att allt ska flyta på bra. Å andra sidan vet jag att allt kommer vara fixat och klart innan han kommer, att jag inte kommer ha missat något viktigt, och att allt jag nojar över kommer vara bortblåst så fort hans lurviga öron är innanför dörren.

Som jag längtar!

Likes

Comments

Jag ska ha GG hemma i lägenheten. Det är därför jag valt att skaffa en till kanin, trots att jag redan har min fina Scruffe. Hans stora fasa är nämligen att vara på trägolvet, mycket läskigt. Därför känns det väldigt egoistiskt att flytta in Scruffe = han får bor kvar ute i sitt kaninparadis hos mina päron, och GG flyttar in hos mig.

Det kanske låter elakt att ha den ena ute med en stor hage och möjlighet att gräva och äta gräs hela sommaren, och den andra instängd i en liten bur inne. Om så var fallet skulle jag hålla med, jag skulle känna mig taskig ingen tvekan om saken. Men, nu har jag andra planer för GG än att sitta instängd i en liten bur. Han ska nämligen få hoppa fritt i lägenheten, och planen just nu är att inte ens köpa en bur.

Bolådor däremot, där blir det två. En stor i köket som är tänkt att bli hans hus. Där i kommer det finnas en toalåda, mat, vatten, en skön sovplats osv. Den lilla kommers stå i vardagsrummet och ha toalåda, hö och vatten. De två bolådorna byggs av IKEAs soffbord/sideboard HOL, och sen sågar jag ut ingången med sticksåg (om jag lyckas hitta någon att låna).

Tanken är att GG kommer bo i köket, och alltid ha frigång där. Köket känns som det bästa valet då där inte finns några sladdar eller eluttag i kaninhöjd. När vi är hemma och vakna öppnar vi till köket så han även kan vara i vardagsrummet och hallen. Sovrummet planerar jag att ha kaninfritt då.

Jag ser så mycket fram emot att få hem GG så jag tror jag håller på att bli galen. Mest längtar jag efter att höra hoppande små kaninfötter och få soffsällskap 😍

Well, well, igår började jag i alla fall bygga ihop dessa fina bolådor och hittills är jag mycket nöjd med resultatet.

Bolådorna just nu, framsidan väntar jag med att skruva fast tills jag sågat ut hålen. Tillsdess leker jag med inredningen och funderar över hur jag inreder den på bästa sätt. ​

Likes

Comments

Sådär ja, då var första shoppingen inför GG's hemkomst avklarad. Jag bockade av det mesta på min lista och är nu mer än taggad på att få hem mitt fluff. Åhh vad jag längtar!

Två burkar JÄMKA 35:-, en sladdgömma KVISSLE 99:-, fyra dörrmattor BORRIS 4:-/st, en stolsdyna JUSTINA 39:-, en roller BÄSTIS 9:-, två plastbackar SAMLA 15:-/st, sex filtar KRÅKRIS 9:-/st, och en påshållare VARIERA 15:- (som tyvärr är för stor och inte kommer funka). Allt från IKEA.

Ni kommer få se senare vad alla grejer ska användas till, allt kanske inte är helt självklart. 

På Fäboden hittade jag en klotång 33:-, en höboll 40:-, pellets, och en stor säck hö (som doftar sommar).

En stor, 98x50cm, och en liten, 50x50cm, HOL från fick följa med hem från IKEA för att byggas ihop till bolådor. 499:- och 299:-

Likes

Comments

Jag har nyss klivit upp ur sängen och väntar nu på att pappa ska komma förbi och hämta upp mig. Idag står nämligen Fäboden och IKEA på schemat. Så himla taggad på att köpa hem allt som behövs inför GG's hemkomst om två veckor. Nu kanske ni tycker jag är knäpp som åker och handlar två veckor i förväg, men jag är så exalterad över att han ska flytta hit och vill att allt ska vara perfekt när han kommer. Har även bestämt mig för att bygga bolådorna, vilket kanske tar lite tid.

På inköpslistan idag står;
Fleecefiltar - att klä soffan med och ha i buren.
"Sladdgömma"
Mat/vattenskål
Höförvaringslåda

Dörrmatta att ha i buren
Stolsdyna
Höhäck
Stor och liten IKEA Hol att bygga bolådorna av
Kompostgaller

Likes

Comments