Hej venner

Velkommen tilbage

Som i ved har der været nogle problemer med en undersøgelse, som skal holde øje med mine nyre. Kort opsummering - Jeg fik lavet to undersøgelser, hvor jeg som sagt skulle have tjekket mine nyrer.
Det hele gik egentlig efter planen og lægerne var super dygtige - trods min ekstreme nåleskræk. Jeg skulle både have lavet en clearance og en renografi, den første opgave som var en renografi var præcis som jeg huskede den. Men clearancen var lavet ifølge hospitalet lavet helt om, men alligevel virkede det bare mærkeligt. Når men jeg fik lavet de prøver og det tog kun et par timer i forhold til de andre gange, hvor det har været hele dagen.

Jeg skulle så på hospitalet igen bare på rigshospitalet denne her gang for at få svar. Den læge jeg snakkede med havde jeg aldrig mødt før og det var vist heller ikke meningen at jeg skulle snakke med hende, men da min egen læge skulle ned og opererer, blev hende ‘reserve lægen’ nødt til at tage over. Jeg fik svar og alt så fint ud, så det var jo dejligt. Men så lidt senere fik jeg en genindkaldelse, hvilke var en lille smule underlig, for jeg havde jo lige fået svar? når men jeg fik så også taget den og fik samtidig af vide at grunden til, at den skulle laves om var fordi mine tal var faldet drastisk. Så de ville gerne tage en til for at se om de havde lavet en fejl eller om de virkelig var faldet? Den første prøve de tog var på 14% altså nyrefunktionen og den eneste de tog var på 19%, hvilke jo ikke er meget bedre.

Jeg kom så ind til min rigtige læge igen på rigshospitalet, fordi vi skulle lige snakke med hende om hvad pokker vi skulle stille op, for hvis vi spurgte den der lavede undersøgelsen, så så det pænt sort ud.
Så jeg havde bare fået en dødsangst du kan gange med 500 - som min søster ville sige. Vi fik så sagt til min læge at mine tal var faldet og der var panik for alle pengene - ihvertfald fra min side. Men så sidder min læge og kigger de forskellige undersøgelser og så siger hun at det slet ikke giver mening? Så sidder man igen og tænker hvad sker der nu.. Det er noget med at talene fra renografien og clearancen skal hænge nogenlunde sammen og det gør de slet ikke. de kan slet ikke falde så meget på den ene undersøgelse også være helt normale på en anden. Jeg fik så forklaret at jeg fik lavet en kort clearance, hvilke min læge ikke engang vidste hvad var. Så hun tror slet ikke på de undersøgelser jeg har fået lavet, så nu sidder jeg lidt tilbage med følelsen af, at jeg ikke helt ved hvem jeg skal stole på. Eller jo jeg tror selvfølgelig mest på min egen læge, men det bare lidt svært når man lige har fået af vide, at det ser pænt sort ud for dig og så er der en som lige vender om på tingene engang til.


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej venner

Velkommen tilbage

Normalt ønsker jeg mig tøj, sko, penge osv. Men så tænkte jeg hvorfor ønsker jeg mig aldrig oplevelser? Så jeg har søgte lidt rundt og jeg har prøvet at finde noget lidt forskelligt.

Jeg har været inde på Sweetdeal.dk og jeg vil helt sikkert anbefale Sweetdeal, hvis man leder efter tilbud.
Den første jeg har fundet er hos Beauty Care Copenhagen og som i nok kan høre på navnet, er det en skønhedssalon som ligger på Frederiksberg.
Pris niveauet ligger imellem 400 - 500kr hvilke jeg synes er en rimlig fair pris.

Men jeg synes helt sikkert i skal tjekke det ud

(husk i kan komme direkte over på sweetdeal ved at trykke på billedet)

Nu er jeg ikke den største vin drikker eller fan af alkohol men jeg tænker, at der helt sikkert er nogen derude som vil elske at få en vinsmagning i gave. Det er en super god ide for også, at lave noget sammen med vennerne eller familie da tilbudet gælder op til 8 personer.

Bowling er noget af det sjoveste man kan lave synes jeg, både med venner og familiie. Bowl'n'fun ligger dog ikke i københavn eller det område, men hvis man bor i Silkeborg, Vejle, Århus osv. så vil jeg helt anbefale, at man tjekker det ud.

En omgang massage er noget man altid kan bruge. Jeg elsker at få massage, så det går jeg udfra at der også er andre som også kan.

Det var alt for nu

vi ses

Likes

Comments

Hej venner

Velkommen til 2 afsnit af Bumlerup's julekalender

Idag skal vi som i nok har gætter på titlen snakke om julefilm

Jeg er ikke den største ekspert i julefilm, så min far har hjulpet mig lidt

Jeg håber i kan bruge dem til at komme lidt i julestemning og at i forresten havde en god første december

Fars fede juleferie

Familien Griswold vælger for første gang, at hold jul hjemme og inviterer hele den pukkelryggede til julefest - Som ender i et kæmpe kaos.

Tror du på julemanden

Den rigtig julemand falder ned fra Scott Calvins tag. Så scott må tage over, spørgsmålet er bare om kan vende sig til skægget og de ekstra kilo og hvad siger familie - og resten af verden til historien om at han nu er julemanden?

Home alone 1

Kevin McCallister bliver glemt derhjemme ved et uheld. Kevin må derfor tage rollen som manden i huset, da han sjovt nok er den eneste. Imens familien er på juleferie har Kevin travlt med, at gøre hele huset klar til jul. Han får dog besøg af to klodsede indbrudstyve, så i stedet for at pynte op til jul, får Kevin arrangeret en hel del geniale fælder for at byde de ordentlig velkommen.

The Nightmare Before Christmas

The nightmare before christmas er en animeret film. Den handler om Jack Skelligton også kendt som Græskar kongen (pumpking king) og leder af byen som står for Halloween. Jack bliver dog lidt træt af den samme rutine og prøver derfor noget nyt - det er dog lidt svære end han havde forventet.

Polar Ekspressen

Billy ønsker sig inderligt at møde julemanden, og mirakuløst stopper Polar ekspressen ude foran hans hus. Sammen med de andre børn, tager han på en spændende togtur til nordpolen.

A Christmas Carol

A Christmas Carol er også en animeret film som handler om Ebenezer Scrooge. En sur gammel mand som hader alt ved julen. Men ved midnat møder han de 3 spøgelser som vender om på tingene og lige pludselig er julen faktisk ikke så slem alligevel.

Det var alt for nu

vi ses

Likes

Comments

Hej venner

Velkommen tilbage

Som nogle af jer ved går jeg i en angst gruppe.

Jeg udtaler mig ikke om de andre i gruppen, jeg forholder mig udelukkende til mine egne problemer og erfaringer.

De informationer og metoder jeg har valgt at dele med jer, er noget jeg har lært igennem mappen fra gruppen og selve sessionerne.

Jeg startede i gruppe terapi i september/oktober - Jeg kan ikke huske helt præcist hvornår, men der omkring.

Da jeg blev tilbudt at starte i gruppe terapi. der kunne jeg ikke være mere i mod det, jeg kunne slet ikke se hvordan det skulle hjælpe at snakke med andre end en psykolog/psykiater omkring mine problemer.
Fordi hvordan skulle nogen som ikke har forstand på angst, rent professionelt kunne hjælpe mig? Men jeg fandt rigtig hurtigt ud af, at det er den bedste form for hjælp. Fordi tit når du sidder med angst, så lukker du dig selv inde og du flygter væk fra alt og alle. Så man sidder rigtig tit med følelsen af, at Jeg er den eneste i denne her verden som har det lige præcis på den her måde, fordi vi ved efterhånden godt at angst er ret udbredt, men det er ens tanker man føler der er underlige og unormale.. Hvor når man starter i gruppe finder du faktisk ud af, at angst tanker er ret identiske. Da jeg startede var de ting og de tanker vi havde i gruppen 9 ud af 10 gange de samme og det er simpelhen så rart at vide, at du ikke er alene med de ´forkerte´tanker som de tit bliver gjort til.

En session forgår det den måde, at vi i gruppen snakker om det tema vi er nået f.ek. angste tanker og udviklingen af mere hjælpsomme tanker også får vi lektier for, som kan være et skema ang. udviklingen af af hjælpsomme tanker og eksponering. Eksponering er noget som vi begynder at arbejde med efter 3-4 (tjek lige mappe) session, som kommer fra de hovedeproblemer som vi har skrevet ned tidligere i forløbet - også i mappen.

Mine hovede problemer er offentlig transport, store menneskemængder og frygten for at blive væk.

Så det eksponering jeg har lavet er køre i tog, starte i praktik og tage på studietur indtil videre. Vi får en skema hvor vi skriver vores tanker og generelt hvordan vi har det under eksponeringen både fysisk og mentalt - altså vores angst symptomer.

Både før og efter.

Det fungere super godt at få det ned på papir og se processen og samtidig få et overblik og hvad der sker for tit er det bare et kæmpe kaos i hovedet, man glemmer også tit de succeser man har ved eksponeringerne hvis man ikke har noget man kan se på og forholde sig til.
Så hvis du selv leger med eksponering ville jeg helt klart anbefale at skrive ned både dine tanker, følelser og hvordan din krop reagerer på det.

For mig helt personligt er angstgruppen det bedste jeg har gjort, det er virkelig det eneste som virkelig har rykket mig.
Det med at have noget hver uge som holder dig igang er noget helt andet end, at sidde hos en psykolog eller psykiater.

Fordi du finder hurtigt ud af, at det handler udelukkende om selvhjælp - intet andet.
Det er ikke nogen udover mig selv som kan gøre, at jeg bliver angst fri og den forståelse havde jeg bare ikke da jeg gik til psykolog/psykiater. Der troede jeg, at jeg kunne side at snakke med en om det også ville det gå væk - det gør det ikke.

Jeg tror eller ved at det der har hjulpet mig med at komme videre, er hele forståelsen af angst.
Hvad er det? hvorfor reagere jeg på den måde? hvad sker der i kroppen? Alle de spørgsmål så banker rundt i hovedet på en, var noget jeg også fik så mega meget angst af.

Men kombinationen af, at lære hvad er angst, snakke med andre som ved hvordan du har det også eksponeringen. Er virkelig noget har gjort en hel masse for mig også bare det lille fælleskab man bliver i gruppen, vi passer sindssyg godt på hinanden og kan godt lide at være sammen. Det er også mega fedt at se, at de mennesker du startede med også bare udvikler sig helt vildt - fordi det er en kamp vi har taget op sammen. Det kan godt være det er for helt forskellige ting vi er der for, men vi er der sammen og for hinanden - det er også så vigtigt.

Hvis du sidder derude og har angst og ikke rigtig ved hvad du skal gøre. Så prøv at undersøge muligheder og tro mig jeg VED hvor skræmmende det er, at starte i gruppe terapi men efter første gang bliver det kun nemmere.

Jeg håber virkelig i kan bruge de her indlæg til noget og i er altid velkomne til, at skrive til mig hvis i har brug for det.

Vi ses

XOXO

Emma

Likes

Comments

Hej Venner

Velkommen tilbage

Undskyld, Undskyld for det virkelig dårlige flow i indlæggene. Det er bare slet ikke nemt, at balancere 100 forskellige ting og lige få planlagt sin tid ordenligt.
Så det er derfor der er en del huller i mellem indlæggene, jeg håber virkelig snart at jeg får styr på min tid, så jeg igen kan opdater reguleret igen og ikke bare en gang imellem.
For jeg har nemlig en hel masse ting og fortælle jer også om en lille ændring som kommer på bloggen.

Men det skal jeg nok fortælle alt om.

Nu til overskriften

All Cats Have Asperger er en bog jeg sad og kiggede i på min skole her forleden.
Jeg har altid vidst vi havde den, men jeg har aldrig fået læst den.
Men den sad jeg så og skimmede i og den er simpelthen så fin, den beskriver Asperger så godt.
Den er lavet på den måde at der er et billede og en lille tekst som hænger sammen.
Men billederne og teksten giver bare et super godt indblik i hvordan Asperger er. Det lyder måske virkelig underligt, men hvis i har tid en en dag burde i virkelig google Kathy Hoopmann som er hende som har lavet bogen, for hun har lavet en del forskellige bøger om Asperger, Angst og ADHD.

Det er ikke fordi man lærer alt om hverken Asperger, angst eller ADHD. Men det er som sagt bare en super fin måde hun har beskrevet hvordan det følelses at have en af de 3 diagnoser.

Det skal lige siges at de er på engelsk, men helt klart hver at tjekke ud.
Jeg skal ihvertfald prøve at få fat på hendes bog All Birds Have Anxiety, som handler om angst.
Jeg har både kigget i bøgerne All Cats have Asperger og All dogs Have ADHD
og jeg vil helt klart anbefale det til folk som enten har diagnoserne eller bare er interesseret i en slags.


Det var alt for nu

Vi ses!

XOXO

Emma

Likes

Comments

Hej Venner

Velkommen tilbage

i kan vel næsten på titlen se hvad vi skal tale om idag.

Somrelt i perioden fra september/oktober til omkring marts er jeg MEGA deprimeret.
Det er ikke sådan er jeg er seriøst deprimeret, men jeg bliver simpelthen så muggen.
Jeg hader på mange måder alting fordi de bare er så besværlige i denne her periode, det er koldt, mørkt, glat og vådt - super dårlig kombi.
Noget jeg har overvejet var at tage det medicin mod depression som jeg før har taget, det er også bare den nemme løsning.
Men Jeg var inde og søge på google om der var nogle alternativer, hvor jeg stødte på lysterapi og det lød egentlig meget interesant , det er bare om det virker - hvad er jeres erfaringer?

Det virker bare så uoverskueligt at skulle være så muggen i så lang tid - det magter jeg bare ikke.

Så jeg håber virkelig jeg finder en løsning SNART.

Det var et kort lille indlæg

Hvis i har nogen erfaringer omkring det, at være vinter deprimeret må i meget gerne skrive til mig.

Vi ses

XOXO

Emma


Likes

Comments

Hej Venner

Velkommen tilbage

Længe siden

JEG ER STARTET I PRATIK!

Jeps det er rigtigt - Emma med angst er startet i praktik.
Noget jeg slet ikke havde regnet med, at jeg kunne.
Jeg er startet i Flying tiger i glostrup centeret og jeg har været der de sidste 2 uger, et par gange om ugen og jeg er så glad for det.
Hvis du havde spurt mig for en måned siden om jeg kunne tage i praktik, så havde du fået et stort fedt NEJ. Men så at komme og finde ud af, at du rent faktisk godt kan finde ud af andet end bare at skrive på en blog.

Men selvfølgelig lykkes det mig, at vælte 5 kasser igår midt i det hele - Typisk mig!

Det var så pinligt

jeg har ikke haft angst overhovedet i praktikken og det er gået helt vildt godt, jeg får snakket med folkene derude både den der arbejder der og kunderne.
Der er ingen angst overhovedet, men da de der kasser røg på gulvet så kan jeg love jer for at mit hjerte begyndte at hamre og mine hænder rystet så meget jeg havde svært ved, at samle tingene igår. Heldigvis var to af dem jeg arbejder med søde til at hjælpe mig med, at samle det hele op igen.

Så generelt er praktikken et hit og det går super godt.

Det er også et rigtigt godt eksempel på, at jeg er på den rette vej langt væk fra angsten.

Det er en lang og sej kamp, men det er det hele værd.

Så de her små skridt (eller store) bekræfter mig jo bare i at det står 0-1 til Emma i kampen mod angsten.

Det var en lille update - Undskyld jeg ikke får skrevet så meget, mit fokus har bare været på min praktik.

Vi ses snart

XOXO

Emma

Likes

Comments

Hej Venner

En lille opdatering fra mig.

Grunden til jeg ikke har fået skrevet så meget det sidst stykke tid er, at der sker rigtig mange ting lige nu - gode og dårlige.

Vi har fået et nyt familiemedlem som jeg prøvet, at bruge så meget tid med som jeg kan.
Også har jeg også fundet ud af at du ikke altid kan regne med, at dem som du troede der altid ville være der for dig, kun er der til de finder noget andet - så det er en ny lærestreg. Men heldigvis har jeg 100 positive ting omkring mig, så de negative er ingenting.

En ting som dog går mig virkelig meget på er, at for en uges tid siden var jeg på hospitalet for, at få tjekket mine nyre. Det gik faktisk virkelig godt for som nogle af jer ved, så har jeg en mega nåleskræk. Men det tog 5 minutter og så var det overstået, vi var på hospitalet et par timer, hvor før i tiden var vi der hele dagen.

Det hele gik faktisk skræmmende godt, som min mor og jeg snakkede om da vi var ude på hospitalet. Jeg var til svar på rigshospitalet i går og lægen sagde, at det hele så super godt ud, så det var så skønt.

Lige indtil at jeg får en brev også i går aftes på E-boks og jeg tænker at det nok er en opfølgning, da jeg skal prøve en ny form for medicin - det skal jeg nok forklare om senere. Men jeg åbner så det her brev også ser jeg, at det er en GENINDKALDELSE say what?! Det første jeg tænker er det kommer bare ikke til at ske, de fik en chance og den missede de og det er udelukkende fordi jeg er så mega bange for det drop.

Så lige nu er jeg lidt i dilemma omkring hvad jeg skal gøre, altså få lavet en ny undersøgelse eller stole på den anden. Men som start har jeg tænkt mig at ringe derud og høre hvad der lige foregår.

Det var en lille opdatering om hvad der foregår og hvor jeg er lidt fraværende


XOXO

Emma


Likes

Comments

Hej Venner

Velkommen tilbage

Som i nok ved har jeg del angst, det jeg er mest angst for er offentlig transport.
Det at man ikke kan tage offentlig transport, er en kæmpe stopklods for ens liv men også udvikling, fordi du er altid afhængig af andre mennesker.
Du kan ikke tage nogen steder hen uden du er 100% sikker på, at dine forældre kan køre dig eller du kan tage toget eller bussen med en som du stoler på. Offentlig transport har været et problem for mig de seneste 3-4 år og nu er jeg 19 og jeg er stadig ligeså afhængig af mine forældre som jeg var da jeg var 13, og nu til pointen af det her indlæg.

Jeg har en Hjemmevejleder Alan, som jeg har fået igennem kommunen, det en vejleder kan er for eksempel at hjælpe men med offentlig transport.

Nu til det indlægget skal handle om.

Alan kom en dag hjem til mig og sagde at han havde en skide god ide - allerede der vidste jeg, at det var en super dårlig ide.

Jeg kan faktisk ikke huske hvad han helt sagde udover transport træning og gruppe, det er to ting som er en rigtig dårlig ide at bruge i en sætning når du snakker med mig, så det første jeg tænkte var nul og niks det kommer ikke til at ske!

Når men han fik så overtalt mig til at det var en super god ide, at prøve at starte i transport træning med ham, en anden vejleder også 4 andre som havde samme problem som mig. Til jer der tænker hvad er transport træning? det er meget simpelt hvor man træner, at tage det offentlige også for hver gang rykker man grænsen.

For eksempel første gang sidder vi alle sammen i toget eller bussen, næste gang sidder vi i mindre grupper, efter det sidder vi lidt spredt også skulle det gerne ende med at vi selv kunne tage toget.

En ting jeg hurtigt fandt ud af fra træning var, at min angst bundede i at jeg ikke havde nok erfaring med offentlig transport. Jeg blev bange fordi jeg ikke kunne orienterer mig, det er derfor jeg godt kunne tage offentlig transport med andre fordi jeg vidste, at de godt kunne finde rundt og vidste hvilken perron de skulle ned på og hvilke tog de skulle med. Så det hele handlede faktisk om tilvænning, hvilke træningen virkelig hjalp med fordi det var noget jeg gjorde hver uge og ikke bare engang imellem.

Så hvis i har angst for noget som transport, indkøb eller noget i den stil, så skal i prøve at gøre i så meget i kan i en længere periode for så finder i hurtigt ud af, at det faktisk ikke er så farligt som i lige regner med.

Det var alt for nu.

XOXO

Emma


Likes

Comments