Tester/Resultat
BPH - BOKAT 

Den 17 juli är det dags för BPH.

För er som inte vet vad det är kommer en kopia inklistrad ifrån svenska kennelklubbens sida.

Beteende- och personlighets-beskrivning hund – BPH

Vill du veta mer om din hunds mentalitet? Svenska Kennelklubbens mentalbeskrivning BPH är utformad för att passa alla hundar. Den hjälper dig som hundägare att lära känna din hund lite bättre och är värdefull i avelsarbetet för uppfödare, ras- och specialklubbar.

Alla hundar och hundraser är inte likadana. Vilken personlighet har din hund? Är den lekfull, trygg, energisk, glad i människor? Det kan BHP ge dig svaren på!

Beskrivningen tar omkring 45 minuter och innehåller åtta olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, att leka, att arbeta för att komma åt mat och att stöta på överraskningar.
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Malmö Internationell 18 Mars 2017

Resultat: 2a junior Med Wery Good

Domare: Smolic Nikola Kroatien
Handler: Cecilia Johansson

Likes

Comments

Att leva med en Bulle
Familjehund eller den farliga kamphunden... ?

Ja som ni ser så stämmer familjehund in ganska bra på en Bullterrier, Detta är vår dotter (2 år i April) och Dora 10 månader. Båda är dem barn och har mycket att lära... Men dem lär tillsammans, Dessa två hänger ihop och har gjort sedan dag 1. Dora som var 4 månader gammal när hon kom hade aldrig träffat ett sånt litet barn innan och det var precis som om hon aldrig gjort annat. Som en tjej sa "Det är inbyggt i rasen" Jag kan säga som så att just i den stunden på de kortet med Dora bredvid sig är vår dotter nog tryggast och säkrast i världen. . Dora har en stark förkärlek till lillmatte och passar henne, noga! Det är typiskt "nanny dogen"
Det var det bästa vi kunde gjort tror jag, skaffa Dora när vår tös e så liten. Dem har så roligt ihop och min tjej får lära sig att man respekterar djur och levande ting.
Har inte ångrat en sekund att hon blev en i familjen och vi hoppas på många fina år ihop. 💓

Likes

Comments

Att leva med en Bulle

Ja vem är Dora?
Dora är ifrån en kennel i Danmark, Steadfast.
Hennes stamtavlenamn är Steadfast Last Dancer.
Dora som hon kallas till vardags är en tjej som föddes 2016.05.21 ihop med 5 syskon.

Hon är absolut något utöver det vanliga, Dora är vår första Bullterrier..
Spelar nog ingen roll vad man haft för ras innan eller hur lång erfarenhet man haft med hund innan,
En Bulle gör som den vill oavsett om du vill det eller inte. .
Jag har ALDRIG stött på en ras som är så Självsäker och egen, sin egna ägare. Tuff, framåt med en hel skopa pondus bakom.. i det paketet ingår även en hel bomb av KÄRLEK, till allt och ALLA. Dora vill gärna bli bekräftad dygnet runt både av familjen men även andra hon möter ute. Hon älskar dem alla oavsett storlek.
Dora är en fantastisk tjej och har precis det vi vill ha, en trygg hund, en utmaning men framförallt en underbar familjehund och eftersom vi har småbarn så måste det ju bara fungera, och det har det verkligen gjort sedan dag 1 ❤

Vi har sedan innan en Amstafftik född - 10, det e klart hon blir verkligen testad av denna "jobbiga" bullevalpen. men över lag fungerar det utmärkt, barn är barn så är det ju.
I dagens läge skulle jag ALDRIG kunna tänka mig något annat än just BULLTERRIER.
har man väl kommit nära och lärt känna rasen så är man fast.


Likes

Comments

Utställningar/Resultat
MYDOG 6 Januari 2017

Resultat: BIR VALP, HP

Omdöme: Feminint huvud med små mörka ögon, Välplacerade öron, Mycket bra hals. Utmärkt rygglinje, bra kors, bra kropp för åldern, välvinklad, rör sig med bra spänst och steglängd.

Domare: Ann-Christin Johansson.
Foto: Camilla Johansson

Likes

Comments

Utställningar/Resultat
Boxerklubben Närke/Värmland Inofficiella 13 November 2016.

Resultat: BIR VALP, HP, BIS 4 VALP

Omdöme:
5 månader tikvalp av utmärkt kvalitet,
mycket vackert äggformat huvud. Mörka vackra ögon, Korrekta öron, vacker hals med god resning. utmärkt överlinje. Utmärkt överlinje, Korrekta vinklar fram och bak, Livliga rörelser med bra steglängd. Trevligt temperament.

Domare: Hans Åström.
Foto: Peter Nilsson

Likes

Comments

Utställningar/Resultat
Svenska Pudelklubben Västra avdelning Inofficiell 29 Oktober 2016

Resultat: BIR VALP, HP, BIG 3

Omdöme: Mycket tilltalande tikvalp av utmärkt modell Vackert äggformat huvud med snygga hajformade ögon. korrekt saxbett. Rak stark front med knutna tassar. Härligt djup i bröstkorgen. Mycket välkroppad för åldern. Välvinklat bakställ, Härlig pälskvalitet och struktur. Rör sig väl när hon vill.
Mycket lovande tik.

Domare: Johan Sundström.
Foto: Camilla Johansson

Likes

Comments