Varför väger jag mig inte?

Ofta kommer ämnet ”vikt” upp i min umgängeskrets. Tidigare, hade det varit nägot jag skulle fått obeskrivlig ångest utav och hellre velat sjunka under jorden än att behöva prata om. Idag, är jag okej med att prata om det & faktiskt FÖR att prata om det. Inte för att få någon att känna sig obekväm, inte för att få någon att må skit utan att ta fram den positiva sidan av vikt-snack och ge alla en push att älska sin kropp.

Tidigare härom veckan lade jag ut ett inlägg som jag kallade för ”vad din kropp är till för”, som helt enkelt handlade om att älska den kropp du blivit given och vara tacksam att den funkar till det den ska. För så är det ju verkligen när man tänker efter, eller hur? Jag älskar min kropp. Jag har lyckan att säga att en sund relation till mat i dagens läge efter många, långa möten och övervinnande av mina rädslor att äta onyttigt.
När jag var ”en storlek större” en vad samhället klassar som ”normal” fick jag ofta frågan om jag inte oroar mig för min hälsa, om jag inte är rädd att dö i förtid pågrund av att jag åt ett mål på McDonalds då & då och köpte chips och dipp när jag ville fira. Näe, jag är inte orolig, svarade jag varenda gång. Varför inte? För att jag hade varit på hälsokontroll, tack vare att min hypokondri hjärna redan varit i tankebanorna att bli sjuk pågrund av min vikt. Läkaren konstaterade att jag låg bra till i min kurva och att så länge mestadelen av mitt matintag är näringsrikt så kan man unna sig, i kombination med motion. Jag tog läkarens råd och har aldrig mått bättre.

”Vad väger ni?” Var den vanligaste frågan i mitt tjejgäng för ett par år sedan. Alla var så otroligt rädda för att vara ”den större” i gänget, samtidigt som bekräftelsebehovet växt till sig större än någonsin. Alla svarade och gav varandra komplimanger och när det kom till mig svarade jag ”jag väger mig inte”. Dem blickarna är obeskrivliga, otroliga och värdelösa. Jag förklarade innan dem ställde onödiga frågor att jag är lycklig i hur jag ser ut och älskar mig själv för min underbara personlighet och mitt utseende är inte allt, även om jag tycker att jag är sexig i underkläder. Varför bry sig om siffran på vågen, när den enda vågen du egentligen behöver bry dig om är den som mäter din glädje och lycka i livet? Omge dig med människor som tänker lika, och som gör dig lycklig. Varför mäta hälsa och välmående i hur länge man kommer leva och hur många antal kg vågen visar, när det är värdet av åren man spenderar som egentligen betyder nägot?

Gillar

Kommentarer

WhyWorry
WhyWorry,
Bra skrivet. ☺
nouw.com/whyworry
IP: 2a01:4f8:241:4014::2