Ted Gärdestad- för kärlekens skull

En film jag såg nyligen är Ted Gärdestad- för kärlekens skull där huvudrollen spelas av Adam Pålsson. Måste bara säga WOW vilken gripande, fantastiskt film! Jag är själv inte för film så mycket då jag lätt blir rastlös, men denna satt jag framför utan att tröttna i 2 timmar i sträck! Tipsar alla att se den.

Från att ha växt upp med teds musik till att få se denna film och verkligen lära känna honom, hans karriär och hans välmående var så himla fint och känslosamt på samma gång. Att få reda på att han hade svår schitzofreni, vilket jag faktiskt inte var bekant med tidigare, var en stor del av filmen. Vad jag uppskattade, var att hans psykiska tillstånd inte romantiserades pä något sätt, utan visade det för vad det var och hur mycket hans liv och vardag verkligen påverkades. Jag upplever ofta att i filmer när man nämner psykisk ohälsa vare sig det är en spelfilm eller en dokumentär, så gör man gärna en ”skönare” version av det. Man visar att det tär på en, men att det blir ett lyckligt slut. Men vi alla vet att det blir inte alltid ett lyckligt slut. Den psykiska ohälsan kan dessvärre vinna över välmåendet och det var precis det som hände i teds fall. Jag tror alla är bekanta med hand historia och vad han gick igenom, därför vill jag inte gå in på detalj. Psykisk ohälsa visar sig i alla dess former och MÅSTE tas på allvar.

Jag är så tacksam för att medicin, läkarvård och förståelse för psykiska sjukdomar ökar för varje dag som går och att fler får hjälp så att man slipper må på det förfärliga sätt som Ted tvingades göra. Ted, vi saknar dig. Himmelen har fått en helt ny bild av vad musik är sedan du kom dit och jag hoppas att du, sedan ett antal åt tillbaka, fått vila från allt jobbigt som pågått i ditt huvud.

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
Emmaakarlegrund,
åh har inte sett den ännu - behöver göra det 🌸💙
nouw.com/emmaakarlegrund
IP: 2a01:4f9:4a:2928::2