Att tro på en religion, eller att vara ateist

jag har under hela min uppväxt varit omringad av människor som tror på gud. Min familj och släkt är uppvuxna i ett kristet hem, till en viss gräns. Därför har jag glidit med lite på det spåret och även om jag inte går i kyrkan varje söndag så skulle jag ändå kalla mig själv för kristen. jag har använd mig av böner till gud när något går dåligt för mig, eller för andra i min omgivning för att det ska bli bättre. jag tackar gud för maten vi får och allt har som man allt för ofta tar för givet i livet. Men vad har det inneburit för mig och vad för andra religioner är jag bekant respektive icke-bekant med?

Jag har alltid varit fascinerad utav olika saker att tro på, olika religioner och olika sätt att leva sitt liv på just för att det kan vara så otroligt stora skillnader från en person till en annan. Att inom olika religoner tror man på olika saker, allt ifrån kultur, matvanor, böner och vad som händer efter döden. Att det kan vara så olika men samtidigt så lika. jag är inte heller bunden till kristendomen, och det är okej. Alla har olika syn på vad sin egen religion innebär och till en viss mån anser jag att du själv kan avgöra vad du vill och inte vill följa inom din tro. Jag uppfattar att kristendomen är en väldigt öppen och fri religion och är därför nöjd med att kalla mig kristen, jag får leva mitt liv som jag vill och inte vara fängslad av att jag tror på vissa saker. men jag tror också på saker ur andra religioner. vad menar jag? Till exempel hinduismen. Det finns mycket i hinduismen som jag står emot, såsom deras klassystem, men vad som händer efter döden enligt deras tro är jag definitivt säker på och jag känner att det är okej att tro på det utan att kalla mig för hindu. Förstår ni vad jag menar eller blir det luddigt?

Jag förstår också dem som väljer att vara ateister. jag själv har gått i dem tankebanorna, just för att gud är så himla abstrakt och inte går att beskriva vad det/den är eller hur den ser ut. Jag skulle säga att jag respekterar alla olika människors tro och religion för att det är rätt för dem. men när det blir såpass starkt i en religion att man går på personer och gör personangrepp då står jag inte bakom. Såsom att homosexualitet inte är acceptabelt eller att man blir bortgift.


Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f9:4a:2ad7::2