HBTIQA+

God eftermiddag,

Ville bara snabbt sticka in med två videotips. Den första släpptes nu i veckan, vilket jag ursprungligen ville tipsa om. Men sedan fick den mig att tänka på en annan väldigt fin och informativ video som jag även tänkte dela med mig om!

Den första videon är alltså Christoffers (ni vet, han på radio x3m) tankar om stereotyper efter hans första gaygala. Den andra är Seta:s video om det alldagliga livet (svenska undertexter finns)

Sen för er som vill kolla för ert eget nöjes skull eller för er som vill rentav kanske lära er något, eller förstå så kan jag även tipsa om Yles dokumentär; Cirkus Familj (den finns på arenan, länk )

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Skolan , Småprat

För tillfället sitter jag och dricker kaffe i väntan på att få soundchecka.

För icke-insatta kan jag ju berätta att på skolan ska man utöver s.k. obligatoriska ensambler ha ett antal frivilliga ensambler för att få tillräckligt många studieveckor (f.d. studiepoäng).

Har nu haft en Bond-ensamble som vi har konsert med ikväll på After Eight kl.20, fritt inträde!  (self-promo much?) Hur som helst, så är det yours truly och ett antal andra otroligt duktiga musiker!
Be there, or be square!

Likes

Comments

All them feels, Livet, Skolan

Ja, som rubriken lyder, så blev det inte riktigt som jag tänkt mig igår.

Hade haft en allmänt dålig dag med ovanligt mycket ångest, men allt släppte senare. Tar ju även klassiska sånglektioner på skolan och det finns inget som slår känslan av att komma upp, med bra teknik till Eb3, eller Eb6 som det kallas för i resten av världen (för dem som inte pratar musikteori så kan jag länka ett ljudexempel här) mitt ultimata mål för hösten/vintern har varit D3, men nu kanske jag siktar på F3? Vi får se hur långt jag lyckas töja mina stämband...

Hur som helst, detta gjorde min dag ganska brutalt bra! Och jag såg fram emot en stillsam middag med mor, för att sedan åka på födelsedagskaffe till farmor och sedan åka vidare på kaffe till en god vän! Men så blev det inte. Hade hunnit äta och lägga mig ner för att ta en nap (råkade även somna lite), så ringde telefonen. En kollega hade insjuknat och jag hamnade fara på jobb! Kom sedan hem ungefär halv tolv och stupade i säng!

På dagens agenda står först lunch och matematik, sedan övning med Bond ensamblen (Bond som i 007 alltså) vi har en konsert på onsdag klockan 20 på After Eight i Jeppis, så den som är intresserad är ju varmt välkommen !

Senare ikväll ska jag bara ta det lugnt och umgås med fina vänner!

Hoppas alla får en bra dag!

Likes

Comments

Livet, All them feels, Skolan

Sitter i skrivande stund och äter glass (BEN & JERRY´S FÖR 2.99 PÅ HH), har nyss skrivit ett finskaprov. Glömde kanske nämna att förutom min yrkesexamen så läser jag gymnasiekurser på Vasa Svenska Aftonläroverk och tänker skriva studenten.

Glassen är en tacksam stressbefriande grej. Har haft en relativt tung dag med jobb från 8-16 och sen övning inför yrkesprovet, att verka som solist i ett band, eller bandkurs, som det kallas i folkmun. Detta går alltså ut på att man ska planera, öva in och genomföra en konsert med band och låtar av eget val, som sedan bedöms av en jury. Har planerat bandet och innehållet noga sedan i somras, och vi började öva första veckan i januari. Konserten kommer bli vecka 8 (har inget exakt datum ännu) i Schaumansalen.

De flesta väljer ju ett "tema" till sin konsert, många väljer en artist eller ett band, men eftersom jag inte egentligen har någon artist/band som jag verkligen gillar (visst finns det, t.ex. Lady Gaga, BMTH, Rammstein, Queen, Dreamtheatre m.f. men antingen har folk redan gjort det, eller så har jag inte röstresurser). Så jag valde att köra med ett årtal! Den som är uppmärksam kan säkert gissa, men de blir 80-tals hits! Väldigt mysigt.

Har ju dock haft lite av en kris över detta, eller flera kriser. Första krisen kom när jag fick reda på att man skulle göra yrkesprovet, den andra kom när jag skulle välja setlist, den tredje när jag skulle göra komplappar, och nu är vi inne i en fjärde och förhoppningsvis sista krisen - krisen över övningar tre veckor innan konserten. Nej men det blir bra, har bara en väldig tendens att bli hysterisk över saker i onödan... Försöker bara intala mig själv om att allt kommer gå bra! Mitt band består av exceptionella musiker som kan sin sak, det kommer bli amazing.

Resten av kvällen hade jag bara tänkt ligga i sängen och kolla ikapp på lite tv-serier, eventuellt klämma in lite Youtube-videor också.. Ha de!

Likes

Comments

Livet, Småprat

Let's get all up close and personal!

1. Äger i skrivande stund 17 olika skjortor, hälften rutiga i diverse kulörer. En tredjedel är flanell (HELLO STEREOTYPES). En tredjedel är också kortärmade. Har alltså samlat på mig dessa från loppisar & bekantas garderober, tror faktiskt att endast två är nyinköpta från Dressman.

2. Är otroligt besatt av smink (använder dock inte ens smink varje dag) Kommer högst troligen att göra inlägg om min samling i ett senare skede.

3. Är (relativt nybliven) pescetarian. Detta betyder alltså, för dem som inte är så insatta, att jag förutom fisk, inte äter kött.

4. Om jag får sköta musiken så blir det högst antagligen 80-tals rock som spelas (behöver jag ens säga att det inte alltid är så populärt?)

5. Färgar oftast håret åtminstone en gång i månaden. Det är inget jag planerar, det bara blir så.

6. Har nyligen börjat jobba på Subway, så... Vilka grönsaker?

7. Mina top fem musikaler (utan inbördes ordning) är: The Phantom of The Opera, Les Misèrables, Miss Saigon, Rent & Rocky Horror.

8. Jag har två katter. Birger, en orange, tjock boll med en konstig rädsla för män & Tilda, en grå/orange/svart sociofob.

9. Doften av en gammal, dammig biblioteksbok och doften av vind (ni vet när man t.ex. har haft ute sängkläder på vädring hela dagen så doftar de vind) gör mig lite för lycklig.

10. Om jag hör på ASMR (vilket jag typ gör varenda kväll... #noshame) så är det Whisper Latina eller Tingle Belle.

Likes

Comments

Livet

Ja, det som inte fick hända har hänt igen, jag har blivit med blogg.

Har inte bloggat på typ två år nu och kan ej heller lova att detta blir en permanent grej, eftersom jag lätt tröttnar på saker jag åtar mig, (mitt hår t.ex.) Nej men jag behöver något, något att sortera tankar på, därav rubriken. Som en vägledare för mitt kaotiska huvud, och som en dörrmatta in för dem som vill eller försöker förstå.

Borde kanske även behandla elefanten i rummet. Hade en måttligt populär gayblogg för ca. två år sedan och innan dess ett antal med högst provokativa och utmanande bloggar (behöver jag ens säga att man inte bör vika ut sig om allt på nätet? Önskar iallafall att 12 till 14-åriga jag varit medveten om detta också) detta kommer högst antagligen bli en blandning, dels en gayblogg (är inte alla homosexuella människors bloggar gaybloggar?) och dels en "slänger-ut-allt-jag-har-i-huvudet-blogg".

Vad jag försöker få fram med detta inledande inlägg är väl att om någon är intresserad av att veta vad som snurrar i en snart 18-årig, lesbisk (ugh, hatar det ordet), musikalälskande musikstuderande med många åsikter om det mesta:s huvud så är detta ert inbjudningskort med guldkanter.


  • Livet
  • 279 Readers

Likes

Comments