Skrevet i : Nord Amerika

Orlando er en by som er mest kjent for alle fornøyelsesparkene som finnes der. På denne turen valgte vi å besøke 2 av Disney World sine parker med tanke på at barna våre kunne delta på alle aktivitetene. Vi hadde kun 2 dager til å besøke parkene.

Magic Kingdom var vår prioritet, men vi var usikker på om en dag var nok eller om vi skulle gå tilbake til Magic Kingdom eller besøke en annen park på dag 2.Siden vi var i august og det var høysesong var det viktig for oss å planlegge på en mest effektiv måte. Vi brukte Disney Fastpass for å reservere attraksjoner, slik at vi slipper å vente i kø i flere timer, dette er viktig særlig i august. Fastpass gir deg mulighet til å reservere tre attraksjoner om gangen. Når man har vært i alle tre attraksjonene, er det mulig å bestille tre igjen . Det er også mulig å kansellere eller bytte. Dette kan du gjøre ved bruk av Appen My Disney Experience. Appen gir deg også informasjon om vente tid i alle attraksjoner, hvor eller når man kan møte Disney figurer rundt i parken, restaurant informasjon og mye mer. En ting som er genialt i Disney World er at det er gratis WIFI i alle parker, så husk en bærbar lader.

Dag 1 – Magic Kingdom

Da jeg var ungdom var jeg flere ganger i Magic Kingdom, så for meg var en stor dag å ta guttene mine til min favoritt park. Dagen begynte kjempe tidlig og alle var klare og ivrige. Vi parkerte bilen i 8 tiden om morgenen. Derfra tok det ca. 5 minutter å gå til vi var i hovedinngangen til Magic Kingdom. Hvis man parkerer lengre vekk fra hovedinngangen, er det busser som frakter alle besøkende. Ved hovedinngangen går alle besøkende gjennom en sikkerhetskontroll. Skarpe gjenstander og selfie stang blir tatt vekk og levert tilbake når man forlater parken. Etter sikkerhetskontrollen var vi klare for å ta Monorail som fraktet oss til Magic Kingdom. Før åpningstid (kl. 09:00) er det et show ved slottet med synging, dansing og alle Disney figurer.

Med My Disney Experience planla vi hvilke attraksjoner som var mest spennende for barna vår. Min eldste sønn er ikke så glad i høyde og fart, så Splash Mountain var ikke vår prioritet. Jeg klarte å ta ham med meg til Seven Dwarfs, men han synes at det ikke var kjekt. Toget kjører fort og er en liten berg og dal bane.

Attraksjonene som barna vår likte best var Peter Pan, It’s a small world, Bil bane, Buzz light year ride, Haunted House og Carousel Dumbo. Når dagen var slutt følte vi at vi hadde prøvd alle attraksjoner som vi ønsket samt en del andre også. Toppen var når vi møtte Mikke Mus, og vi fikk også sett Donald Duck og Langbein.

Om kvelden (kl. 21) er det et stort fyrverkeri show. Man kan se rundt i parken at folk prøver å finne den beste plassen og venter lenge før showet begynner. Vi var ikke så nøye, samtidig hadde vi lite tid til å finne den beste plassen siden vi kom rett ut fra Buzz light year ride. Vi stod på broen mellom slottet og Tomorrowland. Jeg synes at vi hadde en kjempegod utsikt og det var ikke så mange folk rundt.

Vi hadde en lang men magisk dag i Magic Kingdom, barna var slitne og sovnet i bilen på vei til hotellet. Vi kom fram midnatt etter mer enn 12 timer på farten.

Dag 2 – Epcot Center

Da vi besøkt Epcot Center var vi ikke så tidlig som da vi var i Magic Kingdom, vi var i parken i 12 tiden.

Denne parken er den beste hvis man ønsker å treffe Disney figurer, ved adkomst traff vi Dolly og litt lengre inn i parken finnes det en hall hvor man kan treffe figurer fra filmer Inside out og Big 6 heroes. Rundt parken kan man også treffe Aladdin, Pluto, osv. Attraksjoner i Epcot Center er annerledes enn i Magic Kingdom. Epcot Center har mer fokus på vitenskap og teknologi.

Den beste attraksjon er Soarin, den er bare helt fantastisk. Her får man fly rundt for eksempel Niagara fossen og får sprutet vann på oss, eller ser elefanter i Afrika og lukter graset. Vår minste sønn som er 3 år gammel fikk ikke lov til å bli med på grunn av alder, men vi fikk en billett som kan brukes når han blir større og han kan kjøre uten å vente i kø. Her er en liste over attraksjonene som vi likte best: Spaceship earth, The seas with Nemo and Friends, Journey to imagination with Figment og Living with the land.

I parken er det representert 11 forskjellige land og Norge er et av dem. Det er så koselig å gå rundt og kanskje spise tacos i Mexico eller spiser Pekingand i Kina eller ta en Øl i Tyskland eller spise Crepes i Frankrike. For barna er det også kjekt at de kan samle stempler fra alle land de har besøkt i Epcot. I enkelte land som Mexico og Norge finnes det også attraksjoner. I Norge kan man finne Frozen attraksjon som er veldig populær. Landene ligger langs en innsjø, og for å besøke alle landene bør man beregne en halv dag.

Epcot Center har også fyrverkeri og laser show (kl. 21) som er verdt å få med seg. Vi så showet fra Frankrike. Fyrverkeri er ved vannet, så det er lurt å finne en plass langs vann kanten. Når showet er slutt så stenger også parken.

Epcot Center var en kjempe kjekk opplevelse som jeg ønsker å gjenta igjen.

Tips

  • Hvis dere er flere som reiser i lag prøv å ha en lik t-skjorte med skarpe farger for hele gruppen, på denne måte er enklere å finne hverandre rundt mange folk.
  • For barna hadde vi små spray flasker med vann, vi sprutet på de og hverandre til å få ned kroppstemperatur, da det fort kan bli veldig varmt inne i parken.
  • Det finnes vann fontener rundt i parkene, men jeg synes at vannet smaker dårlig. Man kan få gratis vann i restauranter.
  • Hvis du ønsker å spise i en restaurant er det lurt til å reserver et bord, feks i Be our guest restaurant kan bli veldig fort fullbooket. Det er også lurt å ta med seg knask som frukt, nøtter, chips, osv.
  • Det er lurt å ha en dag fri mellom parkene, slik man kan få ladet energi til en ny dag med mye action.
  • Husk å koble alle billettene i My Disney Experience, slik at alle får booke same attraksjon i fastpass.
  • Husk å ta med en autografbok for barna som Disney figurene kan signere. Du kan lage en selv eller kjøpe en i parken.

Bon Voyage

Mariana

Likes

Comments

Brunost og Chili er en blogg som ønsker å inspirere småbarnsfamilier til å reise og oppleve nye kulturer, land og eventyr. Vi er en familie som har to små barn og er veldig glad å reise. Vi har reiset med barna våres siden de var babyer.

Å reise med små barn er ikke så komplisert som mange tenker, det er bare å planlegge og legge til rette etter barnas behov.

La dere bli inspirert av oss fordi verden er vårt lekerom og vi er klare til å utforske mer.

Bon Voyage

Mariana

Likes

Comments