Har inte glömt att skriva, bara varit väldigt mycket nu på sistone. Varit fint väder, så passat på att varit ute i trädgården och klippt häcken och tagit mått av framsidan i trädgården, då vi vill asfaltera en del av gräset så vi kan få lite mer parkering.
Har även en hel del i skolan att göra. Just nu håller vi på att skriva barnböcker. Super roligt! Som jag tidigare nämt, har jag ju studerat tidigare och har även gjort liknande detta innan. Har lämnat in massa med gamla arbeten, kursguider och annat till studievägledaren i hopp om att få massa tillgodoräknat, men det tar en evighet innan de kan kolla igenom allt och ge mig ett beslut. Så mycket ovisshet om vad jag ska vara med på.
I lördags var vi hemma hos svärmor på middag och Isaac fick leka med massor av leksaker som farmor hade hemma. Han blev såklart bortskämd med glass och kärlek!!!

En vägg i källaren har även rivits ner, inne i pannrummet. Fyllde ingen som helst funktion.. så nu har vi större utrymme att använda som förråd.
Dock står ju alla kartonger i gästrummet nu. Tanken är att jag ska sortera och fixa i ordning bland dem. Många söndriga kartonger som behöver bytas ut och säkert massor som ska slängas.

Dagarna bara rullar på... det ska städas, tvättas, leka, plugga.. alltid något att göra! Vet knappt var tiden tar vägen!

Nu hoppas vi på fler fina dagar, så man kan vara ute i trädgården! Vi har massor med planer på vad vi vill göra! Träd ska fällas, buskar och plank ska bort, häckar ska klippas och massa mer!!! Älskar att bo i hus och alltid ha något att göra!

Som vissa av er såg, så satte jag ju in löshår i slutet av december. Såå fint med långt hår. Men en efter en lossnade och tillslut hade jag knappt några kvar, så i förrgår kunde jag själv dra av de sista, så löst de satt.. så nu är man löshårs fri igen och tillbaka till att vara ful och korthårig.. dock nyfärgat, men, det är bara hår, det växer ut igen!

Så, en liten uppdatering om läget här hemma just nu.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 69 Readers

Likes

Comments

Idag åkte vi och hälsade på min mormor i Halmstad. Bara 24 mil, tur och retur.. 😉
Hon blev så glad att vi kom och hälsade på!
Köpte med oss två buketter tulpaner till henne och gav henne ett USB-minne. Hon hade ju ingen aning om vad det var för något 🤣 men förklarade för henne, att snart kommer där ett paket på posten till henne, nämligen en digital fotoram, så hon kan få se alla bilder om och om igen! Hon blev sååå glad och längtar tills den kommer!

Mormor hade lagat helt underbart god mat, som hon alltid gör när man kommer på besök. Hon började sedan berätta massa om min morfar, andra släktingar och deras gamla hus för Kristian, så vi bestämde oss för att ta med mormor på en liten biltur, så hon kunde få visa upp allting för honom.
Vi började att köra bort till deras gamla hus, bara en bit därifrån. De har rivit hela huset och delat upp den stora tomten på två och byggt två nya hus. Gjorde till och med ont i hjärtat på mig att se att allt det som min morfar byggt upp, var helt borta...

Nu hade de byggt två stela hus och det enda som stod kvar var mammas lekstuga som morfar byggde till henne när hon var 3 år gammal.. men den rivs väl den också..
Efter det körde vi ut till Haverdal. Där bodde mormor som liten. När hennes föräldrar gick bort ärvde mormor och hennes syster den stora tomt som delades upp på fyra (två var) idag är där också byggt och ändrat, men lite kände man igen.

Vi var även i Grötvik. När det blåser kraftigt, är det ett skådespel att åka dit och sitta och kolla på de häftiga vågorna! Men idag låg vinden stilla och man kunde se de fina klipporna och havet.

Kallt som det var, körde vi tillbaka till mormor igen för att dricka kaffe och bestämde oss för att köpa med oss semlor. Såklart tyckte mormor att Isaac också skulle fika en massa, men tillslut fick vi nästan säga stopp då han bara åt massa grädde! 🤣

Vid 17 tiden var det dags för oss att köra hemåt. Tar ju ändå två timmar nästan att köra. Mörkt ute och trötta båda två, landade vi mätta och belåtna efter en riktigt trevlig dag i Halmstad!

Min mormor, hon må vara gammal nu och har ont lite överallt. Vi bråkar ibland och delar inte riktigt samma åsikter om vissa saker, men den kvinnan är och kommer alltid ligga så varmt om mitt hjärta! Så som hon och morfar passade mg när jag var liten och mamma ensamstående med mig. De ställde alltid upp och jag fick följa med på resor, till deras gäster och kände alltid den trygga, varma kärleken! Den dagen hon inte längre finns med oss, vill jag inte ens tänka på. Henne ringer jag minst en gång i veckan och berättar allting för henne. Såklart man ibland blir trött på henne och anser att hon tjatar, men har nog lärt mig att det kallas kärlek och att det ligger i släkten 🤣❤️

Min mormor är bäst!

  • 147 Readers

Likes

Comments

Igår skickades sista arbetet in för höst terminen 2017. Nu är man ledig i en vecka innan nästa termin börjar. Nästa kurs är en kurs som är väldigt likt en jag har läst tidigare bär jag studerade i Malmö, så har lämnat in en hel hög med papper, betyg, tidigare arbeten och massa mer till skolan för att få det tillgodoräknat. Men det tar ju år och dagar innan de kan ta beslut, så det återstår och ser VAD och VILKET jag kommer att studera, därför har jag valt att inte beställa alla böcker som vi är tvungna att ha, utan kommer endast beställa 6 böcker vilket ändå kostar 1638 kronor.


Idag har vi endast varit hemma. Så tråkigt väder, kallt och mörkt. Längtar såå tills det blir lite varmare ute så man kan börja ta tag i trädgårdens sysslor!
Men blev några maskiner tvätt, renbäddat både vår och Isaacs säng, dammsugit, dammat och massa annat små pill här hemma.


När Isaac sedan sov middag, la jag mig ett tag med min bok om Christoffer Silfverbielke (författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund). Detta är den sjunde boken i serien om Silfverbielke. Ett riktigt monster, en psykopatisk mördare, ja, värsta massmördaren som lever lyxlivet, mördar de som kommer i hans väg, njuter av champagne och snortar kokain... låter kanske inte så bra, men dessa författarna kan verkligen sin sak om spänning och att fängsla sina läsare! Och kommisarie Colt som är honom på spåren och massa intriger, nya mord och annat som händer!! Så dessa böcker rekommenderar jag starkt, till de som inte är så känsliga såklart!

Men läs dem i denna ordning!!

- En nästan vanlig man
- Grannen
- Återvändaren
- Uppgörelsen
- Erövraren
- Hämnaren
- Motvind
- Uppståndelsen

Till er som är intresserade, sitter jag på alla böcker här hemma och man är välkommen att låna! Har ni boktips till mig? Skriv gärna!!!

Kvällen blir lugn. Nyss ätit korv stroganoff och nu intagit soffan. Kristian kollar på någon serie han hittade. Normalt sett brukar vi kolla serier tillsammans, men denna verkade inte vara något för mig, så han fick kolla på den själv. Jag njuter gärna med en kopp te, under filten och läser mer utav min hemska bok.


Hoppas ni har en underbar kväll!

  • 185 Readers

Likes

Comments

Ja, nu undrar ni allt vad ni måste testa? 😉
Här hemma älskar vi att spela massa sällskapsspel! Förra julen fick vi ett helt underbart spel av Lotti och hennes man under julklappsspelet. Det går ut på att svara fel.
Spelet heter kortslutning!!!

”Är snö blå = ja”
”Kan både kvinnor och män ha mens = ja”
” Finns blåbär på riktigt = Nej”

Det låter kanske enkelt för er nu, när ni läser det. Men när man spelar spelet så är det faktiskt inte så lätt! Man vill ju svara rätt!! Men du ska svara fel!
Och det ska gå fort, ingen betänketid! 🤣
Såklart vann Kristian överlägset! Typ 48 ”rätt” svar på raken! 😫 jag hade mindre... 🙈Ikväll hade vi våra kära grannar inne på lite tapas och skitsnack! Så trevliga och underbara människor som man verkligen kan snacka med om allting!
Blev lite vin för oss töser och någon öl och rom för grabbarna. De gick hem vid tio för de skulle upp tidigt i morgon.

Kristian sov en timme tillsammans med Isaac i eftermiddags för att han ska hålla sig uppe tills 4.30 i natt. Varför tänker vissa av er? Jo, han ska glo på ett par småpojkar på TVn som slåss om en och samma sak, samtidigt som de åker rundor på is! 🙄 Tro nu ingenting! 🤣 jag menar såklart Hockey!
Ni som känner mig vet att jag varken intresserar mig eller ens har koll på vad sport är!
Så nu ligger jag nedbäddad i sängen och lyssnar på sonens andetag! ❤️ tänk att han är min!!! Vår son!!!

God natt på er alla!! ❤️

  • 223 Readers

Likes

Comments

Idag har vi städat ut julen!
Halva julgranen låg redan på golvet och efter att plockat bort alla kulor och glitter så fanns bara grenar och stammen kvar. Dock hade vårt parkettgolv blivit grönt av allt barr!!! 😫 men med sopkvasten och sedan dammsugaren försvann allting. Tycker det är super mysigt att plocka fram julen, men lika skönt att plocka bort det. Nu har vi även passat på att storstäda här hemma och satt tillbaka alla lampor igen!

I morgon blir det nog en sväng till Älmhult för att besöka IKEA. Behöver lite nya saker till hemmet, nu är vardagen är tillbaka igen. Behöver även köpa lite nya växter. 🌱☘️🌿

Ikväll blir det nog lite tapas och ett glas vin till kvällsmat. Så gott med massa olika ostar, skinka och kex!! Har ju massor över sedan nyår, då vi hade köpt ostbricka till efter tolvslaget.

Likes

Comments

Kristian fyller ju år idag och fick därför bestämma kvällens middag. Han valde att käka på pinchos.
Så jävla god mat de har och deras drinkar är ju inte från denna värld!!!! 🤗
Dock valde vi båda alkoholfritt idag och nöjde oss med ordentligt mycket mat. Nu i efter hand, FÖR mycket mat. Roligt att höra personalen bakom ryggen på en förklara för ett annat par att ” normalt sett beställer man 3-4 rätter”..... 🙈 vi vågade klappat titta på vårt bord och räkna våra tomma fat. 😂 vi skyller på att Isaac åt mest 😂👍🏻

Nu har vi landat hemma, mätta och belåtna. Isaac somnade direkt när vi kom hem och vi landade på soffan i mjukiskläderna. Kristian ska avsluta sin födelsedag med att kolla hockeyn ikväll och eftersom jag är trött heeeeela tiden, kommer jag förmodligen somna eller lägga mig och läsa i sängen.

I morgon åker nog julen ut. Rätt skönt att få tillbaka vardagen igen och passa på att stor städa under tiden (även om jag storstädar två ggr i veckan redan) Längtar såååå till lite mer värme nu, så man kan vara ute i trädgården och börja rensa ogräs, ta fram utemöblerna och göra fint.
Ska även, nu i veckan, passa på att skriva ihop mitt sista arbete för denna terminen som ligger färdigt i massa anteckningar som man förberedde innan jul och nyår.

Isaac fick även ett stort paket på posten idag!!!!
Min underbara faster Jessica hade postat en födelsedagspresent och julklapp till honom.
Sååååå snällt av henne. Tror han kommer älska detta tältet!!!

Likes

Comments

Idag fyller världens bästa sambo och pappa år! 🎉🎁💐

Han fick tidiga presenter då han handlade vad han önskade sig på mellandagsrean och jag betalade det till honom. Lite nya Xbox spel samt en dammsugare till öppna spisen, vedförvarare och redskap till öppna spisen.

Isaac och jag smög ur sängen vid halv nio och fixade kaffe som vi kom in med, samtidigt som vi sjöng för honom. Isaac började sjunga upp redan i köket, så vet inte om Kristian låtsades sova när vi kom smygande in.

Idag är det i alla fall hans dag och eftersom han har semester tills på måndag och är hemma idag så får han välja vad han vill vi ska hitta på, så ikväll blir det att ut och äta på pinchos bara vi tre.

Vi älskar dig!!! Världens bästa sambo och pappa!!
Stort grattis på födelsedagen!!!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Likes

Comments

Ja, otroligt mycket har hänt...

som ni vet har vi ju flyttat till vårt drömhus i somras!
Kanske inte precis i tipptopp skick så som vi vill ha det, men tycker det är charmen med ett hus som man ska vi i för resten av livet, att där alltid finns något att göra. Vi har så mycket planer med renovering, riva väggar, hugga ner träd och bygga trädäck. Men alltid kan inte komma på samma gång.. I somras började vi lite ute i trädgården och nu till våren ska det bli större skillnad.

Bilder från i somras.


Har enda till november varit mammaledig, men blev erbjuden ett jobb i somras på en skola precis i närheten som fritidspedagog/elevassistent/idrottslärare, En 100 % tjänst men dagen innan jag skulle skriva på papperna fick jag reda på att jag kommit in på högskolan. Så tackade nej till jobbet och valde att gå tillbaka till skolbänken.

Som vissa av er vet har jag studerat 2,5 år innan på högskolan i Malmö till förskollärare, men pga privata problem samt jobberbjudande på bästa förskola än, så tog jag en paus från studierna. Men eftersom mitt liv ändrades och det blev flytt till Kristianstad, tyckte jag att det var bättre att välja skolan på närmre håll nu när man har barn och sambo man gärna vill spendera sin övriga tid med. Dessvärre fick jag ”läsa om” allting, fast fått och kommer få mycket tillgodoräknat, vilket innebär att jag kan läsa andra kurser utöver.


Isaac bara växer och utvecklas! Den 27 november fyllde han ett år!! Vår stora kille!!! Kryper, går, pratar och alltid glad!! Vad gjorde man innan han kom till vårt liv!? Känns som att han alltid funnits i vårt liv! Och sååå mycket kärlek han ger oss varje dag!!

Julbild från i år jämfört med förra året ❤️

I morgon skriver jag och berättar mer för er!!!

Likes

Comments

Jajamensan, det stämmer! Bloggen lever och jag är tillbaka!!
Tog bara en liten paus, men nu lovar jag att hålla er uppdaterade VARJE DAG igen!

Och ni följer väl mig både här på bloggen och på min instagram?!

Likes

Comments

Insåg när man packade ner sina kläder att jag har INGA byxor eller sommarkläder! 😱 förra sommaren var man ju gravid och levde i stora tält eller mammabyxor. Så det fick bli att klicka hem lite kläder från HM! 🤗

Kollade även in jollyroom och beställde lite saker. Bland annat detta på bilden. Nu till sommaren när man har en trädgård, passar det bra med en pool och ett solskydd-tält till Isaac! 👍🏻
Poolen är såpass stor så att även vi kan "bada" i den med Isaac 🤗

  • 468 Readers

Likes

Comments