Hallå, lördag! Ja, det är ju skönt att jag kan förutspå mina svackor nu för tiden och att jag börjat lära mig att när min kropp säger stopp! Så menar den verkligen allvar och då är det bara att stoppa.
Jag misstänkte ju att min energi inte skulle hålla särskilt länge, och bara dagen efter, mådde jag så dåligt att jag knappt kunde ta mig ur sängen.

I torsdag fick jag träffa min läkare och blev på nytt sjukskriven, även om denna gång bara gällde 25%. Men det är så det är när man har varit utbränd. Man pallar inte samma tempo som tidigare.
Jag har redan fått ett nytt schema som känns mycket bättre och jag försöker att strukturera upp mina dagar så gott det går. För tillfället är det planering från timme till timme som gäller, då jag behöver ha svart på vitt vad som förväntas av mig och vad jag har att göra den dagen. Så fort jag avviker från ett planerat schema, märker jag hur jag blir förvirrad, orolig och får ångestkänslor, så nu ska jag testa att hålla det här i några veckor.

Vi får ta dagarna som dom kommer helt enkelt. Vi får se när vi hörs nästa gång!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God kväll mina vänner! Fråga mig inte varför men jag har haft en sån vårkänsla i kroppen idag.
Tur var väl det, då jag haft fullt upp hela dagen, men å andra sidan hade jag nog fullt upp för att jag faktiskt tog mig för saker idag.

I morse tog jag sovmorgon till kvart över åtta, då jag jobbar kväll. Kokade kaffe och drog kollade mailen innan det var dags att ta sig an klädkammaren.
Det skulle skruvas bort hyllor, en klädstång gjort av ett gammalt rör och sedan målas två varv. Tidigare har det legat en gammal plastmatta från, jag vet inte när, som var i allt annat än gott skick, och från början var tanken att vi bara skulle lägga en ny heltäckningsmatta över den, men den råkade jag riva ut med allt annat skräp.
När jag hade rivit ut allt dammsög jag och började spara överallt. För den som inte vet vad spara är, så är det när man målar alla lister och svår åtkomna utrymmen med pensel. Jag själv såg ut som ett frågetecken när P sa åt mig att börja där, han glömmer lätt att det är han som är målare och inte jag, haha!

Så här såg det ut innan. Alla ytor enbart målade ett varv med pensel, vilket gjort att färgen ser ojämn och flammig ut. Notera även den gräsliga heltäckningsmattan... *håller för ögonen*

Mer än så hann jag inte för då var klockan redan tolv. Jag slängde ihop dagens middag i form av kycklingwallenbergare med potatismos, rårörda lingon och skirat smör. Riktigt smakens vill jag lova!

Sedan for jag på jobbet till klockan åtta.
Jag vet som sagt inte vart energin kommer ifrån men jag var så pigg när jag kom hem, att jag bad maken att hjälpa mig, och sedan målade vi det som var kvar av första varvet i klädkammaren.

Resultatet får ni se imorgon. Då ska jag även börja kolla på heltäckningsmattor och skissa på platsbyggda garderober. Mycket spännande på gång nu! Men med mig i åtanke har jag att det kommer att dröja länge tills jag är långledig nästa gång, så man kanske ska spara lite på energin. Nu får det i alla fall räcka för ikväll.
Godnatt med er!

Likes

Comments

För att ha känt så många fotografer genom åren så skäms jag nästan över att säga hur dålig jag är både på att fotografera och att redigera. Nu menar jag självklart inte att man automatiskt blir duktig på vare sig det ena eller det andra av att känna någon som utövar yrket, men jag har ju faktiskt hävdat att jag varit ganska intresserad av båda två.

Här måste jag faktiskt säga att tekniken har kommit ikapp min inlärningsförmåga, både kameror och redigeringsprogram kommer idag med utmärkta användningsguider, som är helt i min smak, och finns inte det jag letar efter så finns det alltid någon på Youtube som har lagt upp en tutorial.

Hittills har jag redigerat alla mina bilder på instagram, rakt i appen ba! Bam! Hur fint som helst, tills jag öppnar dom i datorn eller typ tittar tillbaka på bilder jag lagt upp för något år sedan. Därför bestämde jag mig för att nu när jag vill satsa lite mer på det här med dokumentering av huset och inredning, ska jag skaffa mig ett bra men lättanvänt redigeringsprogram. Valet föll på Lightroom CC.
Photoshop är det som mina vänner använt när jag var yngre och såg på när dom redigerade. Vid ett flertal tillfällen bad jag om att få lära mig, och varje gång misslyckades jag fatalt. Det var alldeles för krångligt och mitt tålamod tog slut på nolltid, tillslut ansåg jag mig helt enkelt för dum och började leta genvägar i form av Picasa och diverse andra verktyg med färdiga mallar.
Men nu har jag gett mig tusan på att jag ska lära mig det här!

Som ni ser har Lightroom CC ett flertal instruktionsfilmer, där dom går igenom minsta detalj inom alla användningsområden. Man kan även ladda ner testbilder och följa instruktionerna för att se hur allting fungerar.
Nu ska jag bara försöka lära mig inställningarna på kameran också, haha.

Igår fick vi upp skrivbordet, så vi har en första idé om hur det kommer att se ut, men det är en lång väg att gå. Nu ska jag fortsätta med filmerna så att jag lär mig något.
Ha en trevlig kväll!

Likes

Comments

Så, hörrni! Vad kan vara ett bättre sätt att kickstarta året på än med en tävling?
Ni som följt mig ett tag, vet ju hur sporadiskt det brukar se ut med uppdateringarna, och jag vill ju verkligen få igång det här med bloggandet på riktigt nu. Därför har jag anmält mig till Nouw´s 30 dagars challenge, som går ut på att man ska blogga varje dag under 30 dagar. Tävlingen börjar imorgon och kommer att pågå till den 20:e Februari.

Hittills är ni inte många som kommenterar, vilket såklart är lite tråkigt, jag vill ju att det här ska vara ett öppet forum som bjuder in till roliga dialoger i kommentarsfältet, och gärna få massor av tips och inspiration från er läsare.
Ni kan väl börja med att presentera er och berätta vilka ni är som kikar in här dåd och då?
Vad vill ni läsa om? Hur upplever ni bloggen?
Jag kan själv tycka att typsnittet på rubrikerna är lite för stökig, men jag känner mig osäker på redigeringen av designen. Sånt kommer att falla på plats tänker jag.

Jag kan börja med en närmare presentation av mig själv.
Jag heter som sagt Amanda, jag blir 29 år i september och har precis börjat arbeta på hemtjänsten här i Hörnefors. I december 2016 gifte jag mig med P och i augusti 2017 köpte vi vårt hus på 115 m2.
Jag fick upp mitt intresse för inredning i samma veva som jag träffade P, men då jag bodde i en liten etta på 32 m2, och blev arbetslös, fanns varken ekonomi eller ork att göra något utav det.
Jag har haft depressioner sedan tonåren samt blivit utbränd vid 2 olika tillfällen 2013 och 2017. Min psykiska ohälsa har alltid haft en stor plats i livet, då jag haft svårt att ta tag i problem som uppstår och därav hamnat i en ond spiral där jag, som aldrig blivit helt återhämtad. Nu går jag på behandling hos både läkare och psykolog och känner mig för första gången mentalt redo att hitta en hållbar väg att följa, där jag inte låter min psykiska ohälsa styra, utan själv ta kontrollen över min tillvaro.

Jag vill låta skapandet och inredningen bli mitt sätt att få utlopp för den vardagliga stressen och dokumenterandet av det jag lyckas åstadkomma, vittna om att jag faktiskt kan slutföra saker.


Likes

Comments

God eftermiddag! Hoppas ni haft en bra helg, själv har jag jobbat och får kliva av ikväll 21.30.

Även om det stod jobb på schemat så har jag ändå, med hjälp av lite planering, kunnat få in tid och inköp av material till kontoret.
Spacklet tog slut i lördags, så jag har inte kunnat arbeta något på lill-toan. Därför fortsatte jag med kontoret.

Efter floppen på Ikea fick jag tänka om planerna gällande skrivbord, både plats och form fick ändras. Jag sökte inspiration på både Google och Pinterest, och fastnade framförallt för den här bilden.

(Klicka på bilden för att komma till källan)

Jag hade redan haft en idé om platsbyggda bokhyllor, som vi ska bygga av gamla Billy bokhylllor från Ikea. Ett helt fantastiskt tips som jag såg på Instagram hos Decro8ing , och som jag ska försöka applicera en egen touch på. Vi hade sådan tur när vi hade flyttat hit att vi hittade en annons på blocket, där det såldes 7 stycken Billy, här i närheten, för 100 kr/ styck(!) Vilket kap va?

Sedan jag var liten har min absoluta favorit scen från Disney, varit den när Belle får se biblioteket för första gången ur Skönheten och Odjuret. Jag har alltid drömt om ett eget, med så högt till tak att man behöver en vacker stege och böcker så långt ögat kan nå..
Nåja, nu förstår jag mycket väl att det kanske är att sätta lite väl höga mål men mycket böcker kommer det bli i alla fall.

Jag hade även tänkt att ha skrivbordet mitt i rummet så att det här (med lite renovering, så klart) skulle ha blivit min utsikt men efter att ha tänkt ett varv till, plus att ha fått spader på Ikea, kände jag att ett vägghängt skrivbord i den lilla alkoven får gälla.
Vi kommer att sätta upp 5 skenor med flyttbara konsoler, så att man kan höja och sänka skrivbordet. På så vis kan jag både stå och sitta när jag ska jobba längre stunder framför datorn. Jag kommer att ha en barpall och en vanlig stol att byta emellan samt en stor anslagstavla som går enkelt att hänga upp och ta ner, beroende på vad jag ska göra.

Alla idéer är utformade för att det ska vara lätt att göra sig av med distraktioner, då jag har lätt att tappa fokus och arbetar bäst när jag får gå in i min egen lilla värld. Dessutom ska jag försöka förbättra mina bildredigerings kunskaper och har därför införskaffat Lightroom CC till både datorn och mobilen.
Färgen i rummet kommer att bli en ljusgrå nyans (S4000n) som är rekommenderad som bra bakgrund när man redigerar, samt är jäkligt snygg!

Men vi börjar enkelt och bygger bara ihop skrivbordet. Att börja riva och måla om i fler rum känns bara dumt. Huvudsaken är att jag har någonstans att sitta tills vidare.

Här är ett kök i S4000n

Nu ska jag hoppa in i en dusch och peppa inför jobb. Hoppas att ni har en fantastisk dag!

Likes

Comments

​Ni vet när man planerat ett inköp för att kunna börja ställa i ordning ett rum, man kollar upp allt på nätet för att försäkra sig om att det finns, och sedan när man väl kommer till affären så finns ingenting, ingen att fråga och man ger mentalt upp på livet? Inte? Det fick i alla fall jag erfara idag.

För det första så har jag dragit på mig en rejäl förkylning med slemhosta och allt igår när jag kom hem från jobbet mådde jag riktigt kasst. Jag hade egentligen planerat att åka till Ikea för att köpa ett skrivbord idag, och då åka in med P på morgonen till stan för att sedan kunna ha bilen. Men med tanke på hur jag mådde så bestämde jag mig för att sova ut och ta det lugnt.
När jag vaknade i morse mådde jag dock förvånansvärt bra och efter några timmar bestämde jag mig för att ta tåget in till Umeå för att möta P när han slutat jobba.

Jag mätte kontoret och kollade upp vilka ben och vilken skiva jag skulle ha, för att sedan röra mig mot tåg stationen. Tåget skulle gå 14.50 och vara framme 15.10 men tydligen fungerar Norrtåg ungefär lika bra som SL vid första snön hemma i Stockholm.. 
En dryg timme senare var jag på plats och vi for mot Avion och Ikea, bara för att mötas av att utställningsavdelningen är i stort sett tom på personal. Enligt guiderna funkade inte alls dom benen jag valt till den bänkskivan, stod det någonstans på hemsidan? Icket! Jag sprang mellan fyra olika avdelningar för att leta rätt på någon att fråga om råd men inte en käft på stället. Usch, ett riktigt dåligt besök!

Nu är vi hemma igen, utan skrivbord och jag sitter på golvet och är bitter. Men men, det är sånt som händer. Sakta men säkert börjar en ny plan bildas och jag ska se över möjligheterna att bygga en egen lösning på problemet. Blir det inte som det ska, kan man ju alltid göra om.

Det kommer att komma upp ett inlägg med idéer för hur jag vill att det ska ut, lite senare till veckan.
Jag har inte haft mycket energi kvar när jag väl slutat jobba, så bloggen blir ju lätt lidande.


Likes

Comments

Halloj på er!

Hoppas att ni haft en trevlig julhelg och en bra start på det nya året.
Själv var jag sjuk hela julhelgen och spenderade således julafton med kissarna vid fötterna och huvudet i en hink. Inte roligt, vill jag lova!

Nu är vi inflyttade i huset och friska igen, så nu börjar det sakta men säkert hända något. Vi har sedan länge bestämt oss för att börja att renovera sovrummet så det har vi nu rivit ut gamla tapeter, lister, osv och spacklat.
Både P och jag började arbeta den 2 januari, så därför tar allt betydligt längre tid än vad vi hade tänkt oss.
För tillfället bor vi i det som kommer att bli gästrum/kontor, i min gamla bäddsoffa på 140 cm, sådär lagom trångt och mysigt, haha! Nä, skämt å sido, så känns allt toppen och jag har inte sovit så här gott på flera år!

Jag har fått jobb på Hemtjänsten här i Hörnefors och har nu arbetat i en och en halv vecka. Jag trivs som fisken i vattnet och tycker för första gången på flera år att det är roligt att gå till jobbet.
För att inte braka in i väggen igen så tar jag det lugnt med studierna nu i början men jag känner allt att det börjar klia i fingrarna igen.

Nu har jag dessutom fått en ny dator som är lite vassare än min förra, så förhoppningsvis blir det bättre uppdatering här i bloggen snart med lite bättre bilder.
Men som sagt, var sak, får ta sin tid. Nu ska jag fortsätta arbetspasset, hej!

Likes

Comments

Hej alla fina! Hoppas ni mår bra.

Själv sitter jag invirad i ett täcke med en kopp te framför datorn, i lurarna har jag Let it snow av Frank Sinatra, och ute skiner solen på frostkristallerna.
Jag har spenderat dom senaste veckorna med att drömma mig iväg på olika projekt i huset. Det är så frustrerande att det fortfarande är mer än en månad kvar till flytt och vi vill ju inte gärna börja köpa på oss massa saker som senare inte passar in.

För att få en helhet på dom olika rummen så kommer vi att jobba med moodboards, eller ja, jag kommer att ge mig på att försöka skapa dom och övertala P om att det är en asbra idé,som kommer bli jätterolig att göra.. Hehe.
För att få inspiration och tips sitter jag med näsan i Pinterest djupa djungel av vackra bilder på interiör och färgkombinationer. Just nu är jag inne i en väldigt färgstark period med mörka väggar, mycket gröna växter, naturmaterial och platsbyggda hyllor.

Igår satt jag och P och pratade om vad vi vill ha för stil och jag är så jäkla glad att vi har haft dom här två åren i lägenheten att fundera och testa lite olika stilar. Vi har ju verkligen växt ihop på dom här planen och även om det låter som det är väldigt mycket "jag vill ha", "jag tycker" och sådant som får det att låta som att P inte har något att säga till om, kan jag ju bara meddela att så är inte fallet😂.
P är den som har mest specifika tankar när det kommer till renoveringen. Han vet vad han vill ha för golv, hur utsidan ska se ut och det är så roligt att se hur taggad han kan bli på att få sätta i gång med allt.

Nu ska jag sätta mig och planera morgondagens middag då P´s bror kommer hem på besök från Uppsala.


Bildkälla: Pinterest

Likes

Comments

Hallå! Tiden springer verkligen iväg och står stilla på samma gång när man är sjukskriven. Sen att det känns som att det mer står helt still när det kommer till huset är ju inte så konstigt, då vi inte fått tillträde än. MEN, hörrni, nu händer det grejer! 18:e december får vi nycklarna, så flyttfirman är bokad samma datum och städfirman för lägenheten dagen därpå.

Eftersom vi inte har någon skanner hemma får ni stå ut med bilder fotade med mobilen ur prospektet så länge.
Här har vi alltså vår lilla hus. Det är ett Per-Albin torp byggt 1934 med 2 enorma sovrum som med lätthet kan bli 3-4 rum istället.
Det är nya fönster överallt förutom i klädkammaren och på vinden och även om det är positivt att vi inte behöver tänka på att byta dom, så tycker jag ju tyvärr inte att dom är särskilt vackra. Som tur är går det alltid att sätta på spröjs på dom, vilket är nuvarande plan.

Det här är en del av baksidan med garage och cykelförråd närmast till höger i bild samt förrådet bakom.
Som ni ser har vi en ganska stor tomt på 1669 m2, något som var viktigt för P. Han har alltid pratat om stor tomt och här har vi så mycket roliga möjligheter och utmaningar framför oss.
Min plan är att börja gräva ut trädgårdslandet som ni ser till vänster, så fort det börjar bli varmt i marken så jag kan odla hela sommaren.

I köket finns det redan många planer och det jag är mest sugen på är ju helt klart en ny spis och diskmaskin. Vi ska även riva upp plastmattan och se vad som finns under, har vi tur är det ett gediget trägolv under och annars måste vi gå på golvjakt också. Samma plastmatta ligger i hallen men där ska vi nog ha kakel och golvvärme.
Kylen och frysen ska bytas ut mot ett helt kylskåp istället då vi både har matkällare och frysbox på nedervåningen (för tillfället en kall källare). Vi är inte helt säkra på att vi ska ha matrummet i köket än eller om vi ska ha det separat men så som planritningen ser ut nu, stämmer inte över huvud taget med hur det ser ut efter dom har byggt om.

Ja, som ni hör finns det ju en del planer men sen får vi ju se allt eftersom vi har bott in oss också. Nu ska jag förbereda middagen här hemma, hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Den 27 augusti blev jag och P husägare för första gången och lyckan är total.
Vi har letat hus inaktivt i ca. 1 år nu men varit väldigt osäkra på vad vi velat ha och vart vi vill bo. Just nu är vi bosatta i Umeå där mannen är uppväxt och där jag har bott dom senaste 4 åren.

Själv är jag en så kallad sommargotlänning som spenderat i stort sett varenda sommar och lov på ön och resten av tiden i Haninge, en förort söder om Stockholm. Jag flyttade till Umeå i december 2013 då jag träffade kärleken här uppe och när det var dags att säga hejdå till relationen var jag inte riktigt redo att bryta med staden, så jag stannade kvar.

Våren 2015 träffade jag P som flyttade in hos mig redan efter en vecka. Vi bodde i en etta på 36 kvadrat medan vi väntade på att P skulle få tillträde till sin nybyggda trea på Sandåkern, något som gick över förväntan. I november flyttade vi gemensamt in i den nya lägenheten och där har vi nu bott i snart 2 år.
I juli 2016 förlovade vi oss och i december "rymde" vi och gifte oss i San Augustin på Gran Canaria. Vi har två katter, Smulan 6 år, som kommer från djurskyddet och Sherlock 1 år, som vi haft sedan han var kattunge.

I vårt husletande, som mest bestod av en massa klickande på Hemnet, kunde vi snabbt konstatera att huspriserna i stadskärnan var alldeles för dyra, vilket ledde till att vi började söka oss till tätorter i närheten. Från början var det prat om nybygge och att leta tomt men min mammas förkärlek för gamla hus har smittat av sig på mig och jag kände mig aldrig helt bekväm med tanken på att bo i nybygge igen.

Totalt 5 visningar på ett år hann vi med innan huset med stort H dök upp och nu är vi alltså villaägare. I nästa inlägg tänkte jag visa lite bilder och ritningar från huset och berätta mer om vad vi har för planer på det som ska göras.

/Amanda

Likes

Comments