Lovisa Lindh

Lovisa Lindh växer upp i Åmmeberg tillsammans med sin mamma efter att föräldrarna skiljt sig när hon var 5. Hon har en storebror som växte upp hos pappan i Zinkgruvan. 2012 börjar hon jobba i underjordsgruvan i Zinkgruvan. Lovisa var en glad, positiv och utåtriktad person som var väl omtyckt och vågade säga vad hon tyckte. Hon var mycket intresserad av bilar och motorer. I 7:e klass börjar hon dejta Jonas, en kille som hon fortsätter att vara tillsammans med från och till, ända fram till hennes död. Jonas jobbade tillsammans med Lovisa i underjordsgruvan.

Det sista året som de var tillsammans var struligt. Jonas träffade en tjej cirka ett år innan Lovisas död som han började spendera mycket tid med. Efter ett tag så går dock Jonas och Lovisa tillbaka varandra och han säger till tjejen att han inte vill vara med henne längre. I samband med detta så berättar hon att hon är gravid med hans barn. Hon säger dock att hon ska göra abort och han bestämmer sig för att stötta henne i processen, vilket gör att han och Lovisas kontakt försämras. När tjejen väl berättar att hon har gjort abort och Jonas säger att han inte vill vara med henne, så ändrar hon sig och säger att hon är gravid. Det visar sig dock att hon inte är det och han väljer att stanna med Lovisa. Den här tjejen är GM. Sedan han träffade GM så har hon träffat Lovisa ett antal gånger, men de har inte kommit överens och GM har varit tydlig med att hon inte tycker om Lovisa och att hon tycker att Jonas ska vara med henne. Hon skriver även till Lovisa den 10 juni att hon ska hålla sig borta från Jonas, varpå Lovisas anhöriga tycker är oroande och därför tycker att Lovisa bör ta avstånd från Jonas.

Mellan den 14-18 juni 2014 sitter GM vid sin dator och söker på "lättaste sättet att döda någon" och "åka dit för mord utan kropp".

Natten till den 18 juni sover Lovisa hos Jonas. På morgonen runt klockan halv 6 åker Jonas från lägenheten till jobbet och det är sista gången han träffar Lovisa. Hennes mamma ringer kl 6.37 då de har en överenskommelse att hon ska ringa Lovisa efter hennes alarm, då hon är morgontrött och har svårt att vakna. Lovisa svarar som vanligt och de lägger på. Kort därefter ringer det på dörren och Lovisa öppnar. Där står GM och har en påse med en hammare, kniv och två sprutor. Lovisa blir rädd och ska precis låsa dörren när GM slår henne i huvudet med hammaren. Lovisa faller ihop och skriker, varpå GM återigen slår henne i huvudet ett antal gånger. Hon drar henne sedan in i badrummet och sätter två sprutor med vodka och sömnmedel i Lovisas nacke. Därefter hugger hon Lovisa i halsen med en kniv. Samtidigt som detta händer så ringer en granne på dörren då hon har hört skrik. Hon slutar dock efter att skriken slutar. Efter detta åker GM fram och tillbaka ett flertal gånger till olika affärer, samt hennes egna lägenhet, för att hämta en såg och köpa olika påsar till att bära kroppen i. Efter att ha styckat Lovisas kropp så bär GM ut delarna till bagageutrymmet i hennes bil varpå hon börjar städa lägenheten. På kvällen, efter att hon jobbat, åker hon ut till skogen och dumpar kroppsdelarna. Senare ringer GM till polisen och berättar att hon bråkat med Lovisa och att Lovisa ska ha skurit henne i handen, varpå hon huggit henne i sidan i självförsvar. Sedan ska hon ha lämnat lägenheten och när hon kommit tillbaka så ska Lovisa varit borta och lägenheten städad.

GM kommer in på förhör cirka 22 på kvällen den 18e och berättar då samma historia som hon sagt vid anmälan, men ändrar sig sedan och erkänner mordet på Lovisa runt kl 1 på natten till den 19e. Motivet ska ha varit svartsjuka och GM har hoppats på att komma undan med brottet och att hon och Jonas då skulle ha blivit tillsammans igen.

GM döms till 16 år i fängelse i tingsrätten, men straffet höjs till livstids fängelse i hovrätten i mars 2015.

Ett hemskt slut på ett triangeldrama, tyvärr fick Lovisa betala för det.

Vila i frid, Lovisa. FUP

Gillar

Kommentarer