Christian Larsson

Christian Larsson föds den 6 december 1983 i Lycksele. Jag har tyvärr inte hittat någonting om hans uppväxt eller hur han var som person, mer än att han flyttade till Bollnäs i februari 2010 och kämpade för att komma ur ett drogmissbruk. I juli flyttade han tillbaka till sina föräldrar i cirka en månad för att avhålla sig från droger inför en kommande behandling han skulle få för att komma ur sitt missbruk. Under tiden där så hjälpte han sin pappa med arbete och fiskade vilket han tyckte om. Den 27 augusti var Christian och hans pappa på besök vid den kliniken han skulle få behandlingen på och det bestämdes att de skulle komma tillbaka den 30 augusti för ett ytterligare samtal. Han skulle få börja med behandlingen strax därefter, men det blev aldrig så då han natten till den 28 augusti är med om en mopedolycka. Han skadar käken och behöver opereras, vilket han gör den 31 augusti 2010. På grund av detta kom han aldrig att påbörja behandlingen på kliniken.

I slutskedet av sitt liv så träffar Christian en av gärningsmännen, "Bogge", som han snabbt blir vän med. Bogge är vän med en man som kallas för "Clurre" som i sin tur är nära vän med en man vid namn Lucas. Alla dessa tre män har likt Christian hanterat och missbrukat narkotika i olika former, och det är även de som den 7 september 2010 kommer att ta livet av Christian Larsson.

 • Morgonen den 7 september 2010 är Christian tillsammans med sin kompis Dennis och Bogge. De diskuterar olika saker, och Bogge verkar vara irriterad på Christian gällande en narkotikaaffär de gjort tillsammans. Innan de går så får Bogge för sig att Dennis hotar honom med en kniv, något som Dennis nekar till.
 • Runt 17-tiden är Christian hos sin mormor en stund och de bestämmer att han ska komma dit igen den 9e. Efter detta är det ingen som träffar Christian förutom de tre gärningsmännen.
 • Den 10 september ringer Bogge till en vän och ber honom att komma hem till honom. Vännen och en annan man får i lägenheten berättat för dem att Bogge tillsammans med två andra män mördat Christian. Vännen åker hem till sig, och därefter kommer två män som också har fått höra vad Bogge, Clurre och Lucas gjort mot Christian. Vännen säger att han vill göra en polisanmälan, men de andra vill inte vara med på den.
 • Den 11 september kommer ett telefonsamtal in från Bogges vän där han berättar om vad Bogge har berättat för honom dagen innan. Han berättar var lägenheten är och vilket namn som står på lägenhetsdörren.
 • Polisen besöker Christians lägenhet och hittar inga spår av honom.
 • Den 12 september tas Bogge in på förhör och anhålls samma dag, även Lucas anhålls den dagen. Bogge häktas.
 • Clurre anhålls den 13 september. Han och Lucas häktas.
 • Den 15 september erkänner Bogge att han har varit med och misshandlat Christian och sedan kört iväg kroppen.
 • Den 17 september genomförs en vallning med Bogge för att hitta kroppen, men han lyckas inte visa de "gravplatsen".
 • Lucas erkänner den 22 september och en vallning genomförs med honom den 24e, men han leder inte heller de till rätt plats.
 • Den 3 oktober genomförs en till vallning med Lucas och hittar till slut "gravplatsen". Där hittar man Christians huvud och någon av hans tänder. Lucas pekar också ut en eldplats där kroppen eldats. Han berättar sedan att kroppen sänkts i sjön Lill-Nien.
 • Den 7 oktober anträffas plastsäckar i Lill-Nien med resterande kroppsdelar från Christian.

Så, vad hände den där kvällen den 7e september 2010? Alla tre säger olika. Bogge har erkänt misshandel och brott mot griftefriden, vilket Clurre också erkänner; men, Lucas erkänner allt. Vi vet dock att alla var med på gärningen. Hur vet vi det? För att först och främst så har alla tre diskuterat det efteråt. De spelade även in en film under styckningen av Christians kropp där man ser att alla deltar. Jag kommer ta upp vad de säger i filmen senare, men först: händelseförloppet den 7 september ungefär(eftersom att alla säger olika).

Bogge har fått för sig att Christian stulit en burk med narkotikaklassade piller av honom. Han är även den 7 september irriterad på grund av att Christian varit med på det "hotet" som han upplevt samma morgon. Bogge kontaktar Clurre och ber honom att komma till lägenheten. De diskuterar vad de ska göra och beslutar sig för att åka till Christians lägenhet och konfrontera honom angående tabletterna. Väl där så slår de på dörren med varsin hammare, slår sönder brevinkastet och ropar på Christian som inte öppnar. När de inser att han inte är hemma så åker de hem till Bogge igen. Vid ett senare tillfälle ska Bogge ha gått ut och handlat cigaretter, varpå han träffat Christian. Han bad Christian att följa med honom hem, vilket han gjorde.

När Christian kommer in till lägenheten så får han ett knytnävslag i ansiktet av Bogge, varpå Clurre också slår honom så att han till slut faller ihop på golvet. Därefter fortsätter de att slå och sparka honom med och utan tillhyggen, som till exempel en skiftnyckel, ringnyckel och hammare; detta pågår i cirka en halvtimme innan Lucas får ett sms av Clurre att komma dit, vilket han gör runt 19.30.

När Lucas kommer till Bogges lägenhet så börjar även han att misshandla Christian. De misshandlar honom med och utan tillhyggen på ben, fötter, armar och huvud så kraftigt att hans skallben bland annat spräcks. Därefter tejpas hans fötter och händer för att sedan föras från vardagsrummet till badrummet. I badrummet spolar de vatten på Christian, trycker ner hans huvud i vattnet och häller även en hink vatten över hans ansikte som är täckt av en handduk; detta är en slags vattentortyr då offret får en känsla av att den drunknar. Slutligen så tillfogar de tre männen Christian mer än 30 hugg i bålen och halsen innan de skär honom i halsen. Christian dör till slut efter en utdragen tortyr som måste gett honom både fruktansvärd smärta och dödsångest.

Efter mordet har de tillsammans transporterat kroppen till ett skogsparti utanför Viksjöfors där de skilt Christians huvud från hans kropp, dragit ut hans tänder och sedan tänt eld på huvudet. Innan de tog eld på huvudet ska Bogge ha "lekt" med huvudet och sagt att han "alltid velat peta ut ögonen på någon". De slänger ner huvudet tillsammans med kroppen i en grop de precis grävt, innan de åker hem. Dagen efter träffar Lucas och Clurre en vän till dem och berättar allt som hänt, varpå han övertalar de till att flytta kroppen så att den blir svårare att hitta. Bogge är dock inte med. Clurre och Lucas åker tillbaka till "gravplatsen", tar upp kroppen, men hittar inte huvudet, och drar kroppen tillbaka till bilen. Innan de lastar kroppen till bilen så hugger de av armarna. Sedan transporterar de kroppen och armarna till en plats utanför Bollnäs där de tänder eld på kroppsdelarna innan de lägger dem i plastsäckar och sedan sänker dem i Lill-Nien.

När männen gräver ner kroppen den 7 september så filmar de och säger bland annat:

C: Åh va blodiga mina kläder är sen vi spejsade honom bogge
B: Ja det tog inte en lång tid innan det var en fet blodpöl på golvet
C: Näe han åkte ju direkt
B: Ja va fan var det han började blöda ur - käften eller
C: Huvudet, käften, näsan
C: Jag slog till han rakt på näsan och han ba Aaah
B: *skratt*


C: Vi sa håll käften till honom vi ba, om du nämner ett ord så skär vi halsen av dig. å det gjorde vi ju också - skar halsen av honom
B: *skratt*

L: Vi har filmat i 17 minuter nu, tror vi fick med när vi kapade hans huvud
B: *skratt*
L: Blir det Youtube nästa eller
B: Ja haha

Alla tre männen har olika historier, som jag har sagt innan, men både tingsrätten och hovrätten kommer fram till att de båda har varit med på det och hjälpt till att döda Christian. Eftersom att de alla tre var under 21 år vid mordet så döms de till 10 respektive 11 år. Clurre får 10 år då han inte har fyllt 19 år. Idag är Clurre och Lucas fria, medan Bogge dog av en överdos 2020.

För varje fall jag läser om, desto mindre hopp får jag för mänskligheten och för vårt rättsystem. När man är 19 år så vet man vad man gör. När man är 18 år så vet man vad man gör. De här tre männen torterade deras så kallade vän, styckade honom och sedan gjorde allt för att gömma kroppen - och de kommer ut efter inte ens 10 år!? Det är helt absurt och jag skäms återigen för hur milda straff vi har i Sverige. Christians familj kommer aldrig få träffa honom igen, och dessutom så måste de fortsätta leva med det faktum att hans mördare idag går fria. Usch.

Vet ni vad det "ironiska" är ? Bogge hittar senare sin burk med piller. Christian hade inte stulit den.

Vila i frid, Christian.

OBS! Namnen är ändrade (två av tre namn är riktiga smeknamn på gärningsmännen dock)

Det här var ett LÅNGT inlägg och tack om du läste allt. Förlåt om det är några slarvfel, jag har kämpat för att få upp det här och ska sova nu haha!! Kollar igenom imorgon efter slarvfel.

FUP

Gillar

Kommentarer