God morgon!

Snön lyser med sin frånvaro här i Stockholm, och plusgraderna har istället skapat lömska, livsfarlig isfläckar lite här och var. För att undvika att halka och antagligen slå ihjäl mig så går jag hukande, kröker rygger á la Quasimodo och sätter ner varje fot på gatan men full precision - och ser antagligen extremt löjlig ut på köpet.

När det är så mycket man måste tänka på i vardagen; att inte halka, att hitta en jacka som är tillräckligt varm ute men tillräckligt tunn för att inte dö av svett på tunnelbanan osv osv så finns det inget annat jag längtar efter som ett avslappnat, okomplicerat och enkelt bröllop!

Min syster är en person som om (när!!) hon kommer gifta sig så blir det precis ett sådant bröllop; en vigsel i kyrkan på andra sidan hagen (som för övrigt har det mest fantastiska taket, målat som en stjärnhimmel!) och så en bröllopsfest på gården. Regnar det så tänker jag att vi dukar upp långbord i ladugården som annars huserar allt från höbalar till odefinierbara maskiner. Ja ni ser ju... jag spinner lätt iväg! Tror vi får återkomma till ett rustikt gårdsbröllop i ett annat inlägg!

Nå återigen, vill man inte vara formellt prålig i en vit bröllopsklänning så kan en vacker kjol vara ett alternativ. Jag snubblade över dessa tyllkjolar på Asos och tänkte att de skulle vara fantastiska som bröllopskjol! Moderna, avslappnar och - coolt! Matcha med en vit topp med tunna axelband för en enkel ballerinalook alternativt en topp med lite armar för en mer klädd stil. Finns även i vitt, men personligen gillade jag den gammelrosa!

(Har ni för övrigt sett Asos Wedding line - väl värt en titt!)


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Åh, är det någon mer ute i etern som återigen är helt fast i Downton Abbey? Såklart, silly question! 

Detta, åh så fantastiska, program! För att vara helt ärlig så är det nästan miljöerna som gör att jag blir så fast, jag är en sucker för ett bra kostymdrama. Downton, the paradise, the white queen, the Tudors, call the midwidfe... jag kan utan tvekan fortsätta i all evighet.

Och eftersom jag simultankollar säsong 1 och 5 av Downton Abbey samtidigt är mitt huvud därför fullt av vackra raka klänningar, pärlor och diamanter så kommer här ett lite inlägg för att inspirera dig till att skapa ett eget Downton Bröllop á la Mary och Matthew - fast i en lite mer modern tappning. 

Enjoy! 


Bruden

Riktlinjerna här är ganska simpla; tänk en ganska rak klänning utan en fluffig kjol. För den rätta känslan bör du satsa på många små pärlor och små stenar (men inte stora blaffiga diamanter man ofta ser på klänningarna nu för tiden) som ger en feeling av ett noggrant hantverk. Gå också för en klänning med tunt, luftig nästan tyll-aktigt tyg istället för tung siden/taft för att bevara den luftiga känslan. Addera ett vackert dekorerat hårsmycke och du är halfway there! 
Dukning och Miljö

Aaah min favoritkategori! Tänk silver (eller guld om du hellre vill), antikt och mycket blommor (murgröna tycker jag passar fint i miljön)! Leta i mormors gömmor efter dekor med den rätta antika stilen. Ett tips är att gå på loppis och leta efter pressglas, där är det lätt att hitta både glas och skålar för en 10:a. Även om pressglas inte alls är synonymt med 20-talet så tycker jag att det känns lite antikt. Dessutom så speglas levande ljus så fint i pressglas! Gällande tallrikar och sånt så kan du googla "hyr gammalt porslin" så får du upp massa sidor där du kan hyra gammaldags porslin. Tips tips!
P.S alla bilder ovan är från Pinterest, sök på "downton abbey wedding". 


Sådär, vackert va! Nu skall jag återgå till att kolla några avsnitt av Downton till - no shame here! 

Likes

Comments


Som jag hatar det. Den där känslan av otillfredsställdhet som man får. Att alltid vilja ha mer, ha något annat.

Nu har jag precis flyttat till Stockholm, jag har ett heltidsjobb inom en rolig bransch, en fantastisk sambo och en andrahandslägenhet som vi kan ha i hela 9 månader till (guldklimp i Stockholm) och ändå sitter man där på tunnelbanan. Drömmer om andra jobb. Andra miljöer. En annan frihet.

Jag vill inte jobba på ett stressigt storstadsjobb där alla bara kliver på en. Jag vill inte stå intryckt i tunnelbanan och tvingas lukta på folks svett och otvättade hår medan man hackigt gungar fram i samma takt som vagnen. Kasta sig ur som kor ur en fålla och stressa upp för rulltrapporna. Usch. Fasar för morgondagen bara jag tänker på det.

Ja vill få jobba med hjärtat, likväl som med hjärnan. Få känna att jag gör något som jag bryr mig om. Säljmål blir ju faktiskt så otroligt mycket mer motiverande ifall man har något slag känslomässig kontakt med det man gör.

Därför sitter jag här igen. Och klapprar på tangenterna i alla hast för att få ner alla ord innan jag hinner ångra mig.

För att matcha mitt humör och min längtan bort från storstaden Stockholm så kommer här två fantastiska bilder jag hittade på Pinterest. Alltså, de kan ju vara det finaste jag sätt på länge. Och ändå enkelt för oss som bor i Sverige och förhoppningsvis har en storskog en kort bilfärd bort.

På återseende. Och denna gången menar jag allvar med det.


http://blog.gabemcclintock.com/2014/09/canada-wedding-photographer-kelsey-jeff/

Likes

Comments

Alltså jösses vilken dag. Den började ganska bra, men nu ligger jag nerbäddad i sängen och känner mig som en säck mjölig potatis. Fryser som bara den trots att jag har både strumpor, tofflor, myxbyxor, fleecetröja och filt. Fantastiskt underhållande. 

För att roa mig lite så gick jag in på Pinterest (världens farligaste sida för övrigt... kan fastna där i timtals! No lie.) och bläddrade runt. Snubblade över flera små käcka idéer på placeringkort. För egentligen, just placeringskort är väl ingenting man vill lägga ner varken för mycket tid eller pengar - men fint skall det ju vara förstås! 

Nu så är i vintertid, med endast nio dagar kvar till första advent (ååh vilken lycka, älskar ju upptakten till jul!) känns det ju väldigt passande att slänga in lite kottar och annat som känns säsongsmässigt rätt. Små grankvistar och fina etiketter - simple as that!Tycker det är är så himla fint! Speciellt den med stjärnan - känns så vintrigt och vackert!

Det här är ju också väldigt fint! Krävs ju dock en hel del samlande ifall man har ett större gäng med gäster... Såg dock några annonser på amazon där man kan köpa upp till 100 stycken! 


Efter några turer till skogen och en stund med limpistolen kan man enkelt snickra ihop något sådant här! Vackert värre!

(Alla bilder från pinterest.com)

Nu skall jag koka mig en kopp te och be till alla möjliga makter om att inte håller på att bli sjuk!

Tack och hej!

Likes

Comments

Men hej hörni! Varmt välkommen till Emilia & Carl! 

"Vart sjutton har jag hamnat?" tänker ni säkert nu. Jo, låt mig berätta. 

Emilia & Carl är en yttepytte liten idé som har varit med mig ett par år nu, men som jag aldrig riktigt vågat säga högt. Istället har jag legat på sofflocket och tänkt, funderat i min ensamhet. Men inte längre ser ni! Tanken är i alla fall att den här sidan skall bli en del av (håll i er nu...) min bröllopsplaneringsfirma. Puff. Nu var det ute. Skönt. 

"Jaha, bröllopskoordinator menar du?" Nja, tanken är att själva grejandet vill ju många göra själva, jag är mest ett stöd på vägen. När borde man börja planera? Vad kan jag skära ner på? Måste jag ha tre-rätters? (svar nej för övrigt) och jag-blir-så-tokig-på-min-mamma-som-inte-fattar-ett-skit-av-hur-jag-vill-ha-det-problemen

Allt är lite i bebisstadiet just nu, men tanken med bloggen att ge er som läsare den finaste inspiration och bästa tipsen för just ert bröllop. Viktigt att tillägga är att vi nu inte snackar om miljonbröllopen med svanar uthackade ur stora isblock, ståendes på varje bord. För egentligen hur roliga och äkta känns de bröllopen? Nä precis, skönt att ni är på min sida! Istället blir det fantastiskt fina bröllop och idéer som faktiskt du också kan få till på just din och din partners dag! Sen blir det en del av min sanslöst glamourösa vardag med champagne och yacht-resor. Nej förlåt, stor lögn det där. Min vardag är väl inte riktigt lika lyxig.. En lussekatt och ett glas rödpang känns lite mer troligt. Inte lika lyxigt men ack så härligt ändå! 

Har haft lite smått ångest på vad man egentligen skriver i det första inlägget.. men vi säger som på fin svenska: screw it! Nu kör vi! 

Här har ni mig föresten! Hej hej! Likes

Comments