Hej hej! Jag tänkte att det var bra att skriva lite om tøp och hur och när bandet grundades etc.

Så allt började år 2009 då bandet grundades av Tyler Joseph, Chris Salih och Nick Thomas. Tyler fick idén om namnet när han såg pjäsen All My Sons av Arthur Miller. En pjäs om en man som måste bestämma vad som är bäst för sin familj efter att medvetet skickat ut felaktiga flygplansdelar till det goda av sin verksamhet och orsaka dödsfall av tjugoen piloter under andra världskriget.

Tyler har lidit av psykisk ohälsa och därav har de ganska djupa låttexter och många metaforer. De har även många olika symboler, en del symboler får man inte veta meningen bakom. Tyler har även endel tatueringar och endel vet man meningen bakom men endel får man bara försöka gissa sig fram. Han har även ett alter ego som han kallar Blurryface och han brukar måla sina händer och sin hals svart för att representera Blurryface. Josh har lidit av ångest och därför brukar han ha röd färg runt sina ögon på fotograferingar och konserter.

År 2011 lämnade både Chris och Nick bandet. Nick slutade pga att han ville inte ägna sitt liv åt musik och valde då att fortsätta sin utbildning. Chris sluta för att han kände att det tog upp för mycket av hans tid. Efter det började trummisen Joshua Dun i bandet, det var Chris som introducerade Josh för bandet redan innan han var med i bandet. Så nu är Tyler och Josh en dynamisk duo. De båda är från Columbus, Ohio och Tyler, sångaren,låtskrivaren, rapparen, ukulele spelaren och pianisten i bandet, fyller 29 år den 1 december. Josh, trummisen i bandet, fyller 29 år den 18 juni. Innan Josh var en medlem i Twenty One Pilots var han med i bandet House of Heroes år 2010. År 2012 blev de signade av Fueled by Ramen.

Josh och Tyler började sin först tour Blurryface 11 maj 2015 och började sin andra tour Emotional Roadshow den 31 maj 2016. De kommer avsluta Emotional Roadshow World tour den 25 juni 2017 i Columbus, Ohio. Och nu har de som en avslutning, typ en liten mini tour i Ohio, Columbus som heter Tour de Columbus. De spelar framför allt i The Basement.

Alva var på ERS i Stockholm och jag är så avundsjuk!

Det var allt för detta inlägg! Hoppas ni gillar inläggen så får ni hålla utkik för nästa. //Emma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej Hej! Detta är som ni märker vårat tredje inlägg och i detta tänker jag (alva) skriva om deras album. Jag kommer inte gå så djupt in på varje, men ändå berätta lite om dem så att ni som är nya till detta band får lite koll.

Vi kan börja med deras första album som bandet Twenty One Pilots. Sångaren i bandet, Tyler Joseph är den som skriver alla låtar och har även ett eget album som bara han spelar på. Men ska vi börja med första albumet så heter det "twenty one pilots" eller Selftitled som man också kan kalla det. Detta debutalbum släpptes den 29 december 2009 och på det medverkar Tyler Joseph, Nick Thomas och Chris Salih. Nick och Chris var med tyler och startade bandet med valde sedan att lämna bandet i mitten av 2011. På det första albumet finns det 14 sånger och alla är skrivna av Tyler Joseph själv. Eftersom att selftitled är ett så pass gammalt album och inte heller har något skivbolag skrivet på under sig eftersom de la ut låtarna på soundcloud, så finns det tyvärr inte så mycket information. Men kollar man på skivomslaget finns det många spekulationer och teorier om vad det skulle betyda. Vilket är ganska vanligt av bandet/Tyler, att inte berätta meningen bakom allt utan låta det stå som ett stort kanske.

Nästa album heter Regional at best och är självutgiven den 8 Juli 2011 och innehåller också 14 låtar som är skrivna av Tyler förutom två där andra hjälpte till. RAB (förkortning) är det sista albumet innan de blev signade av skivbolaget Fueled By Ramen 2012. Detta är också det första albumet som Josh Dun medverkar på, den nuvarande trummisen i bandet. Många låtar som finns på rab finns också på deras nästa album Vessel.

Innan de blev signade för skivbolaget gick de med på ett avtal vilket innebar att de var tvugna att avbryta försäljningen av RaB som nu inte går att köpa (tyvärr).


Det var allt jag tänkte skriva om albumen idag, men håll utkik för del två! //Alva

Likes

Comments