Brighton Mama
Header

Barn, Jag, Livet i England, Min helg

Jisses vad fint det var med Midsommar firandet på Svenska Skolan i Brighton i Lördags! De hade ordnat så fint.

Där var Majstång, sång från alla barnen, hopptorn, kaffe och jordgubbstårta och dans. Lillan och jag hade det så roligt. Nästan för roligt, vi ville inte åka. Men vi var tvungna efter några timmar att åka hem och hämta Aston och vår packning så att vi kunde vara hos mina svärföräldrar över helgen. A var i Paris hela helgen så det var lättast så med barn och hund. Vi hade det helt otroligt härligt där också. Det har varit riktig sommarvärme och vi badade och solade i deras trädgård. Tror inte jag har haft så mycket tid att bara njuta av solen de sista tre åren som jag hade denna helgen. E tyckte det var så roligt att bada i poolen i trädgården så jag kunde ligga och läsa en tidning, fantastiskt skönt.

Jag blev också så sommar inspirerad att jag tror att jag tar lite sommarlov från bloggen. Jag kanske kommer att skriva och visa lite bilder då och då men kanske inte så regelbundet. Tror vi kommer tillbaka till hösten istället.

Ser fram mot en sommar av att bara slappa, lyssna på musik, sola och bada, äta glass och ta ett glas vin i solnedgången. Åka till Sverige och Italien, och spendera tid med min lilla familj.

Translation: Had a great time at the Midsummer celebrations at Swedish School on Saturday. I have also decided to take a summer break, but might be popping in occasionally. We’ll see :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet i England, Livet som mamma, Min helg

God morgon! Idag är det ju Lördag och gud silken härlig helg vi har planerad. A är bortrest så det är ju inte så roligt kanske men jag har försökt att boka in lite roliga saker så att vi inte sitter hemma och deppar för det. Även om vi saknar han såklart, helst lilla E som varje dag frågar 100 gånger vart hennes pappa är. Men det måste ju vara OK att åka bort några dagar, det gör ju jag också ibland. Detta är även en jobb resa vi vetat om i månader.

Idag så är det Midsommarfirande på Svenska skolan här i Brighton, eller skolan ligger i Portslade, en liten bit utanför Brighton. Det ska bli så mysigt. Lillan har aldrig varit med om Midsommar och det är första gången vi får vara med på Svenska skolans firande. Visste inte ens om denna skatt förra året.

Det har utlovats sång, jordgubbstårta och Små Grodorna runt stången :)

Efteråt ska vi direkt åka till Es farmor och farfar i Haywards Heath. Vi får åka hem och hämta Aston lite snabbt och sen drar vi dit. Es små kusiner kommer att vara där också och vi alla ska bo över till imorgon. Solen skiner idag så det blir kanske lite bad i trädgården, vi får se.

Translation: Morning! Today there’s Midsummer celebrations at the Swedish School and it’s first time ever for E so that will be exciting. They have promised all the Swedish traditions such as singing, dancing round a pole that we make and strawberry cake. Will be fun. We’re also heading to E’s grandparents afterwards to stay the night and her little cousins will be there as well.

Likes

Comments

Jag, Mina kläder

Igår hade jag en ledig dag från jobbet. En helt ledig dag eftersom E var på dagis. Ibland tar jag sådana dagar för att bara kunna vara själv, bara vara Ida och göra saker som jag vill göra. Kan känna annars sen dess att jag har blivit mamma att det är just svårt att få till de där egna stunderna eller kunna göra sånt man liksom aldrig får tid till annars.

Jag klädde iallafall på mig min nya favorit klänning. Köpte den för ett tag sen från Topshop på rea. Jag passar alltid på när det är rea. Jag bara älskar den. Armarna, längden, mönstret, allt.

Jag spenderade dagen med att göra massor skoj. Jag tog bilen och åkte in till stan. Ibland när jag känner mig lite lat så tar jag bilen in till stan. Vi bor ju egentligen lite för nära för att köra dit...men men ibland så. Och så parkerar jag på parkerings huset i centrum vilket gör det ännu lättare. Jag lämnade tillbaka klänningen jag beställt från Zara och hämtade ut förra helgen. Den satt inte bra och hade en konstig passform så det var mycket bättre att lämna tillbaka den än att ha den hängandes i garderoben i några år. Såklart. Jag har blivit mycket bättre på att lämna tillbaka saker . Brukade vara så dålig på det. Så onödigt.

Men iallafall, jag tittade runt i stan mesta av dan. Skönt att bara gå runt och titta, ha tid att prova och tänka. Jag hittade en annan klänning på rea och köpte ett gäng sommar kläder till Lillan på H&M. De har så bra med klänningar som är perfekt att ha på dagis. De blir väl använda.

Sen tog jag Aston på en lång promenad i sommarsolen. Det var en underbar dag. Sen tog det mer än två timmar att lägga min lilla tjej på kvällen, men det är ju en annan historia :)

Translation: Had a lovely day off work yesterday. Had my new favourite summer dress on that I got at a Topshop sale a while ago.

Likes

Comments

Att göra i Brighton, Barn, Livet i England, Min helg, Min vecka

Vi har haft en super vecka. Verkligen. Jag har tagit det lite lugnare. Försökt fokusera på jobbet och Lillan. Jag har samlat lite bilder, typ best-of :)

I Söndags så gav vi oss in till stan lite jag och Lillan. Tittade på lite saker, hämtade paket och promenerade sen ner till stranden där vi lekte i några timmar på lekplatsen där.

Detta är Brightons typ stolthet, i360. Har inte tagit mig upp i de 162 meterna än. Ska vara en fantastiskt utsikt. Men jag bryr mig inte om det egentligen. Jag avskyr höjder!

Det har mest varit sommar väder denna veckan och v var och badade i barn poolerna nere vid Hove Lagoon och The Big Beach Cafe på Tisdagen när vi va lediga jag och E. Ny baddräkt också till Lillan. Det är ju en lång sommar förhoppningsvis, så när jag hittade denna gulliga på Gap rean kunde jag inte motstå.

Så skönt att sitta i solen medan Lillan plaskar loss. Tror hon typ underhöll sig själv där i vattnet i kanske 2 timmar. Hon hittade en ny vän och de hade så roligt tillsammans. När det blev lite kallt för henne fikade vi och lekte sen vidare på lekplatsen som ligger bredvid.

Translation: Our week in pictures. It's been amazing weather most of this week so we've done loads outside. Been swimming at the pools and playing at the playground.

Likes

Comments

Instagram@labrightonmama