Musik för insomnier

Innehåller affiliate-länkar

Musikalisk dvala

Det är många som har goda råd kring sömn. Det är tacksamt såtillvida att jag har fått massor av metoder att testa på. Nedsidan är att det i regel är självklarheter och väl beprövat genom åren. Utan framgång, det hade ju inneburit att råden inte krävdes om så var fallet. Det är förvånansvärt många som ändå framhärdar sin tes, och det verkar vara provocerande även för dem.

Att glaset med varm mjölk skulle fungera denna gång är såpass osannolikt att det inte borde föreslås alls. Det gäller promenader, grönt te och jag har än så länge bara hittat ett botemedel om vi bortser från de uppenbara sömntabletterna. Det är inte onani, så mitt idoga arbete har inte bara varit syndigt utan fruktlöst och, som det verkar, betittat. Sweet, det är sunt och sansat. Men en parantes..

Valerina är det som hjälpt bäst vad gäller hälsokost. Det är hyfsatResultat och är ett bättre val än Arla för mig. Men de smakar kennelkomposterat, så det är inga sugtabletter alls.

Valerina funkar hyfsat
Jag är vaken, slak och irriterad.
Detta var å andra sidan något av en besvikelse. Annars låter det avancerat och inspirerande nog för att ta del av.

Men om du inte tillhör skaran av de som valt det sanitärt udda yrket tandläkare så tror jag du kommer känna detsamma. Eller vad nu detta är.

Dvala är nära nog

Det funkar ju inte att vara igång ständigt, så sängläge är ett måste oavsett om det leder till sömn eller ej. Det var förr en pina, bara för att sömnen var det uppenbara och enda målet. Av olika och oklara skäl ändrades det, och numera är det inget som stressar livet ur mig lika snabbt. Jag sätter lurar på och lyssnar på musik. Ibland annat, med inga poddar eller ljudböcker. En av mina absoluta favoriter är den här mörka, lugna låten/mixen/ljudmattan som pickar och pockar varje gång jag sätter på den. Tvådelad, men första delen är den jag gillar mest. Så mitt tips till ingen alls är att lägga dig på rygg med hörlurar på och sväva iväg. Till förfesten passar den nog sämre kan påpekas.

Till sist kom det musik. Jag må vara dålig på att sova, men bättre på att söva. Annars kan ni testa detta. Valerina är ett annat tips. Forte då.
Tredjegradsekvationer är som koffein!

Gillar

Kommentarer