Zed vinner sin debut på tävlingsbanan

Good morning,
Gårdagen var kul men aningen annorlunda. Jag var nämligen på dressyrtävling för första gången här i England. Red Zed, som är en kunds häst. Det var även hans debut på tävlingsbanan. Första klassen var typ som en motsvarande LB2a och andra som en LA1a. Han skötte sig verkligen helt exemplariskt och VANN första klassen på 68%. Vilken duktig kille!
Zeds största svårighet är att hålla fokus när andra hästar rör sig och gnäggar och sådär. Precis när vi skulle in på banan för andra gången började två ston i en hage busa, de började med att skrika och gnägga som bara den och sedan springa runt och bocka. Det tyckte Zed såg betydligt roligare ut! Så fokus var si sådär och ett par busiga bockspång lades till i dressyrprogrammet. Ops!! Men förutom ett par luftsprång gick det bra. 63% fick vi ihop. Inte så tokigt det heller!Var hemma vid 8 tiden, lagom till att rafa ridit klart här hemma. En lång dag för oss båda. Raf var på fälttävlan med en kunds 6åring (Hugo) och han gjorde väldigt bra ifrån sig och hoppade ännu en felfri runda på 2* nivå. En häst för framtiden det där!

En sen stir-fry fick bli middag och sedan somnade vi bums. Ligger i skrivande stund i sängen, Kenza ligger under täcket mellan oss och både hon och rafa snarkar så mysigt. Snart dags att sätta fart igen. Har 3-4 hästar var att rida nu på morgonen och vid ett ska vi på tävling igen. Idag är det femåriga Leo som ska iväg. Håll tummarna!


Juste! Spenderade många timmar igår med att kolla på terrängen från Burghley. Så sjukt spännande men med väldigt blandade resultat. Någon av er som kollade? Tänkte skriva ett eget inlägg om just Burghley och dess resultat senare. Håll utkik!

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Kul med tävling och att det går så jäkla bra 💪 kollade inte Burghley men såg ett väldigt spektakulärt hinder därifrån å tänkte bara ”nä nä nä det där skulle jag aldrig styra emot” 🙈nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
Taack😍👍🏼 Hahah!! Men liiite sugen blir man? Så himla fräckt!!nouw.com/brieditiseventing
LovisaColerus
LovisaColerus,
Kollade en liten del av terrängen men har inte sett banvisningen. Tycker inte det såg ut att vara så annorlunda extra svåra hinder som ryttarna misslyckades på utan mest att de inte lyckades hålla balansen och inramningen i kombinationerna. Vore intressant att läsa ett inlägg om det så kan jag se om terrängen med det i åtanke! nouw.com/lovisacolerus
brieditiseventing
brieditiseventing,
Precis skrivet ett inlägg om det 😍👍🏼nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229