the gallops

Godmorgoon! Tänkte skriva ett iinlägg om vår galoppbana och hur vi galopptränar våra hästar. Så igår när jag åkte till galoppbanan med Maggie passade jag på att ta lite bilder. Häng med!


Igår åkte jag som sagt med Maggie. Maggie är jonelles OS prinsessa. Maggie tycker inte om att åka ensam i lastbilen så hennes lilla maskot, ponnyn Queenie fick åka med, i vanlig ordning.

Vår galoppbana är en gammal Daby-race bana, som ligger mitt ute i ingenstans där allt som finns är gigantiska kohagar. Från närmsta parkering är det en hack på ca 20-25 mintuer innan man kommer till banan. Perfekt uppvämning! Skritt 10-15 min, följt av 10 min trav i uppförslut.

Väl på banan är hästarna väl uppvärmda och redo att köra igång direkt.


Själva banan är en bred, rak bana, som stäcker sig en dryg km, med varierat uppörslut. Den varierade lutningen gör att hästarna får "internaller i intervallerna" vilket är väldigt bra.

De travas de första 50 m och får sedan i stort sätt gå så fort de kan upp för banan. (tro mig den är lång nog, och hästarna blir trötta haha..)


Efter en intervall travar vi halva vägen tillbaka och skrittar resterande bit innan vi kör nästa intervall.


Hästarna galopperar upp mellan 2 och 4 gånger, beroende på tävlingsnivå, "fitness level" ssamt hur nära inpå tävling de är. Maggie gjorde 3 intervaller. Hennes nästa stora tävling är Luhmülen om ca en månad.Efter intevallerna travas hästarna i ett par minuter innan de skrittas hem. Ca 15 min skritt nedför, följt av 5 min trav och 5 min skritt. Därefter duschas de av och vi lägger is på benen.

Vi använder oss av ispåsar som sätta under skydden under resan hem. Enkelt, smidigt och effektivt sätt att kyla deras ben efter ansträngning.Givetvis inklädd älsklingsjackan från Stierna nu när de är grått och blött igen! LOVE IT!!


Galopptränar ni era hästar?


x/A

??x/A 

Gillar

Kommentarer

Hästsurr
Hästsurr,
Jag har alltid galopptränat mina hästar, även på den tiden jag hade travare så fick även de galopptränas. Det var på den tiden då det knappt var ok att rida en travare för att det skulle förstöra dem. Alla tränare älskade att köra mina hästar då de var så lätta 😆 Det jag saknar idag är ett underlag för fullt ös, men man kan inte få allt
nouw.com/hästsurr
Elalindgren
Elalindgren,
omg den bilden! såå fin!
nouw.com/elalindgren
stallhörnan
stallhörnan,
Japp våra galopptränas. Två av dem är ju ponnygaloppörer. Det är på gång ett inlägg om deras träning. 😁 Deras träning ser lite annorlunda ut.
nouw.com/stallhörnan
stallhörnan
stallhörnan,
Väldigt bra inlägg förresten! 😁
nouw.com/stallhörnan